Thursday, December 31, 2009

..last entry for 2009..

salam kengkawan..

ini adalah entry yang terakhir untuk tahun 2009..esok kehidupan di tahun 2010 akan bermula..segala2nya masih di luar jangkaan..kalaulah i ada kebolehan untuk pergi ke masa hadapan....waahhhh..sangat hebat tuh..i akan tahu dengan siapa i kahwin, berapa orang anak i, i mengajar kat mana dan macam2 lagi..tapi i kan cuma manusia biasa..tak akan mampu untuk melihat masa depan....

banyak kenangan pahit maung yang i lalui tahun ini..rasanya tahun 2009 banyak mencabar keimanan i sebagai seorang manusia, kawan, kakak dan juga anak..i sendiri pon tak sangka i akan menghadapi cabaran, dugaan dan halangan seperti itu..semuanya tak pernah terlintas di fikiran i..tapi semua itu telah memberi banyak pengajaran dan pengalaman pada i..walaupun mungkin ianya pahit tapi i redha..i bukan manusia yang sempura..kalau lah mereka2 di luar sana faham apa yang i rasa....kalaulah....

walaupun blog i baru setahun jagung, i anggap ia seperti separuh daripada hidup i..i meluahkan apa yang i rasa, i lihat dan i lalui dalam hidup ini..melalui luahan itu, i dapat memperbaiki diri i secara tak langsung,.walaupun suatu ketika dulu ada sesetengah yang tak suka denagn apa yang i tulis kat blog nih..tapi ini kan blog i..didaftarkan atas nama i..so i berhak sepenuhnya terhadap blog i nih..


nOta kHaki:moga kehidupan i pada tahun 2010 akan berubah sedikit demi sedikit..

good bye 2009....welcome 2010

salam peeps....

31 DISEMBER 2009, hari terakhir untuk tahun 2009..dan esok 1 JANUARI 2010, hari pertama tahun 2010..banyak kenangan, memori, pengalaman yang i dapat sepanjang tahun 2009 nih..baik yang manis, pahit mahupun masam..*ada masam ke??lantaklah*

setiap kali masuk tahun baru orang akan prepare macam2 azam baru..tiap2 tahun pon ada azam..tapi jadinya entah..i tak menetapkan azam tertentu setiap kali tahun baru..cuma i mengharapkan apa yang i lakukan akan diredai oleh-NYA..i cuba memperbaiki diri i setiap masa walaupun kadang kala *selalu sangat nih* i banyak melakukan kesalahan, kekhilafan yang i sendiri pon tak sedar..

tahun 2010 bermakna juga pengajian i untuk menjadi seorang cikgu yang berjaya di dunia dan akhirat INSYAALLAH akan berakhir..sangat lama untuk menantikan saat itu nanti..5 tahun dan 6 bulan umpama penantian yang tidak dapat i zahirkan dengan kata2..betapa sangat gembiranya melihat senior PISMP OUM dah dapat penempatan..tapi yang sangat tidak 'syiok' bila si zaidi kena ngajar matematik..padahal major dan minor tiada kaitan pon..haiyaaa..nih yang i paling tidak suka....

dan esok petang i akan pulang ke negeri indera kayangan..pada hal i tak beli tiket balik kangar lagi nih..yang i ada cuma tiket balik kl jerk..haiyaa..mudah2an esok i dapat tiket balik perlis..kalau tak, mesti i kena tambah cuti i lagi..muahahaaa..


nOta kHaki:tak sabar hendak menunggu bila elaun nak dapat nih..janganlah lambat2..i memang ngah kering gila nih..

Wednesday, December 30, 2009

..my bestie, FARIZA GHAZALI..

salam my fellas..

hari nih i punya entry nak story tentang kawan baik i since primary school..her name is SITI FARIZA BINTI GHAZALI..setelah bertahun lamanya tak jumpa, tadi petang akhirnya kami membuat keputusan untuk bersua muka kat TJ mart..*cewahhh..ayat x boleh blah*

lama gila dowh kita orang tak jumpa..padahal rumah dekat jerk pon..dia pon baru jerk menamatkan diploma kat poli kelantan..baru seminggu dok kat rumah..i n ih dah nak balik perlis pon..haiyaaa..

terlalu banyak cerita yang nak dikongsi tadi..tapi masa tuh selalu cemburu ngan i..si danish plak meragam nak tidor..so pertemuan tuh berlangsung lebih kurang sejam jerk..xpelah..janji rindu sudah terubat..

dah lama x jumpa semakin kurus minah tuh (dia memang kurus pon)..siap cakap i pon kurus gak..i memang kurus okay..cuma part2 tertentu jerk yang payah nak kurus..ngeh3..wahhh..i dah start merindui alam sekolah..sob3

::

::

::

::

::



fariza dan buah hatinya, anas akmal..(+.+)


nOta kHaki:masih lagi berharap untuk berjumpa kawan sekolah yang lain..

Tuesday, December 29, 2009

my memories

salam peeps....

today i nak cerita pasal motor baru i..baru tadi pas maghrib keluar..JLX6497, honda ex5..actually, motor tuh diganti dengan ego kesayangan i..ego pemberian abah tuh dah kritikal..so i decide ngan eno, adik i untuk tukar motor yang baru..walaupun agak berat untuk membuat keputusan, tapi demi masa depan i relakan..sob..sob..sob


ego hanya tinggal kenangan..sangat sedih nih..satu2nya hadiah pemberian abah sempena hari jadi i yang ke 17 tahun..apa boleh buat..kalau x tukar yang baru nanti makin melarat plak penyakit dia tuh..tuh pon adik i dah banyak operate ego tuh..i pon bukan guna motor ego tuh..i punya motor nouvo sedang berdampingan dengan encik reza..selaku penjaga motor i kalau i balik johor atau kuala lumpur..


nOta kHaki:motor yang banyak memberi kenangan kepada i, terutamanya masa naik ngan SHSH..

Monday, December 28, 2009

jalan-jalan di kampung

salam my busyuk2 shayang....

sempena i balik kampung hari tuh, nih i ada upload si budak kecik itu punya gambar..i punya gambar rasanya macam xde jerk..*memang xde pom*


sangat seronok tinggal di kampung..jauh daripada kebisingan bandar..hari2 mak ngah masak lauk sedap2 walaupun cuma ikan goreng..*huhu..sebabnya i malas masak*..nihlah yang bestnya bila tinggal di rumah mak ngah..i malas maw tidor rumah adik i..ramai budak nanti kepala i pening2..*sangat bajet sigh*


cuti kali nih i banyak pusing2 kampung..bunyinya macam i x pernah balik kampung jerk kan..bukan apa..sebelum nih kalau balik pon i cuma terperuk kat rumah..kali nih sebab ada danish i pon ronda2 kampung parit mahang beb ngan mak ngah naek motor!!!!


huhu..sudah cukup..marilah jom tengok gambar danish yang i sempat snap..dia sudah besar dan pandai jalan..agak payah nak ambil gambar lagi..



::


::


::


::


::


::


::


::





nih gambar danish ngah main see-saw kat pantai remis..penat i nak kejar dia..siap main golek2 kat pasir budak danish nih..





yang nih plak gambar kat kandang kambing kat rumah mak ton..danish nih agak takut dengan benda yang lagi besar daripada dia..so dia tunjuk2 jerk kat kambing tuh..mr dan mrs goat pon pandang-pandang jeling-jeling jerk kat danish..


nOta kHaki:balik kampung..oooo..oooo..balik kampung....

welcome back nOah!!!!

salam my fellas!!!!

today i dah sampai kat rumah..nih pon baru jerk pas mandi ngan solat..sangat penat weih..*macam plak i yang drive tadi..ngeh3*kepala tersangatlah pening nih..sudah 3 hari i x makan nasi taw..sangat kesian kan..perut nih asyik sakit jerk..nak makan pon sudah hilang selera..*nih budget macam dah kurus plak*

sangat syiok tinggal di kampung..kalau ikut i punya hati, i memang xmaw balik rumah..tapi sebab ada si danish tuh, terpaksalah i kena balik hari nih..tuh pon si singa kat rumah dah bising bila nak bawa balik pengarang hati jantung dia tuh..potong stim betul nih..

okaylah..i nak rehat2kan kepala dan badan nih..sehingga bertemu lagi....


nOta kHaki:sangat rindu kat blog saya nih..muah..muah..muah

Thursday, December 17, 2009

holiday plus shopping

salam my sayangku fellas....

tomorrow morning i will be off to kuala lumpur for about a week may be..huaaa....syer maw holiday di kampung..dan juga shopping!!saje maw menghabiskan duit orang tuh..*wakaka..padan muka ngko kan*

barang2 semua dah siap packing..sebabnya holiday nih tertunda..patutnya aku g hari isnin tapi sebab danish demam esoklah baru g..sangat sedih..fadh sudah menjeleskan aku!!dia dah puas bershopping kat sogo..xpe3....aku masih ada kesempatan itu lagi..

so, untuk itu aku akan tidak meng-updatekan blog nih wat sementara waktu yerk..nanti dah balik daripada holiday aku update lah memana yang patut kan..kot2lah tyme holiday kat kampung aku dapat calon boyfriend kan..*huahuahua*

okay..need to go rest right now..see you soon!!!!will be miss you my fellas..and also my miss lappy..muahhhh..muahhh..muuahhhh


nOta kHaki:kuala lumpur, i'm coming to you!!!!

salam MAAL HIJRAH

salam peeps....

hari ini sudah masuk ke bulan Islam yang baru iaitu bulan Muharram..kalau ikut bulan Islam hari lahir aku jatuh pada 19 Muharram..wahhhh..x lama lagi birthday aku nih..boleh celebrate untuk kali yang kedua..*sangat perasan nih..ngeh3*

dah bulan baru nih bermakna tahun baru juga..makanya umur akan bertambah lagi..wahhhh..tahun depan umur aku 23..pastuh tunggu posting plak..sangat tidak sabar untuk menunggu saat itu..yeahhhhh!!

aku akan cuba untuk memperbaiki diri aku..bukan bermakna tahun baru aku ada azam baru..setiap masa aku cuba memperbaiki diri..sebab manusia x kan bebas daripada melakukan kesalahan..segala apa yang aku dapat sepanjang hidup nih aku jadikan pengajaran..

dan x lupa juga kepada pasukan MALAYSIA yang berjaya menewaskan pasukan VIETNAM dalam perlawanan akhir bola sepak Sukan Sea di Laos..tahniah MALAYSIA..walaupun orang akan cakap gol itu gol nasib baik, tetapi sekurang2nya mereka telah berusaha untuk mencapai kejayaan yang didambakan oleh seluruh rakyat MALAYSIA..


nOta kHaki:1 muharram detik permulaan....

kasOt akuuuuu


salam my beloved fellas....

hari nih aku xtaw nak wat pe lagi..baru jap hujan berenti turun..ingat tadi nak g kedai tapi si danish nih tdor plak dia..kang tinggal nanti melalak kalau bangun x nampak aku....*muahahaaa*

cantik x kasut aku tuh??aku beli semata-mata nak g kenduri kawen kawan aku hari tuh!!pergghhh..gila betol aku nih..tuh baru kawan kawen..kalau aku yang kawen ntah pape yang aku sanggup beli kan....

aku beli kasut tuh kat angsana..kebanyakan kasut aku made in MODANI..ntah kenapa aku suka sangat kasut kat MODANI..aku nih x taksub sangat ngan MODANI tuh..tapi dia punya design sangat cantik..dan yang penting aku selesa bila pakai kasut dia..harga pon x mahal..sangat sesuai ngan kemampuan aku sebagai student yang mengharapkan elaun kerajaan bagi..*huk3*

boleylah kan aku guna kasut nih untuk g kuliah dan juga praktikal next year..praktikal pon mungkin jarang pakai heels sebab aku cikgu PJ..mesti banyak pakai sport shoes..dan rasanya aku kena cari lagi sepasang sport shoes baru..*mues mues*..sebabnya sport shoes aku yang elok tinggal si asics tuh jerk..yang nike macam nak azab dah..*nih semua alasan nak menghabiskan duit..jangan ikut yerk*

dan ini adalah wedges aku yang kedua..tapi yang nih rendah sikit daripada wedges yang aku beli kat 8designs tuh..wahhh....bertambah tinggi aku next year (dengan bantuan wedges..mekasih yerk miss wedges)..


nOta kHaki:aku gila shopPing!!x sabar nag tungu weekend nih..

