Monday, April 12, 2010

sudah dapat elaun buku yeayyyy!!!!


salam dan selamat tengah hari semuanya....

cuaca masih lagi panas kat perlis nih....kekadang jerk ada hujan turun....*ermm..apakah kaitan hujan dnegan tajuk entry cik noah hari nih??*okeh3 cik noah teruskan cerita....
alkisahnya..........

*teruja melihat duit ini??*


elaun buku sebanyak RM600.00 sudah dimasukkan ke dalam akaun BSN anda!!!!eheeee....opsss bukan anda semua..tetapi student IPG Perlis jerk....kuang3....okeh serius beb!!nih betul2 serius..dah macam2 cerita panas keluar tentang elaun buku nih..sepatutnya dapat masa dengan elaun lain hari tuh..tapi disebabkan 'KEPANDAIAN' dan juga 'KEBIJAKSANAAN' seseorang, maka tertangguhlah elaun buku kami tuh....rasanya kalau BPG tak datang check kewangan IPG mesti masalah nih tak selesai..siap ada page lagi kat FB..dasat nih bebudak IPG Perlis....*thums up!!*

dan tentang elaun berita yang menggembirakan..yang paling tak menggembirakan ialah kena beli buku dengan KOPERASI....what the hell nih????ko-op tuh pon tahu nak ambil untung jerk..poyo nak mamp**!!suka sangat ambil duit student..pelik bin ajaib betul dengan gelagat manusia yang entah tak disangka..siap ada pangkat 'TUAN HAJI' dah kat nama tuh..so perangai pon kenalah sama macam pangkat yang telah diperoleh kan..*ayat agak skema sebab baru lepas siapkan assignment PSS*..betullah kan orang cakap..nama tuh tak melambangkan keperibadian seseorang..memang dah terbukti nih....

dan juga tak bermakna elaun dah masuk adalah masa untuk bersuka ria, joli sana sini kan..kenalah beringat sementara senang nih..selalunya time senang orang memang payah nak ingat..time susah nanti baru nak ingat kan....lagi2 cik noah nih haaa....tahun nih last dapat elaun..nak tunggu keje dapat gaji lambat kotttt....itupun kalau berkesempatan....


nOta kHaki:elaun dah masuk maka tabung untuk beberapa bulan nih terselamat~

2 makhluk comel yang memekak dekat sini:

Ammar said... Reply To This Comment

yo sis. im as one of the ko-op in charge want to sat somethink. kami nie xamik untung apa. sbb yg supply tu bkn ikt koop tp ikt pensyarah. kami hanya menjual. tiada sebarang untung yg kami kecapi. dan ikutkan Tuan Haji,anda kne bayar on the spot dwet2 buku tersebut. tetapi oleh adanya suara2 lantang dlm koop tersebut (ALK Pelajar) ,akhirnya kami berjaya membuatkan Tuan Haji memberikan bayaran secara ansuran. jd sis,klu kurang pasti bertanya ye. tq.

nOah said... Reply To This Comment

ammar,
sya x perlukan buku dpd ko-op..
duit student, so student ada hak memsng nak bli buku kat mana, dgn siapa pon..

yg tetba ada class dpt buku yg x diperlukan nape??bku x oder pon dpt..ape ke halnya yop??

ko-op ke JPP ke tak kisah psl students melainkan bbrp org jerk yg serius membantu kebajikan student..sblm nih i mantan JPP dan tak de pon masalah cmni..so WTH with the JPP??semua pon mcm lembu cucuk hidung..

sekian harap maklum~