Wednesday, December 16, 2009

~jiwang lagik~

i am a woman
no matter what you say

i am beautiful
no matter what you say

i like myself
no matter what you say

i am smart
no matter what you say

i believe in myself
no matter what you say

i smashed the rear view mirror with my fist because starting today i am never looking back..

i am so tired of pretending..
everything is okay..
my tears are starting to show..
and my smile is fading away..


nOta kHaki:malam nih aku dapat balak baru plak..adoyai....

..malam ini..

salam my beloved fellas....

skang aku x boleh tidor..tengok si danish tidor aku berasa amat jeles sekali nih....so untuk mengisi masa2 yang aku x boleh tidor nih, aku sengaja meng-upload gambar2 aku..*ngeh3..saje maw tunjuk bakat aku bergambar..bajet mcm model plak kan*

mehlah jom tengok gambar aku..kang kalau layan aku membebel ntah pape jerk jadinya nanti kan..jom..jom..jom..kita tengok gambar!!!!




nih gambar aku sebelum aku g indon..gambar nih adik aku yang snap..tyme nih kita orang g pantai remis..tapi aku punya pipi agak shiny2 di situ..haiyaaa.... (+.+)



yang nih plak tyme g penang ngan dak maton, mekna dan juga ija....nak cakap apa ekh pasal gambar nih??hhmmm..dak maton cakap dia suka sama saya punya mata..alamak..saya terasa amat suka bila ada orang memuji kelebihan yang ALLAH beri kepada saya.. (~.~)



nih baru pas abes exam paper PJM3114..bajet betol nih pas exam amek gambar..hua3..sangat perasan kan minah seorang nih..lantaklah..aku memang suka amek gambar..so what??silalah untuk merasa jeles..xde kena mengena langsung!!



yang ini masa kelas aku PISMP PJ g wat trip kat kelantan..kita orang wat program PENDIDIKAN KESIHATAN..lupa plak kan nama program tuh..tobatlah aku memang x suka jalan g sana..3 kali aku g pantai timur ikut jalan tuh aku mabuk, pening kepala dan juga muntah..sangat dasat saat itu~~



last but not least..nih masa pas wat performance kat dewan indera kayangan..tyme nih perform untuk program dak2 cina tuh..pesta tanglung kot kalau x silap..muess3....


ada orang cakap muka aku kalau amek gambar tyme senyum semua sama jerk..dah tuh xkanlah bila aku senyum muka aku boleh berubah jadi benda laen kot..hua3..sangat menggelikan bulu ketiak aku nih..*dah start melalut nih errkkkk*

dan juga kak erra pon cakap aku dulu ngan sekarang x berubah..baguslah kan..kang kalau muka aku berubah orang cakap aku wat plastic surgery plak..dah nanti jdk macam arwah michael jackson..xmaw3..sangat bersyukur dengan apa yang ALLAH bagi kat aku....

tapi betul gak..setelah banyak kali aku perhatikan, muka aku kalau senyum memang sama jerk..ngeheee..pasni aku nak ubah style senyum lah..nanti orang x cakap muka aku sama lagi kalau senyum kan....


nOta kHaki:macam2 lah orang cakap tentang gambar aku..x esahlah..aku kan model untuk diri aku sendiri..jangan x taw..ada juga cakap saya seperti penyanyi itu dan pelakon yang itu ini....blluuueeerrkkkkk lah noah....

Tuesday, December 15, 2009

i like or love??


i wish it just only two of us....but i know it just only may be..


or it just friend between us....and also may be..just a special friend..


In front of the person you love your heart beats faster,
But in front of the person you like you get happy.

In front of the person you love winter seems like spring,
But in front of the person you like winter is just beautiful winter.

If you look into the eyes of the one you love you blush,
But if you look into the eyes of the one you like you smile.

In front of the person you love you can't say everything on your mind,
But in front of the person you like you can.

In front of the person you love you tend to get shy,
But in front of the person you like you can show your own self.

When the one you love is crying you cry with them,
But when the one you like is crying you end up comforting.

The feeling of love starts from the eye,
And the feeling of like starts from the ear.

So if you stop liking a person you used to like, all you need to do is cover your ears. But if you try to close your eyes, love turns into a drop of tear and remains in your heart forever after.

air mata kehidupan....

Suatu hari, seorang anak bertanya kepada ibunya, “Ibu, mengapa ibu menangis?”
Ibunya menjawab, “Sebab ibu adalah perempuan, nak.”

“Saya tidak mengerti ibu,” kata si anak.

Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. “Nak, kau memang tak akan mengerti.”

Kemudian si anak bertanya kepada ayahnya. “Ayah, mengapa ibu menangis?”
“Ibumu menangis tanpa sebab yang jelas,” sang ayah menjawab.

“Semua perempuan memang sering menangis tanpa alasan.”

Si anak membesar menjadi remaja, dan dia tetap terus bertanya-tanya, mengapa perempuan menangis? Hingga pada suatu malam, dia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan, “Ya Allah, mengapa perempuan mudah menangis?” Dalam mimpinya dia merasa seolah-olah mendengar jawapannya.

“Saat Ku ciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama.

Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap berulangkali menerima cerca dari si bayi itu apabila dia telah membesar.

“Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.

“Ku berikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, walau sakit, walau penat, tanpa berkeluh kesah.

“Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam apa jua keadaan dan situasi. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak- anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didakap dengan lembut olehnya.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sukar dan menjadi pelindung baginya. Sebab bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak..?

“Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyedarkan bahawa suami yang baik adalah yang tidak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.

“Dan akhirnya, Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah “air mata kehidupan.”


nOta kHaki:air mata kehidupan..like this quote..

+woman are complex creatures+

If you kiss her, you are not a gentleman
If you don’t, you are not a man
If you praise her, she thinks you are lying
If you don’t, you are good for nothing
If you agree to all her likes, you are a wimp
If you don’t, you are not understanding
If you visit her often,she thinks it is boring
If you don’t , she accuses you of double-crossing
If you are well dressed, she says you are a playboy
If you don’t , you are a dull boy
If you are jealous, she says it’s bad
If you don’t, she thinks you do not love her
If you attempt a romance, she says you didn’t respect her
If you don’t, she thinks you do not like her
If you are a minute late, she complains it’s hard to wait
If she is late, she says that’s a girl’s way
If you visit another man, you’re not putting in “quality time”
If she is visited by another woman, “Oh it’s natural, we are girls”
If you kiss her once in a while, she professes you are cold
If you kiss her often, she yells that you are taking advantage
If you stare at another woman, she accuses you of flirting
If she is stared by other men, she says that they a just admiring
If you talk, she wants you to listen
If you listen, she wants you to talk

In short:
So simple, yet so complex
So weak, yet so powerful
So confusing, yet so desirable
So damning, yet so wonderful WOMEN..

taken from www.tentangcinta.com


nOta kHaki:sebaik2 kejadian ada hikmahnya kan..

139....

SEPTEMBER

* Sangat bersopan santun & bertolak ansur.
* Sangat cermat, teliti & teratur.
* Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
* Pendiam tapi pandai bercakap.
* Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
* Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
* Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
* Sangat sensitif yang tidak diketahui.
* Seorang yang banyak berfikir.
* Daya pentaakulan yang baik.
* Otak bijak & mudah belajar.
* Suka mencari maklumat.
* Kawal diri dari terlalu mengkritik.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
* Suka sukan, hiburan & melancong.
* Kurang menunjukkan perasaannya.
* Terluka hatinya sangat lama disimpan.
* Terlalu memilih pasangan.
* Sukakan benda yang luas.
* Bersistematik


nOta kHaki:139 forever....

cinta aku........

ya ALLAH....
aku sentiasa ingat kat dia..
x bley ke dia hilang terus drpd diri aku??

ya ALLAH....
memang aku cinta dia..
tapi aku taw itu x mungkin..
aku redha dengan QADA' dan QADAR-mu..

ya ALLAH....
aku berdoa agar aku dipertemukan dengan jodohku..
sebaik2 manusia aku masih insan yang lemah..
aku mendambakan kasih-mu..




i hate you MR.SHSH....i hate the way you do this to me..you give me the feeling but you never realize it..nOpe2..you realize it but you ignore it right??so damn it!!!!




really tired of this game..i am still finding the truly right for me..but it's never comes....huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh




i had many pains..in love..friendship..family..my life..and everything around me..i try to solve my pain with crying but it doesnt work..




MR. SHSH, if you can feel what i am feel right now..you will know how much i suffer because of this silly things....you will know it and feel it when the day comes to you..i still love you but i dont know how long it can be....


nOta kHaki:masih adakah lelaki yang mencintai aku apa adanya????

Monday, December 14, 2009

hambek ngko bila aku dah bowink



salam semuanya....

kenapa ngan title entry aku kali nih??macam ada something x kena jerk kan..haaa....memang pon ada yang x kena..nih adalah sindrom kebowinkan yang jarang berlaku kat aku..bila aku dah bowink maka dengan itu macam2 lah entry yang aku wat..

cuba tengok gambar kat atas tuh..monyok jerk kan muka kartun tuh..aku pon skang nih ngah monyok gak..malas maw layan..dia punya perangai ngengada dah datang!!!!mentang2 aku jadi baby sitter dia..macam2lah keinginan dia..kalau aku faham apa dia cakap xpe gak..nih dah macam ayam ngan itik cakap..


nOta kHaki:anak itik tok wi mandi dalam kolam..sakit apa tok wi sakit x dpt shopping!!tok wi pon shopping ker?muahaahaaa~

beta sedih~



salam peeps....

beta sangat berduka lara hari nih....sepatotnya skang beta sudah berada di kl..tp disebabkan beta dan danish demam terpaksalah ditunda ke hari laen..uhukkkk..sedihnya hati beta..rancangan beta untuk bershopping x menjadi akhirnya..terpaksa ditunda ke hari jumaat nih..waaaaa..*sob3*

beta xde keinginan untuk menyambung tulisan beta lagi..hati beta teramat luka..huaa..huaa..huaa....


nOta kHaki:boley plak kan si danish tuh demam tyme aku nak shopping..nyampahnya aku rasa!!!!

Sunday, December 13, 2009

tersangatlah malas nih

salam peeps..

ntahlah nape sejak cuti nih aku sangat malas maw update belog..*huk3*..aku ingat nak cerita pasal kenduri kawen kawan aku semalam..tapi malas sudah mengatasi segalanya!!!!

mungkin untuk seminggu mendatang nih aku x update belog..sebabnya aku nak balik kampung..nak release tensen kat sana,...so malas maw berat2 bawak balik cik lappy..sorry yerk cik lappy..khidmat anda x diperlukan untuk minggu nih..*hua3*

caucincau....


nOta kHaki:akan ku pergi jauh dari mu..lalalala~~

Saturday, December 12, 2009

atTentiOn

salam peeps....

tadi petang aku g kenduri kawen schoolmate aku..sangat penat oooo..walaupun aku datang tyme dia sanding tapi cuaca yang panas terik membuatkan aku x tentu hala..lagi plak melayan si danish yang asyik nak jalan sana jalan sini..lagi lah aku x boley dok diam..hukhukhuk..sedih nih....

aku tersangat penat nih..sampaikan nak update belog pon terasalah sangat malas..ekhhh..betol ke nih ayat aku..macam lintang pukang jerk..gasaklah..aku kan cikgu pj..


nOta kHaki:sepanjang hari nih aku asyik kena gigit ngan danish jerk..*sigh*

tOday iS sabtU

salam and morning fellas!!!!

huahuahuaaaaa..
apa kena aku nih??tetiba jerk gelak kan..hehe..saje nak buang tebiat..hhmmm..hari nih aku nak cerita apa ekh??xde ceritalah..so aku sesajer nak nyibuk update blog..

nanti pas zohor aku nak g kenduri kawen kawan aku kat senai..ada sesape nak itot x??dpt makan free nanti..*nyumm nyummm..sedapnya mkn free..ngheeee*

mungkin hari nih aku last update belog nih..sebabnya esok aku nak balik kampung..malas nak bawak balik cik lappy..mungkin seminggu aku kat sana..kalau seminggu..tengoklah kan berapa lama aku nak dok kat kampung nanti..*wiki wiki*

okaylah..masa untuk melantak ngan danish..tadi dia dah maen tumbuk2 ngan aku..sekarang dia lapar plak..haiyaaa..*dak kecik nih telah menyiksa jiwa raga aku..sigh*


nOta kHaki:selamat pengantin baru syafiqah dan mr hubby..(+.+)..aku bila ekh??ntahlah xtaw bila lgk~~

Friday, December 11, 2009

baru perasan~

salam fellas....

hmmm..baru aku perasan..semalam aku lupa nak post entry..pada hal aku dah ngadap belog aku nih..sebabnya aku sangat sibuk meng-edit belog aku yang ntah pape nih..nahhhh..dah tengok hasil belog aku yang terbaru??hihu..cantik kan..*sudah mula perasan*

sebenarnya kgak sukar aku nak mengubah template belog aku nih..naek pening jap kepala meng-edit 2 column template kepada 3 column template..namun berkat usaha aku yang x putus asa akhirnya aku berjaya!!!!yeahhhh..

lupakan cerita pasal itu..sekarang ada cerita laen plak..

hari ini tadi tengah hari aku g angsana ngan danish+mama dia..kami ber3 g naek bus..ngeh3..orang xde kereta..so naek bus jerklah kan..x yah nak susah2 pening kepala bawak kereta..naek bus sudah..siap ada driver lgk gitu kan..

aku sesajer jerk nak window shopping..lgkpon dah lama janji ngan danish nak bawak g jejalan..agak banyak kerenah dia yang kena layan..aku pon naek fed up ngan danish..huuhuu..aku pon sempat tangkap sepasang heel wedges.. (o_O)

esok kawan sekolah aku nak kawen..hadiah pon aku dah beli siap2 tadi..esok boleylah aku melaram ngan kasut baru aku tuh..silakan untuk jeles yerk..auuwwww..*mcm nak jdk kucing garong jerk nih..xmaw3*

okay2..aku nak stop menggediks dulu..esok2 aku update cerita baru lagi..hari ini aku sangat penat....


nOta kHaki:jalan2 pusing angsana..lalalala~~

Wednesday, December 09, 2009

minat sesuatu.. (+.~)

salam peeps..

sorry ekh..lately aku agak malas maw updat eblog..kenapa ntah aku jadi camni..aku xde masalah sangat cuma aku memikirkan emak kat sana..hhmmm..kalau aku tinggal ngan dia skang nih mesti dia senang sikit..aku bukan xnak tinggal lama2 tapi aku xde kawan..tuh jerk....laen2 aku xde hal pny..

sekarang nih aku dah mula meminati sesuatu..aku suka blog walking kat blog yang wat craft..sangat comey stuff yang dorang wat tuh..aku ada skills tapi nak memulakan sesuatu yang baru mendatangkan masalah kepada aku..bila dah start aku xde hal..nak start tuh aku kena ada big supportive dowh..

mungkin satu hari nanti aku akan try wat stuff yang comey2 tuh untuk aku sendiri..dari pada aku kebosanan tyme cuti nh ada guna gak kalau aku wat menatang yang tomey2 tuh kan..hehe..aku sangat bersemangat dengan bnda yang baru..tapi bila ntah nak start nya aku pon x taw..

shawl nak jual pon x start lagi..aku lebih senang wat koleksi aku punya jerk..hingga kan ada yang fikir aku jual shawl..belom lagiklah..tengoklah nanti camne..

okaylah..aku nak blog walking lagi..dah lama aku x online shopping nih..


nOta kHaki:xtaw nak tulis mende..aku bOwink dowh~

~with yOu part 2~


salam fellas....
nih adalah sambungan daripada trip aku masa g umah atok aku kat riau ari tuh..untuk post kali nih aku nak share kengkawan aku sepanjang aku berada kat sana..aku 'sangat' suka kawan ngan dorang nih..*uhukkk*..

jom kita tengok para kengkawan aku tuh..(+.O)


kawan aku yang first nih nama dia mr moo moo..hehe..dia suka maen hide and seek ngan aku..bila aku datang kat dia, boleh plak dia nak nyorok2 kat pokok tuh..*bajet engkau tuh kecik ke moo moo?*


kawan aku yang seterusnya adalah mr and mrs goat..haaa..yang nih bukan HIGOAT yerk..nih atok aku punya..kecik lagi pon dak dua ekor nih..tapi mr goat agak nakal sikit..suka nak maen kejar2 ngan aku..agak penatlah aku nak suruh dia masuk kandang..mrs goat sangat baik..x berani nak kuar kandang..kalau mr goat kuar kandang dia wat buyi camni 'embeeekkk..embeekkk..*agak2 sebijik x sore aku*

ada banyak kengkawan aku..tapi tuh jerklah yang nak amek gambar..yang lelaen sangat pemalu..ala2 shy shy cat gitu haaa..*hampeh nih*..

mesti ada yang tertanya2 kenapalah aku kawan ngan binatang tuh..sebenarnya, aku xde kawan dowh masa kat kampung..yang ada cuma dak2 kecik!!adoyaiii....sangat sedey saat itu..jadi, nak x nak aku kawanlah ngan dorg tuh..*uhukkk*

xpelah kan..aku pon suka kawan ngan dorang tuh..mak pon agak kesian kat aku sebab xde kawan..anak paman sumer lelaki..aku g umah atok pon anak dia lelaki gak..alahai..nampak gaya macam aku xnak datang lagi jerk..ish3....


nOta kHaki:aku sangat merindui mr moo moo....sobsobsob

Tuesday, December 08, 2009

200rd entry!!

Funny Myspace Comments

salam sayangku intan payungsss....

ngeheee..
ini adalah entry aku yang ke 200!!
yezzaaa..
xku sangka aku entry aku akan berjaya mencecah sebanyak nih..
walllaaaa..

xde pape yang special pon..
cma nak share tuh jerk..
hehe..


nOta kHaki:tyme cuti nih aku agak malas maw update blog..smuanya kerana danish~

Monday, December 07, 2009

~hilang nafsu..dasat nih~

salam fellas..agak2 pelik x aku pny tajuk entry kali nih??hehe..sje maw wat gempak sikit kan..nafsu yang aku maksudkan kat sini ialah nafsu untuk BERSHOPPING!!haaa..aku siap capital kan perkataan tuh..

sepatutnya dan selalunya tyme2 cuti camni aku akan bershopping..tapi cuti kali nih aku xde nafsu langsung!!haiyaaa....semuanya terjadi pas aku balik daripada indon hari tuh..kat sana pon aku x shopping..aku cuma shopping BUAH SALAK jerk..*macam xde benda lain kan aku nak beli*

ada x sesiapa yang boleh kembalikan nafsu shopping aku??aku nak sangat shopping tapi perasaan tuh xde langsung!!apa nih noah??come on lah sys..sekarang aku ngah plan nak g kolumpo next week..kot2lah kan kat sana nanti aku ada nafsu nak shopping..hukhuk..*ada duit tapi xde nafsu nak shopping..sewel nih*


nOta kHaki:hadirlah kembali nafsu shopping..nafsu laen aku xmaw..tolonglah aku..

Saturday, December 05, 2009

+layan JIWANG+ (>.<)

L is the way you LOOK at me..
O is for the ONLY ONE i see..
V is VERY VERY extraordinary..
E is EVEN more than anyone that you adore..

i love him and
i dont care what do you think..
i love him
for the man he wants to be and
i love him
for the man he almost is..

Love Myspace Comments



nOta kHaki:tetiba aku maw jiwang nih nape??layn jerklah..uhukkk~

~with yOu part 1~

salam and good morning peeps..untuk post kali ini aku nak share story masa aku g indonesia hari tuh..banyak kenangan yang aku dapat sepanjang percutian aku kat kampung halaman tuh..uhukkk..nak taw apa dia??check it out!!!!

okay..yang kat bawah nih masa aku memula sampai kat pelabuhan dumai..pic nih masa aku kat atas motor ngah on the way nak g pelabuhan bot..hhmmm..banyak sangat pelabuhan aku pon xtaw apa nama dia..aku naik motor nih kira macam prebet lah kalau kat malaysia..kat sana diorang panggil 'ngojek'..huhu..*gelak besar2an nih*



*rasa2 comey x helmet aku tuh??aku paling nyampah pakai helmet xde visor..tapi nak wat cmne kan..bukan aku punya helmet..tapi gambar aku still comey kan..akeke*

yang nih plak pemandangan sepanjang aku naik 'ngojek' tuh..xdelah maju sangat pon kan..macam stail pekan jerk kalau kat malaysia..dia punya jalan raya, masyaALLAH..ntah berapa banyak kali ntah aku asyik bouncing jerk kat atas motor tuh..banyak sangat lopak..senang cakap dia punya jalan memang rosak teruklah..uhukkk


picture kat bawah nih masa aku kat atas bot plak..kat sana diorang panggil bot nih 'speed'..haha..memanglah 'speed' sebab bot nih kan laju..apa daaaa diorang nih..macam2 panggilan..motor plak panggil 'honda'..x kisahlah motor pape pon..nama nya tetap dipanggil 'honda'..wakaka..(O_o)


time aku naik bot nih awan dah gelap..dan2 aku sampai kat pelabuhan batu panjang hujan pon turun dengan lebatnya..bayangkanlah kalau hujan masa aku kat tengah laut??errkk....walaupun aku taw berenang tapi aku sangat FOBIA dengan air laut..takot2..nanti ada jerung ngan hantu air..*haiyaaa*


nOta kHaki:seronok ke sepanjang percutian aku kat sana??entahlah..tapi yang aku taw bila dah sanpai sana aku nak balik cepat!!!!

Thursday, December 03, 2009

nak wat pe nih????

salam peeps....

hari kedua aku kat johor..
dok kat rumah melayan si danish..
agak bowink sebenarnya nih..
hhmmm....

biasanya time semester break nih aku wat part time..
tapi skang dah malas plak..
lgkpon cuti tinggal berapa minggu jerk..
kalau x pon aku spent time ngan mamat tuh..
watching movies, hang out, etc..
tapi tuh dulu..
skang x lagi dah..
haiyaaa....
sangat bowink macam nih..

nak layan internet pon macam xde mood..
xde passion langsung dok kat rumah nih..
kalau kat hostel aku sanggup ngadap lappy non stop..
tapi kat rumah, aku anggap lappy nih xde..
zalimnya aku menganaktirikan si lappy..
ampun yerk miss lappy....

dahlah..
xtaw nak coret apa lagi..
yang bestnya dok rumah sebab xde guard yang mengong2 tuh..
ahakksss....

About Me Myspace Comments

nOta kHaki:xde sesape ke nak bawak aku g holiday lgk??uhukkkk

Wednesday, December 02, 2009

i am back home!!!!

salam fellas....

hari nih aku dah sampai kat bumi johor..ahakss....setelah seminggu aku berada di indonesia akhirnya kini aku dah sampai rumah..agak penat sebenarnya nih..tambah plak melayan si danish tuh....adoyai..

macam2 benda yang aku wat sepanjang aku dok kat rumah paman aku..walaupun keseluruhannya aku keseorangan melayan perasaan..huhu..aku ditemani dengan kambing,ayam dan juga sang lembu..huaaaa....sebabnya aku xde kawan..so natijahnya kau kawanlah ngan binatang2 tuh..uhukkk..ama sedih di sini..

okaylah ekh..aku cuma nak meng-update-kan sikit jerk blog aku nih..dah seminggu lebih x update blog..aku x bawa lappy pon g sana..so hari2 aku dengar lagu kat henpon jerk..sedih siot....


nOta kHaki:sang nyamuk meninggalkan 'love bite' pada tangan dan kaki aku.... =[

Sunday, November 22, 2009

seminggu tanpa mereka....sangat sedey nih

salam peeps....

bermula esok aku akan hidup tanpa mereka..
huuuuaaaaa....
alangkah boring nya hidup aku..
bolehkan aku mengharungi hidup tanpa mereka??
ishhh..
gerenti nih aku lagi bowink tahap cipan dowh..
xmaw..xmaw..
tapi..apakan daya aku..
aku terpaksa..
huk3..

ohhh....tidak..
selamat tinggal FB, BLOG, YM..
untuk seminggu jerk pon!!
kahkahkah..
(O_o)

Cartoons Myspace Comments


nOta kHaki:aku kesedihan untuk tinggalkan mereka..huk3

huaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

salam and morning fellas!!!!

kenapa ngan post entry aku pagi nih??aku rasa macam nak ngamuk jerk kan..huhu..nih adalah kali pertama aku update blog setelah aku pulang ke kampung halaman..erkk..pehal nih??

berokband punya pasal lah..geram betul nih!!!!nih pon aku kat rumah mak cik aku..nasib baik ada line..kalau x ntah bila aku dapat meng-UPDATE-kan diri blog aku nih ha..hantu betul....nampaknya aku kena potong berokband nih..guna p1wimax plak kan..O_o

esok aku nak g belayar..buh bye semua yang telah menyesakkan kepala otak aku sepanjang tahun nih..aku nak g holiday!!!!*kih3*..x sabar nak g..patutnya hari nih..tapi disebabkan aku x packing barang lagi so aku tunda ke hari esok..muahahaaaa....

dah 3 hari aku kat kampung nih..asyik makan tengok tb jerk..dah tentu sure confirm aku akan menambahkan berat badan aku sepanjang cuti nih..erkkk....sejak aku minum susu tuh, selera makan aku asyik bertambah jerk....haiyaaa....apa pasal nih??

okaylah..aku nak g sarap dulu..hari nih mak ngah belikan aku roti canai..dah lama aku x makan roti canai nih..yummm..yummmm..

Love Myspace Comments


nOta kHaki:dah lama x online ngan encik beast..miss him!! (+.-)

Wednesday, November 18, 2009

lambatnya nih....aku bowink..

hhmmm....
hari yang menyejukkan..
lagi plak pakai boxer ngan shirt..
perghh..asyik kuar masuk toilet jerk..
sejuk bukan kepalang..
mata makin kuyu ngadap surat chenta..
struggle for the last day tomorrow..
haiyaaa....
sangat malas nih..
fikiran aku menerawang ke indonesi..
x sabar maw jumpa emak!!!!

yeshhh....
minggu ini aku akan belayar ke sana..
huhu..adhoc punya plan..
selalu time cuti aku dok kat rumah jerk..
kali nih aku akan belayar plak..
barulah ada thrill sikit..
lagi plak lone ranger..
huhu....amat suka di situ..
walaupun takot tapi aku nekad..
apa nak jadi, jadilah..
asalkan aku dapat jumpa emak!!


Cartoons Myspace Comments

hhmmm....
sedapnya kalau dapat tidor macam pooh nih kan..
xpe2..jap lagi aku akan landing kat katil..
*ahaksss*




nOta kHaki:nota nih xde kaitan ngan entry..aku rindukan seseorang..hehe..saje nak mencelah di kala kesejukan..O_o

jellly kelapa muda

salam and morning peeps..
hari nih aku nak share 1 resepi yang aku suka wat..time kat rumah nanti bleylah wat selalu resepi nih..sangat mudah dan cepat..dan juga sedap..kalau aku yang masaklah..hehe..

Bahan-bahan
serbuk agar-agar
air masak
cawan gula
air kelapa
isi kelapa muda

Cara Memasak
1. Masakkan air dan serbuk agar-agar sehingga mendidih.
2. Masukkan gula dan biarkan mendidih
3. Tapiskan dan masukkan air dan isi kelapa muda, pastu kacau.
4. Masukkan agar-agar dalam acuan dan sejukkan dalam peti sejuk.
5. Hidangkan sejuk [chilled] untuk makan.(x kisah pon nak makan bila)


nOta kHaki:resepi nih aku dapat kat internet..aku suka masak....yummmm2..!!

Tuesday, November 17, 2009

cepatlah penyiksaan ini berakhir....

salam fellas....

hari nih aku baru jerk amek exam paper PJM3115..soklan macacm cipan dowh..dahlah kena wat graf ngan norma..gila nih..ishh....aku rasa hari nih jawab exam macacm x cukup masa..hentam kromo jerk jawab..adoyai..maw down lagi pointer aku..huaaa..xmaw2..

balik2 daripada exam xde air plak kat blok..hampeh sungguh nih..dahlah kepeningan jawab exam x hilang lagi..tambah plak xde air..ishhh....sengal2..x pasal2 kena tawaf asrama cari air..sungguh sedih nih dowhh....o_O

aku x sabar nak tunggu hari khamis..cepatlah penyiksaan ini berakhir..exam nih pon lambat plak..dak junior ada yang dah senang lenang kat rumah..aku masih lagi kat hostel nih....sangat tidak adil..xpe2..sebaik sahaja exam habis aku akan menyiapkan diri untuk balik malam tuh jugak!!pak guard nak tahan, tahanlah..aku chow terus x yah benti kat guard..amek ko!!


nOta kHaki:aku maw pulang ke rumah..minggu nih nak g holiday kat indon!!yeshhhh....

Monday, November 16, 2009

welcome backkkkkkk!!!!!!

salam peeps....muahhhhhahaha....akeke~~

gila apa aku nih..hari nih berjaya gak aku merajinkan diri meng-update blog..huaaa..aku bukan syok study tapi aku ngah layan cerita korea..ishhh..nih semua gara2 dak montel..adoyaiii....sangat seronok tengok cerita itu..*wink*

besok petang ada lagi exam..paling x suka bila exam petang..ngantok dowh..plak tuh bilik tuh agak kecik..harap jerk ada econ tapi kipas jerk yang dok pusing2 kat syiling tuh..walaupun kedudukan aku ngan kengkawan agak rapat, tapi tuh x bermakna boleh wat talian hayat!!sengal nih....

argghhh....kenapa lagi dengan aku nih....hati aku meronta2 nak balik rumah..malas maw ambil exam..tapi nanti kena repeat paper..huhhhh....xmaw2..aku x sanggup nak amek exam banyak2 kali..oohhhh tidakkk....aku x inginkan itu berlaku..erkk..agak sedih nih ayat aku..apa daaa....semakin mengong nampaknya nih..*huaaaa*


nOta kHaki:nak balik..nak balik..nak balik.... =[

Thursday, November 12, 2009

1st paper of exam..cisss

salam fellas....

today is my first day sitting for final examination..waahhhhh..agak bengang menjawab soklan PJM3114 tadi..spot yang ada x memberi kesan secara keseluruhannya....soalan objektif punya jawapan mengelirukan..adoyaiii..aku agak blur menjawab soklan objektif tadi..kalau dah objektif pon blur, lagi lah plak struktur ngan esei kan..haiyaaa....

semua soklan aku jawab..tapi betul ke tidak itu aku x taw..soklan pon lebih kurang sama jerk..dahlah banyak soklan pedagogi pj..apa benda ntah nih..belajar lain exam kuar lain..padahal dulu sem 4 dah amek pedagogi pj..ishhh....

sekarang kena pulun untuk PJM3115 plak..aku xtawlah camne ngan paper tuh next week..xde hint langsung!!aku kamikaze jerk jawab kot nanti..adoyaiii..macam ada harapan jerk pointer nak jatuh....huaaaaa....xmaw2..


nOta kHaki:aku kesengalan semasa menjawab soklan tadi..lecturer yang jaga pon sengal gak..en rizal emo dowhhh....~~

Wednesday, November 11, 2009

mode silent utk blog....

salam peeps....

esok aku akan memulakan perjuangan di medan exam..erkk..macam maw g perang jerk kan..haha..kepala aku dah sarat ngan macam2 ilmu..x sabar maw lepaskannya esok..huhhhh..*tension di sini yerk..*so untuk exam nih aku akan jarang meng-UPDATE-kan diri dan jug blog..sengaja maw memberi ruang kepada diri aku dan juga exam..cehhh..ayat x boleh blah..macam ayat orang jiwang plak..sekarang kan aku ngah berjiwang ngan 'surat chenta' aku tuh..esok nak exam baru nak ingat..sebelum nih asyik dok layan blog ngan fb jerk..akeke..~

so, mungkin post ini adalah post terakhir..MUNGKIN jerklah yerk..aku nih banyak sangat mungkin..mungkin juga aku akan selalu update blog....eerrkkk..dasar memang x ingat nak exam..hantu betul nih..

sebelum tuh..
aku nak minx maap bebanyak kat kengkawan aku..kotlah kan aku nih banyak wat salah..doakan yang terbaik untuk diri memasing..semoga dapat jawab soalan dengan mudah..insyaALLAH..kalau x dapat jawab meh minx jawapan kat aku..erkkk..kantoi dah..

okaylah..aku xmaw celoteh banyak sangat nih..ilmu kena jaga..aku nak sambung jiwang karat lagi ngan 'surat chenta' aku tuh..

sehingga berjumpa lagi..


nOta kHaki:semoga aku diberi kekuatan, ketenangan dan kemudahan oleh YANG MAHA ESA untuk menempuhi peperiksaan kali ini..amin....

Tuesday, November 10, 2009

silakan utk jeles!!ngeheee~

salam fellasssss!!

hehe..di kala ini aku agak gembira sedikit..kenapa nih??sudah semakin sewel ke??xde makna aku nak sewel time2 nak exam taw..mestilah ada cerita kenapa aku tetiba jerk happy kan..nak taw pasai apa....meh sini cheq nak habaq..

jom tengok dulu kat bawah nih gambar apa..haha..jangan jeles!!aku kini sudah mempunyai pasport..wahhhh..lepas nih boleh pergi oversea..huhu..berangan jerk lebih kan..kenapa aku wat pasport???minggu depan pas habis exam aku akan belayar ke indonesia..hak3..lawak nih..

sebenarnya saya maw g lawat mak kat riau..sudah lama x jmp mak..agak lama gak lah..last jumpa hari tuh bulan april..sekarang sudah november..wahh..sendiri kira yerk..puasa dan raya hari tuh pon sambut tanpa emak..so raya haji nih aku nak g sambut ngan maklah..aku g sesorang jerk..adik2 aku kerja..so terpaksalah kan aku merantau seorang diri..

berani??memang aku berani pon..demi emak aku sanggup g sorang2..even aku x pernah sampai kat sana pon..kalau emak boleh sampai xkan aku yang muda lagi siha dan kuat (terperasan lagik) nih x boleh sampai kan..yeahhh..semangat itu penting..lagi pon aku hanya ada emak..hargailah orang yang ada sebelum mereka xde..




yg nih adalah frontpage pasport aku..orang lain punya pon sama gak kale merah tuh,,saje nak expose lebih sikit..terlebih hormon nih,,tuh yang wat aku giat hari nih..akeke~~




dan yang ini adalah bukti bahawa pasport ini aku yang punya!!!!!!nih kli kedua aku wat pasport..yang dulu nak g umrah tapi x lepas sebab xde surat kebenaran mak bapak..so sekarang aku dah cukup umur dapatlah wat sendiri punya..huhu..*kegembiraan bukan kepalang nih*..


nOta kHaki:terima kasih banyak2 kepada montel kerana sudi menemani aku..walaupun esok dia maw exam..sanggup korban masa sedikit untuk aku..sangat menghargai jasa kamu..sedih nih..sob..sob..sob..

takot..takot

salam and morning guys....

hhmmm....
you know what..last night i cant slept well..and i have a nightmare dream..sangat takot nih....until right now masih teringat kat mimpi tuh..haiiyaaa....

nak taw apa mimpinya??aku bukan mimpi dipatuk ular..tapi aku hampir maw dibunuh sama itu killer..dahsyat ooo..meh aku citer satu demi satu..selangkah demi selangkah..step by step..errkkk..semua sama jerk nih..haiyyooo tanggechi..

the story begins....
masa tuh aku g rumah pak ndak aku..anak2 dia semua ada..time tuh rumah dia sangat besar..aku dok lepak ngan anak2 dia dan juga adik2 aku sambil tengok tb..time tuh pak ndak ngan mak ndak pon ada gak..meriah lah time tuh tengok tb reramai..tiba2 kami diserang oleh sekumpulan manusia..siap seorang ada pistol oohhh..bukan pistol tembak2 tuh..tapi yang bayonet punya..kecik jerk..yang ada pisau tajam kat depan pistol tuh..taw x????

manusia2 jahat tuh cucuk semua orang yang ada dalam rumah tuh..kecuali aku ngan adik2 aku..haiyaa..manyak takut ooo..aku sampai xde suara nak jerit dah..aku pun xtaw nape diorang x bunuh aku ngan adik2 aku..diorang lepaskan kitaorang..then kitaorang blah daripada rumah tuh..ngah nak larikan diri adik2 aku ditangkap plak oleh orang lain..aku pon x taw nak wat pe..aku sempat memblahkan diri aku ikut pintu belakang..pastuh dorang kejar then aku terjun dalam longkang!!

pergghhh....sikit punya wangi air longkang tuh..aku dok diam2 jerk dalam longkang tuh..kalau kena selam pun xpe..sebab aku dah belajar breathing dalam air..so xde masalah nak kena selam..tapi cuma tuhlah..air longkang dowh..orang yang kejar aku tuh x dapat cari aku..tetiba ada sorang mamat pengejar aku tuh terperasan plak aku kat dalam longkang..padahal aku dah selam separuh dan tempat tuh memang betul2 gelap punya..mamat tuh tenggok aku then dia punya terjun dalam longkang gak..

aikkk....nih sape yang patut nyorok nih??dia cakap apa ntah aku pun x ingat..pastuh ada orang kejar lagi..aku ngan dia dok senyap2 jerklah dalam longkang yang bau macam body shop punya perfume tuh..akeke~~

climax plak dah nih..bila orang2 tuh dah xde dia KISS aku!!!!x ingat plak dia kiss kat mana..*sangat malu nih*dia pesan jaga diri leklok..errkkk..aku tergamam sekejap dlam mimpi tuh..sebab aku rasa aku macam kenal jerk muka mamat tuh..tapi aku x boleh nak recall sape dia..pas dia dah wat adegan yang agak memalukan aku, dia pun keluar daripada longkang wangi tuh..meninggalkan aku sendirian bersama bau yang sangat wangi..

dan akhirnya....
aku pun terjaga daripada tidur....aku tengok jam..ekhhh..dah pukul 6 pagi..aku bangun ambil air semayang dan tunggu azan..then kepala aku sakit aku sambung tidor balik..niat untuk baca 'surat chenta' terpaksa ditunda ke waktu yang lain..haiiyaa....

tuh jerk pon mimpi aku..sangat takot sebab family pak ndak kena bunuh..yang selamat cuma aku ngan adik2 aku jerk..tuh pon adik aku kena tangkap ngan sape ntah..aku jerk yang berjaya menyelamatkan diri walaupun terpaksa masuk dalam longkang!!!!


nOta kHaki:nih mesti kes aku tidor x basuh kaki..tp sebelum tdor aku dah amek wudhu..tuh memang rutin aku setiap malam sebelum tdor..tapi..mimpi kan mainan setan..lantak lah..takot..takot..~.~

Monday, November 09, 2009

bengang ke??x kot..

salam peeps....
tadi petang xde kelas..
en burn membatalkannya di saat2 aku ngah gembira nak g kelas..
haiiyaaa....
aku mula terasa bunga2 cinta mekar..
sebab sabri cakap dy nak bincang psl exam..
alih2 dapat mesej..
RALAT-KELAS EN BURN DIBATALKAN..

erkkk..
lalu aku sambung membaca surat chenta..
hingga terlelap..
sebabnya aku landing kat katil..
terjaga jap baca lagi..
pastuh lelap lagi..
aku hafal part tertentu dalam mimpi..
mimpi noah..
haha..


nOta kHaki:apakah mungkin semester ini xde spot??x esah pon..go go chaiyok!!

trOubLe wiLl finD yOu-LENKA

Trouble will find you
No matter where you go
Oh, oh
No matter if you're fast
No matter if you're slow
Oh, oh
The eye of the storm
wanna cry in the morn
Oh, oh
You're fine for a while
But you start
To lose control

He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
he's gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
Ahh

Trouble is a friend
But trouble is a foe
Oh, oh
And no matter
What I feed him
He always seems to grow
Oh, oh
He sees what I see
And he knows
What I know
Oh, oh
So don't forget
As you ease
On down my road

He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
So don't be alarmed
If he takes you
By the arm
I won't let him win
But I'm a sucker for his charm
For his charm
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
Ahh

How I hate the way
He makes me feel
And how I try
To make him leave
I try
Oh, oh, I try

But he's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
So don't be alarmed
If he takes you
By the arm
I won't let him win
But I'm a sucker for his charm
For his charm
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
Ahh


nOta kHaki:moOd nyanyi lagu inggeris..preparation utk jawab exam bi next week..~~

dunia CINTA aku O_o

cinta itu duniaku

lalu aku menulis tentangnya

tentang kemabukan rasa

tentang keindahan rupa

tentang kerinduan yang tiba

tentang liku-liku di jalanannya

di duniaku aku tidak menulis

tentang kehancuran bahana perang

tentang penaklukan dan tawanan

tetapi aku menulis

tentang kesetiaan dan keluhuran

tentang ketabahan dan pengabdian

siapa akan mengerti??

siapa akan sudi meratapi??

aku dan duniaku

hidup dan cinta



nOta kHaki:aku x punya cinta..aku ada diri aku, emak, danish, dan juga adik2 beserta laki dorg..uhukkkk~

..lecturer psycho lebih nih..

salam fellas..
exam hari khamis nih..
tapi jap lgk pukul 3 ada kelas plak..
haiyaaa....
makin nak exam makin plak menjadi2 nak wat kelas..
aku baru memberangankan diri untuk keluar g kangar..
alih2 sabri bagi mesej ada kelas plak..

hhmmm..
kalau kelas petang nih dapat soklan spot okay gak kan....
tapi en burn tuh agak kedekut..
maw jaga etika profesion..
hukhukhuk..
x kisahlah..
aku dah study..
boleh jawab ke x kena tunggu paper dy next week..
adoyaii....
lambat nih exam nak start..
lambat juga maw abes..

minggu nih junior dah boleh suka ria..
dorang start exam awal maka abes pon awal..
patutnya senior yang abes awal..
bukan banyak paper pon kan..

huhu..
aku maw menyiapkan diri..
maw mandi dan makan..
then pergi kelas plak..
minx2 en burn lembut hati nak bagi hint soklan..
esok ngan lusa pon ada kelas lagi..
haiyaaa....
apa macam nih??
xpelah kan..
mudah-mudahan dapat keberkatan kelas sebelum exam..
errkkk....


nOta kHaki:exam vs noah..noah vs exam..noah vs noah..exam vs exam..sewel dowh~~

Sunday, November 08, 2009

tetiba maw jiwang plak~

I can taste the dust wipe out my tears

When memory choirs upon the graves

Like the old times we share everything

Dancing the crazy wolf and singing the owl

Upon misery we run happiness

On a plate of rotten bronze

To swallow the fruit of emptiness

Everything is hollow since wind blown you away

My passion and desire committed suicide

Hanging on the ceiling of my broken heart


nOta kHaki:sape ntah yang bagi aku poem nih..ke aku dapat kat internet??whateverlah..layannnn..

punyakah aku kesempatan itu????

aku baru pulang daripada anjung keli..
memenuhkan tuntutan perut aku yang x seberapa nak lapar..
tapi kerana TENSION aku isi gak..
aku tengok nasi dan nasi pon tengok aku..
nape kakak nih bubuh nasik aku sikit jerk??
sangat tidak adil nih..
haiyaaa....

aku suap nasik dan lauk kat dalam mulut..
xkan plak nak suap kat luar mulut kan??
gerentilah nanti perut aku x kenyang..
eekhh..bukan ke tadi aku rasa x lapar sangat??
apa nih??mengong sudah..~~

suap punya suap nasik sudah abes!!
hhmmm..rasanya baru berapa suap jerk aku makan..
si montel punya nasik macam x gerak jerk..
kan aku dah cakap tadi..
kakak tuh yang bubuh nasik aku sikit..
sangat tidak adil nih..
haiyaaa....

kenapa hari nih semuanya x adil kat aku??
aku sayang kat org tuh..
tapi orang lain yg dapat..
apakah aku lambat bertindak??
ohhh noooo....
dia sememangnya taw perasaan aku..
kami sama2 taw..
tapi..
mungkin dia dapat yang lebih baik..

apa aku x baik ke??
aku nih jahat sangat ekh??
aku jahat??
hmmm..mungkin juga..
aku rasa pon aku jahat..
ekhhh..apa plak??
aku x jahatlah..
aku cuma x berapa nak baik sangat jerk..
tuh jerk pon....

tapi kenapa aku x pernah dapat apa yang aku nak??
orang lain semua dapat apa yang diorang nak..
aku??bila nak dapat nih??
orang yang aku sayang pon x dapat gak..
orang mesti akan cakap..
belum sampai masanya aku nak dapat..
kalau aku mati dulu cmne????
sempat ke aku nak dapat semua tuh??
x sempat kan??
aku selalu memberi peluang untuk orang lain..
peluang aku sape yang nak bagi??

hahhhh....
jawablah pertanyaan aku tuh!!
korang pon xde jawapan kan..
kekadang aku membiarkan persoalan membelenggu aku..
biar aku x jumpa jawapan..
biar hati aku senang..
tapi akhirnya benda tuh makan diri aku sendiri..

wwaaahhhhh....
sampai bila nak macam nih????
aku selalu menumpang teduh di payung orang..
aku ambil kesempatan ke??
yer..mungkin jugak..
bila aku nak berteduh di bawah payung aku sendiri??
akan datang ke masa tuh yang aku harapkan??
sempat ke aku menunggu masa tuh??

insyaALLAH..
aku hanya bergantung harap kepada DIA..
DIA yang memberikan aku segala2nya..
aku percaya kepada qada' dan qadar NYA..
walaupun kekadang hati aku sakit..
aku x kesah ngan semua tuh....

saat ini aku cuma mahukan emak..
berilah aku kesempatan untuk berjumpa emak~~


nOta kHaki:emak, i am coming to you....~

+benci nih+

patut ke aku menjauhkan diri daripada dia??
payah betul nih kalau cepat perasan..
aku baru perasan sikap aku yang 1 nih..
ngan lelaki lain x..
tapi kenapa ngan dia plak..
aiisehh..
bunguk nih..

time nak exam plak wat hal..
nih yang ku x berapa suka..
i hurt my heart again..
ello cik noah....
sudah lupa ke perjanjian yang kita wat dulu??
sorrylah cik hati..
perasaan tuh maen datang jerk..
aku sendiri pon x berapa nak perasan..errkk..
sukati awaklah yerk cik noah..
cik hati xmaw terlibat lagi..

huaaaaa....huaaaa....huaaaaa....
cik hati sangat jahat ngan aku..
benda nih pon melibatkan kau juga taw cik hati..
*dush..dush..*amek kau~


nOta kHaki:aku asyik pendam jerk..sekarang kepala mulai sakit..weihh..come on noah..come on noah..

jangan bilang tidak

ku pernah punya cinta
namun kini ku sedang suka kamu
cinta ku dulu telah ku buang jauh
kini ku ingin kamu

ku pernah menyendiri
di sini ku akan terasa sepi
walaupun bibir penuh gelak tawa
namun hatiku sepi

jangan bilang tidak
bila kita belum mencuba
siapa yang tahu akan sama
hati mu dan juga hati ku

banyak yang bercinta
bertahun-tahun putus juga
ku harapkan dengan dirimu
walaupun singkat pendekatan
cinta kita kan abadi

ku pernah punya cinta
namun kini ku sedang suka kamu
cinta ku dulu telah ku buang jauh
kini ku ingin kamu

jangan bilang tidak
bila kita belum mencuba
siapa yang tahu akan sama
hati mu dan juga hati ku

banyak yang bercinta
bertahun-tahun putus juga
ku harapkan dengan diri mu
walaupun singkat pendekatan
cinta kita kan abadi

jangan bilang tidak
waktu dicium aku bingung
namun dada ini bergetar
makanya sungguh aku mohon
jangan bilang tidak


nOta kHaki:haruskan aku memulakannya??malas ahhh..let it go again??dont know~

Saturday, November 07, 2009

aku semakin blur sebelum exam menjelma~

salam peeps..aku sekarang sedang mengulangkaji subjek PJM3114..haiiyaaa..mata sangat ngantuk dowh..tadi aku ada wat kelas memakai shawl..hehe..beri tunjuk ajar dan tips kepada kawan2 aku..aiyaakk..pasnih bolehlah aku meneruskan angan2 aku untuk jual shawl..macam sempat jerk..kerja lain pon banyak lagi maw tambah beban ke????

apa yang aku baca nih??agak banyak gaklah..aku x suka menghafal..aku kena baca banyak kali supaya aku faham..part2 tertentu jerk yang aku hafal..kalau 1 buku aku nak hafal mampus p lah otak aku nih..sempat aku jadi gila every semester sebab hafal buku..huhu..xmaw2..

nanti bila dah siap aku baca, aku sharelah ngan korang yerk..aku rasa sekarang maw tidor jerk..huaarrrggghhh..sedapnya tidor tyme hujan nih..lagi best sebab aku sedang 'bercuti'..bangun lambat pon x kisah..huahuahua....


nOta kHaki:aku rasa nak bawak toyol masa exam nanti..boleh x??aku x pernah wat nih.. O_o

mari menyanyi (2)~lalalala

Telefon berbunyi
Ring ring ring
Ku angkat ku tanya
Siapa

Telefon berbunyi
Ring ring ring
Ku dengar ku dengar
Suara

Telefon berbunyi
Ring ring ring
Ku angkat ku tanya
Siapa

Telefon berbunyi
Ring ring ring
Ku dengar ku dengar
Suara

Burung kakak tua
Hinggap di jendela
Nenek sudah tua
Giginya tinggal dua

Letchum letchum letchum ulala
Burung kakak tua
Letchum letchum letchum ulala
Burung kakak tua


nOta kHaki:marilah me-release-kan tension dengan lagu kanak2..nak tgok final kelantan vs n9 tapi dak junior layan cerita melayu kat tv3 plak....

mari menyanyi~lalalala

hujan rintik-rintik,
air bergelombang,
emak tadah besen,
abah kasi seposen,
emak pon kasi seposen,
three plus three,
adik answer enam,
cikgu tanda right,
adik went home..

bulat kecil bulat kecil,
bulatlah besar,
sayang papa sayang mama,
sayang semua,
enam kali enam kali,
tiga puluh enam,
enam kali enam kali,
sayang semua..


nOta kHaki:aku mempoyokan diri dengan lagu kanak2..malas maw study dah!!!!

tanggungjawab aku lagi ker??

salam peeps..hhmmm..recently aku asyik memikirkan masalah keluarga aku..oopppsss..bkn masalah keluarga aku..tapi adik2 aku....dah kawen pon still nak harap kat aku lagi..apa guna laki dia orang tuh????baik x yah kawen kalau nak harap kat aku lagi..meh sini dok kat bawah ketiak aku..hampeh betul..

patutnya bila dah kawen aku xde apa2 tanggungjawab lagi kat dia orang..tapi x juga..aku lah itu aku lah ini..semua nya nak harap kat aku..kalau tyme xde duit pon carik aku..aikkk..apa aku nih laki dia orang ke??tuhlah gatal sangat nak kawen....bukan laki bini x kerja..nyampah betul nih..aku bukan xmaw tolong adik2 aku..tapi berharap kat aku sangat wat pe??aku bukan tempat bergantung dia orang lagi..masing2 dah ada laki pandai2lah..

kalau aku bising tarik muka..x tolong dia orang jerklah adik2 aku..aku mana ada sesiapa lagi..asal ada masalah carik aku..nasib baik aku nih jauh..kalau dekat sure datang jumpa aku terus..kalau bab nak masak pon sama..aku ngah ada kelas sibuk tanya macam mana nak masak itu, nak masak ini..dulu mak suruh belajar xmaw..sekarang baru taw nak ingat bila dah susah..

si danish pon aku yang kena bela..nasib baik anak buah aku sorang jerk..kalau banyak maw gak aku buka nursery nanti..x yah jadi cikgu dah..sedih aku camni taw..haiyaa..kenapa nak harap kat aku lagi??

mama danish nih, eno adik aku..rumah bukan bayar sewa pon..cuma bayar bil api ngan air jerk..xkanlah gaji 2 orang kerja pon x cukup lagi??motor pon bayar cash..ada sebiji lagi yang belum habis bayar..diorang punya gaji tuh lebih banyak daripada elaun aku..tapi aku juga..nak minx duit kat laki alasan laki belum gaji..adoyaiii..pening aku nih..aku belum kerja lagi dah minx macam2..kalau aku dah kerja maw gak si danish tuh aku yang kena jaga....haiyaaa....

nasib baik si eken tuh x banyak kerenah..bila betul2 xde duit baru minx kat aku..yang tuh dok umah jerk jadi housewife..laki x bagi kerja..bagus sangat menambahkan berat badan..payah betul dapat laki macam tuh..sayang sangat kat bini..bukan x pernah susah..tuhlah..aku nih penyelamat diorang..bila susah aku..bila senang pon aku jugak..adoyaii....apa nih ke nasib anak sulung??


nOta kHaki:aku sedang memikirkan untuk pergi ke riau..maw gak nanti aku kopak lagi simpanan aku..

to..to..to..to

to love is to lose,
to lose is to learn,
to learn is to cry,
to cry is to hate,
to hate is to forgive,
to forgive is to relive,
to relive is to get over,
to get over is to begin again..


nOta kHaki:to beast..and also to me.. o_O

~haiyaaa amoi~

salam and morning fellas....
malam tadi peraturan baru telah diumumkan..
amoi mana ntah yang announce..
haiyaaa..
dahlah guna healer plak tuh..
tuhlah pasal..mikrofon pon x boleh guna....

dengan ini diumumkan..
hari raya jatuh pada esok hari..
errkkk....silap2..
peraturan baru untuk pelajar perempuan..
keluar masuk asrama sebelum jam 9 malam..
demi untuk keselamatan..
elehhh....
masuk awal ke masuk lambat ke..
terjamin ke keselamatan dak perempuan nih??

dah ada kes baru nak wat peraturan baru..
bajet perempuan jerklah yang wat salah??
dak lelaki tuh xde yang wat salah ke??
diskriminasi menjatuhkan aku..
reputasi kini menjadi bisu..
aceceh..kan aku dah nyanyi nih..

sangat sengal nih....
denda orang yang wat kes tuh dahlah..
orang lain wat orang lain kena..
sangat bagus nih..
kalau camni gerenti ada yang x balik hostel langsung..
ishh..ishh..ishh..
wat peraturan ikut suka hati jerk..


nOta kHaki:dahlah nak exam..macam2 peraturan keluar..maw ada yang bengong sebelum exam start..aku ker??

Friday, November 06, 2009

antara SEDAP dan SAKIT o_O

~TADI~
hhmmm..
hujan rintik2 kat luar..
perut aku lapar..
nak kuar pon x boleh nih..
maka aku pon berangan nak msk bubur nasik..
haiyaaa..mcam baby nih..

~ANTARA TADI DAN SEKARANG~
alamak....
bahan x berapa nak ada plak..
yg ada beras,anchovies,lada itam dan juga lada sulah..
bolehlah tuh..

keletung keletang..
aku masak guna multi-cooker..
aku kacau2 nasik smbl layan YM..

TIBA2..
adoii!!sakitnya..
wahhhhhh....buih2 nasik tuh melompat kat ibu jari aku..
isk3..sob3..
sangat sakit dan pedih..
huuuuaaaaa....
tolong..tolong..

~SEKARANG~
aku menikmati kesedapan bubur nasik yg aku masak..
wlupun hanya bubur tp ianya sungguh sedap..
aku kan pandai masak..
ngeh3..sudah perasan..
memberi sedikti kpd jiran..
alhamdulillah..
aku kekenyangan..
x perlu nak kuar tyme ujan2 nih..

antara sakit dan sedap....
aku memilih sedap..
wlupun ibu jari aku melecur.... =[
haiiyaakkkk!!!!


nOta kHaki:kesedapannya hingga menjilat jari tangan..dah 2x aku tambah..eerrkkk....aku agak kuat makan sejak 'kawan baik' datang nih~

lelaki yang penakot~~

nak mencari kebenaran bkn guna kesalahan org laen ngok..
nak carik kesalahan org, diri ngko tuh dah BENAR sgt ke??
elehhhh....bajet btol nih..
ada hati nak menegakkan kebenaran konon..
kalau berani kenapa nak post comment??
tuh berani kat luar tp dalam takot2..
nak eksyen ngan aku plak..
tidak merasa hairan kpd kamu~~

sndr yg x bley terima hakikat..
nak jeles2 ngan aku plak..
pehal nih dowh??
aku x usik sarang tebuan ngko..
so ngko x payah nak usik sarang tebuan aku..
diam x bermakna takut..
bising x bermakna berani..
diam x bermakna salah..
bising x bermakna benar..
ukurlah seluar di kaki sendiri..
diri sndr pon x tentu hala..
lgk nak sibuk hal orang..
sana sini nak menghebohkan kesalahan org..
apa diri dah cukup bagus ke??

kepada yang terasa silakanlah untuk terasa..
aku x pernah kisah pon kalau nak terasa..
aku x mkn cili so aku x rasa pedas..
aku tulis note cmtuh pon dah nak melatah..
nmpk sgt KETIDAKPUASHATIAN kpd aku..
remember dude..
aku masih berdendam ngan ngko..
i am just waiting for the right tyme..
blluuerrkkkk~~


nOta kHaki:i never forget my revenge..even it was happened years ago..

hujan yang turun....

salam fellas..how do you guys??hhmmm..sekarang nih sedang hujan..katak mana lah yang nyanyi nih sampaikan hujan xmaw berhenti..semalam pon hujan juga..dahlah sejuk gila nih..mata pon dah naek kuyu ngadap nota..kalau tidor nih memang syiok..masyuk gitu haaa..heee..xpe2..jap lagi boleh tidor....ngeee~

sekarang mood nak exam semakin berkurangan..kenapa ekh??sebab exam nih lambat sangat nak start..junior dah jawab 2,3 paper..aku nih 1 paper pon belum jawab lagi..dan inilah akhirnya..aku semakin malas untuk mengadap 'surat chenta' aku tuh..dahlah xde hint untuk exam nanti..haiyaa....aku tawakal jerklah jawab exam nanti..xpon guna talian hayat masa dalam dewan exam..akeke~~

sekarang aku lagi sedang memikirkan untuk bershoping!!yeah SHOPPING!!*sengaja aku men-CAPITAL-kan perkataan tuh*..bila tension aku g shoping..x kisahlah kat mana pon..kat THE STORE tuh pon aku layan gak..tapi sekarang aku maw shoping di KL..ikut plan malam nih nak turun kl..tapi atas sebab2 yang x dapat dielakkan, ianya ditunda ke minggu hadapan..haiyaa..aku sudah bersemangat untuk shoping..alih2 kena tunda plak..ishhh..gerenti nanti jawab exam aku tulis 'SAYA MAW SHOPPING'..errkkk....

okaylah kan..malas maw leter panjang2..perut sudah berkeroncong....stok makanan semakin berkurangan..yang tinggal hanyalah milo, susu dan juga epal..maw keluar makan di anjung keli tetapi hujan xmaw berhenti..kang basah plak nak g makan..dahlah ada tayar 2 jerk..huuhuuuu~~

sehingga berjumpa lagi....


nOta kHaki:hujan yang turun bagaikan mutiara....wahhh..kayo nih kalau betul tyme hujan turun ada mutiara~~ o_O

Thursday, November 05, 2009

bekas pakwe aku yang macam SIAL!!

weih..bajet betul jantan seorang nih!!suka sangat nak carik pasal..ngko punya komen kat notes FB aku tuh dah menyusahkan aku taw x!!nak nyibuk2 hal aku wat pe??buduh betul nih..kang ke x pasal2 hati orang lain yang terluka..*sigh*

kat maktab nih ngko sorg jerk BEKAS PAKWE aku!!aku bukan macam ngko nak pasang MAKWE ramai2 kat tempat yang sama!!!!it is really jerk and shit!!aku x usik hal ngko x payahlah nak usik2 hal aku..asal ada lelaki yang rapat yang baik ngan aku semuanya PAKWE ke??waahhhh..kalau macam tuh banyaklah PAKWE AKU KAT MAKTAB NIH dowhhh....sangat sengal nih..

saje nak wat aku bertukar menjadi 'NOAH HULK SI GADIS HIJAU'..karang bukan jerk hijau..semua warna pon aku boleh bertukar..s%$L betul..


nOta kHaki:sengaja nak menyusahkan idop aku jerk..aku pok nanti kang..ngko tuh memang tunggu nak dapat penampar aku jerk..

..keseorangan..

salam fellas....malam nih aku keseorangan lagi..rumate g tidor kat rumah mayah..selalu nya tyme2 begini aku ditemani aswad..tapi sekarang dia ngah on the way balik melaka..ada kerja kat kuantan katanya..hhmmm..haiyaaaa..study seorang2 sangat boring even the environment very suitable for me..calm, quite place..yang aku dengar cuma bunyi kipas dan rintik2 hujan di luar..

wahhhh....alangkah sedapnya tidor tyme hujan nih....nafsu untuk tidor menarik2 aku ke katil..tapi alhamdulillah..iman aku x goyah lagi..*ngeh3*..aku kena teruskan perjuangan untuk menghadapi exam next week..chaiyok2..

exam????lambat dowh nak start..padahal 3 paper jerk pon..junior dah ada yang start pon..dapatlah mereka pulang awal ke kampung halaman..aku??hmmm..last paper 19hb..so maknanya aku balik malam tuh atau esoknya..xnaklah aku lelama kat maktab nih..wat menyesakkan dada+jiwa aku jerk....aku maw pulang!!!!bertemu sang kekasih hati..mesti danish merindui aku..aku pun sangat rindu kat danish....*huk3..*

adoyaiii....*aku sudah blur kerana malam nih aku punya peneman xde*..(o.o)

berambosssssssss....


nOta kHaki:kenapa nih ekh??fikiran aku menerawang ke tempat lain..aku sangat rindukan danish.... o_O

i wanna screammmmmmmmm!!

salam and morning peeps....nape aku nak jerit2 nih??haiyaa..x kira aku nak jerit gak!!oopppsss..x bolehlah..kat hostel nih masih ramai lagi sedang berdengkuran..selalunya entry yang aku nak tulis mesti xde kaitan ngan tajuk entry..ntah pape nih haaa..sudah semakin sewel bila exam maw menjelang tiba..akekeke....siot betul nih....

ehhh..aku pon xtaw nak tulis apa..*ish..ish..tumbuk sikit pale nih..sewel betul*..berkata aku sendirian kepada diri aku..huhu....nih semua pasal examlah....nak exam pon still kena g kelas lagi..adooii..nih yang aku menyampah dowh..patutnya sekarang aku lagi bersenang2 di rumah menghadapi study week..tapi study week jadi class week..errkkk..apa nih??

en madi siap berkata2 lagi, 'if u want A's for your exam so come to the class'..erkk..ugut ker apa nih????x adil taw sir..orang laen sumer balik rumah..study kat bilik..dahlah dia nak wat kelas sampai rabu next week..hari khamis tuh kita orang examlah sir..ishhh..teruk betul sir nih....

huuhuhuu..kerana exam aku menjadi x keruan..waaaa....manyak metul masalah sekarang nih..the latest one, aku sudah mula mempunyai perasaan terhadap dia!!shit!!tuhlah kau..baik sangat ngan lelaki..kan sekarang aku sudah makan hati..hukhukhuk....

okaylah..selamat bertemu lagi..maw mengubat hati yang berduka lara..

chaosss..adios....


nOta kHaki:hati ku luka lagi..lalalalala~~

just for BEAST~

PETANDA DIA ADALAH JODOHMU-vitualfriends.net

Petanda 1
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama.Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar.Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama.Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain.Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut?Jika ya,selamat kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!

Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu.Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya?Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat?Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!

Petanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu.Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lain pada situasi tertentu.Selamat!Sebenarnya dialah destinasi kebahagiaan kamu..

Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan.Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan.Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.

Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun.Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka.Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama.Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah?Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu?Dia tahu keadaan waktu anda sakit?Jika ya, tak salah lagi, dialah orangnya..

Petanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu.Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya.Nah, kalau begitu ini bererti dia sudah siap sedia menerima kamu seadanya..

Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia.Bahkan pada saat kamu tampil 'buruk' di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari, ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya.Nah!Kamu dan dia sememangnya ditakdirkan untuk bersama!

Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu lebih selamat di tangannya daripada ditangan sahabat-sahabat kamu yang lain.Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah!Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temui!Apakah kelapan petanda di atas telah kamu temui padanya?


nOta kHaki:khas untuk encik aswad..xtawlah entry nih menjawab soalan dan masalah malam tadi~~

Wednesday, November 04, 2009

should i??

should i have this feelings towards him??
it comes without my permission..
at first, i ignore it..
cause i dont hurt my heart again..
but right now..
oohhh please....
go away as far as you can..
i dont need this feelings for this moment time....
please......
i am begging you my heart..


nOta kHaki:i just want my own happiness..when i can get it..i dont know..i still finding it..

REALLY DAMN IT!!

yesterday....
someone told me about the 'newest rules' in maktab..
for sure every girls here knew it..
girls are not allow to go out of hostel after 9 pm..
what the hell of this????
discrimination again to every single girls in IPGMKP!!
haiyaaa....

really damn it this rules!!
and behind this new rules, it has it's own story..
hahaaaa..
it's gossip again!!

before the story start....
this story has told to me last night..
i am not the one who making this story okay..
so do not give your damn or your shit to me, myself..
just give your shit+damn to out JUNIOR..
do not know which batch..
but it supposed to be our JUNIOR..
damn it lol!!!!

and....
i just knew this story last night..
and i never knew that before this..
except rumors about the damn newest rules..

al kisahnya begini....
'ADA JUNIOR KENA TANGKAP KHALWAT @ BERDUA-DUAAN DI DALAM KERETA DI KAWASAN GELAP'
xtawlah tangkap kering ke tangkap basah..
haiyaaa....sudah maw advance macam KPLI gak ke????
FYI, not only a couple, but many couples!!
errkkkk....haiyaaa....
memang taik betul JUNIOR yang wat hal nih....
kang ke x pasal2 orang lain dapat susah??

ishhhh....
dahlah maktab dilanda kecelaruan peraturan..
ditambah plak ngan baru nih....
weihhh..ini sudah sangat lebih....

dahlah ngan SENIOR sangat kerek..
nak wat taik pon g lah wat jauh2..
dah taw sangat PERLIS nih kecik..
kau nyorok kat mne pon orang nampak..
memang ngok ngek sangat nih....

nihlah gamaknya JUNIOR yang ntah pape..
memang lahanat betul sape yang wat taik tuh..
nyusahkan aku nih nak kena bli tracksuit banyak2 taw!!

so....
SENIOR and JUNIOR out there especially girls..
make sure go back to hostel before 9 pm okay..
otherwise you will get 'surat chenta' from HEP..
haha....(+.+)
and also....
do not forget to wear KAIN BATIK with high heels when you are outing..
if not you'll 'hang' at the security..
ahakkkssss..
sewel nih....


nOta kHaki:do not know this story valid or not..i am just the one who has been told..and again..i am not making this story..gossips girl~

exam maw start sudah....

salam peeps..xde pape yang tulis pon..right now dilanda sindrom kebosanan..haiyaaa..sindrom nih datang time nak study ngan exam jerk..*wink2*..siot betul aku nih kan....meng-anaktiri-kan exam dowh..x patut betul..

12hb nov 2009 (khamis)
PENDIDIKAN JASMANI SUAIAN (PJM3114)

17hb nov 2009 (selasa)
PENGUKURAN DAN PENILAIAN DALAM PENDIDIKAN JASMANI DAN SUKAN (PJM3115)

19hb nov 2009 (khamis)
ELT METHODOLOGY FOR YOUNG LEARNERS (ELE3104)

inilah dia tarikh2 keramat untuk bulan ini..hahaaaa..gelak besar aku nih..kang exam nanti terkulat2..sendiri yang sengal..*sigh*..1st ngan 2nd day tuh adalah paper major..agak killer punya subject terutama sekali PJM3115..adoyai..aku masih berkira2 apakah aku bakal dapat menjawab soalannya nanti..apakah encik burn tidak maw bagi hint untuk exam??huhu..susah oohhh..dia maw jaga etika..acecehhh..


nOta kHaki:mampukah aku mencapai 3.80 lagi??errkkk..xmawlah pointer turun lagi....sedih2..

teka teki teka tekOk

salam fellas...tetiba aku teringin hendak berteka teki ngan kau orang..mehlah jom jawab teka teki aku nih..x susah mana pon..jawab ekh..haha..ada hadiah menarik menanti anda taw!!!!

soalan 1:
you use me to make a pot of tea.
you put cold water in me.
i get very hot when i am turned on.
what am i??

soalan 2:
i have a face.
i have two hands but no fingers.
people wear me.
what am i??

soalan 3:
i am made of metal.
one end is round.
the othe end is long and thin.
i am used for opening doors.
what am i??

soalan 4:
i have legs, but i cant walk.
what am i??

soalan 5:
i have teeth, but no mouth.
what am i??

silalah jawab yerk..menjana minda taw nih..bagi release sikit otak tuh kan..ngee~~


nOta kHaki:teka teki teka tekok..ular mati bawah pokok..haaa....apa jawapan dia??

Tuesday, November 03, 2009

..peserta kursus..

salam peeps..nih aku ada cerita sikit..pagi tadi aku jadi fasilitatot untuk kursus apa ntah tuh namanya..untuk guru2 pendidikan khas nak ajar PJ kat dalam kolam..adalah lebih kurang 21 orang cikgu..pensyarah maktab aku pon ada gak..dia punya instruktor daripada IPIK..yang ajar aku gimrama masa kursus gimrama last year..

agak yang menyebabkan aku sengal ialah beberapa cikgu lelaki yang agak over acting..weih..boleh plak pegang2 aku masa nak ambil lunch tadi..pergghhh..ikut sedap tangan dia jerk nak pegang aku..dah tuh siap main pancut2 air plak..dah taw kita orang x bawa baju nyibuk jerk nak basahkan kami (dak perempuan)..

dahlah kena masuk gak dalam air..huhu..sangat sedih oohhh..instruktor tuh macam x paham jerk kita orang dah cakap x di-INFORM kena turun gak dalam air..beria juga suruh kita orang masuk dalam air..maka dengan ketidakrelaan hati, aku, fiza dan kak dee turun juga dalam air walaupun kami sedar hakikat yang kami bakal kebasahan+kekuyupan..nasib baik lagi bahagian punggung dan ke bawah sahaja yang sempat basah..kami bertiga di selamatkan oleh seorang peserta perempuan..nama di PUAN CHAN..wahhh....dia beria2 marah si cikgu2 lelaki yang suka mengusik kita orang dengan air..bagus2..sangat suka!!

malas lagi nak cerita..tapi hari ini sangat penat walaupun kami menjadi fasi..penat tengok dan penat angkat barang....huhu..amat tidak suka..(+.+)..dan malas maw upload gambar mereka..agak menyampah dengan beberapa orang..tawlah mereka cikgu dan kami nih bakal cikgu..(~.~)

okaylah..masih lagi dalam kesakitan..masa untuk me-RELAX-kan minda dan juga badan buat seketika..lepas isyak nanti maw sambung study..

chaosss..amigosss....


nOta kHaki:penat dengan macam2 kerenah manusia..ini nak layan itu nak layan..tangan, kaki, mata, telinga aku ada dua jerk..badan pon bukan boleh dibelah2 weihh..sengal dowh....

sangat sakit nih..

salam dan selamat petang kawan2..hari ini, ketika ini, dan saat ini saya sedang dalam kesakitan..huhu..really in the pain you know..i am to die..eerrkkk..every month pon macam ini..eehhh..bukan every month..'benda' tuh datang ikut suka hati dia jerk..haha

saya sudah tidak larat untuk bangun..apa tah lagi untuk mengadap lappy nih..tapi sekarang nih, ketika ini dan saat ini saya gagahkan diri juga..waahhh..kerana blog saya sanggup!!walaupun sakit macam sengal dowh..haiyaaa..xpe2..sakit tuh kan penghapus dosa..relax sudah..

okaylah..rasanya mesti ada yang sudah maklum sakit apakah ini..saya tidak maw mention di sini..saya maw sambung tidur lagi..zzzzz

selamat berjumpa lagi....


nOta kHaki:patutlah aku banyak makan dan jerawat pon makin banyak..rupa2nya 'kawan baik' aku nak datang..macam mana boleh x taw nih??

Monday, November 02, 2009

misSing him.... (",)

salam..salam..salam my fellas....yeahhhhh..sekarang nih agak kegirangan+riang gumbira sedikit..sikit jerk ekh..xde banyak2 taw..kenapa ekh aku gembira??adakah sebab maw exam??gembira sebab exam????perghhh....aku bukan jenis orang yang suka exam yerk..dan aku x pernah rasa yang aku nih suka exam..adakah selama ini aku study hanya kerana nak exam??ohh....tidak2..nehi2..aku study sebab dah tanggungjawab aku..nak dapat ilmu kena lah study kan..ngok ngek betul nih!!!!

aku sebenarnya amat rindukan 'dia'..kenapa yerk sejak akhir2 nih aku asyik teringat kat 'dia' jerk????adakah ini namanya CINTA??oohhooooo..terasa geli plak ketiak aku nih..*actually memang geli pon sebab nak tumbuh bulu..erkkk..terlucah di situ*..ampun yerk..tiada niat untuk meLUCAH di sini..hanyalah gurauan biasa saja..

serius nih aku rindu kat 'dia'..aku selalu sangat dok tunggu bila 'dia' nak online..adoyaii..sepertinya aku maw parah nih..sometimes agak jealous bila ada perempuan lain comment 'dia'..erkk....tidak sepatutnya aku mempunyai perasaan sebegitu kepadanya..*syuhh..syuhh*..sepertinya aku menghalau seekor kucing yang agak gatal, miang, garong, garit daripada aku..huahuahua..

okaylah..aku xmaw layan feeling aku lebih2 sesangat..nanti makan hati lagi..aku juga yang payah nanti..berdepan dengan sesuatu yang x pasti..aku x suka keadaan itu tapi aku kena hadapinya juga..biarpon tanpa 'dia', 'dia' dan 'dia' lagi..wahhhh....amat payah hidup ini walaupun aku telah sedarinya daripada mula lagi..inilah kehidupan yang bakal aku hadapi untuk masa2 yang akan datang,,..ntah2 lebih teruk daripada ini lagi....

caucincau..adioss....


nOta kHaki:i miss you..miss you so bad......

sumer macam SENGAL!!!!

salam peeps..aku cuma nak sambung entry bella-hari2 yang penuh kezaliman..yeah!!maktab sudah semakin zalim kepada student..maktab mana??IPG PERLIS lah dowhhh..aku merasa teramat bengang sekali kepada mereka2 yang dok kat dalam PENTDBIRAN tuh..!!what the hell??!!

x boleh pakai jeans??kalau xmaw bagi kita orang pakai jeans, suhlah sekali lecturer x yah pakai!!nak bagi contoh teladan baik konon!!!!boleh blah..nihlah dia ketam ngajar anak sendiri berjalan..jalan pon senget macam mana nak ajar anak jalan dengan betul??very the stupid!!!!

pastuh nak mendiskriminasikan kita orang dak perempuan plak!!pehal nih??dah terang2 dalam surat pekeliling yang KJ HEP keluarkan menyatakan bahawa PELAJAR LELAKI DILARANG MEMAKAI JEANS!!dia x mention pon dak perempuan taw x!!!!apa x reti baca ke??siap tampal lagi surat tuh kat board hostel..tapi sekarang nih surat tuh dah hilang!!mesti kau orang suh cleaner ke sape2 buang notis tuh kan????bengong betul..

wahai pelajar perempuan di IPG PERLIS nih..mulai sekarang kita keluar pakai track, t shirt ngan sport shoes..xpon pakai baju kurung ke baju kenduri ke ngan heels..baru lah nampak macam cikgu sikit kan????betul x KETUA UNIT DISIPLIN????yang lelaki ikut suka kau oranglah nak pakai pape pon..kau orang naked pon maktab xkan ambil tindakan undang2!!poyo nak mampus..guard pon sama jerk..

pentadbiran nak wat pape pon watlah..aku sikit pon x hairan..aku x ambil kisah pon kalau nama aku naik..aku kan senior..*geram dowh*..minx2 lah tahun depan PENGARAH tukar KETUA UNIT DISIPLIN tuh..tiap2 tahun nak tukar KETUA UNIT DISIPLIN....bunguk..bengong..bangang..binawe..cicak kubing..biawak idop..buaya darat..bangkai belangkas..isshhhh..aku memang HOT sesangat ngan pentadbiran sekarang nih..*seigh*

nasib baiklah aku tinggal lagi setahun jerk..tengoklah nanti macam2 aku buat..nasib kau orang lah junior..ngadap lah muka pak guard tuh lagi 5 tahun..padan ngan muka..zaman nak freedom bakal berakhir..kau orang akan suffer plak pas nih..hahahahaha..

berambos lah HEP!!!!


nOta kHaki:meh jom wat jahat ramai2..biar HEP pening kepala..kan suka sangat nak bagi LAM-PT kat student..saje nak suruh student berambos kan....budus betul..layan kita orang macam dak kecik..bella, you are obviously right..kta nih kan kat kindergarden lagi..

ke-SENGAL-an

About Me Myspace Comments


About Me Myspace Comments



nOta kHaki:aku ngah protes ngan seseorang nih!!geram betul....aarrghhhh..

sape CURIK AIR dalam BALDI AKU!!!!!!!!

salam and morning fellas..semalam hari yang menyengalkan aku..kenapa??tetiba kan xde air plak..perghh..blok b nih memang selalu masalah betul..asyik xde air jerk memanjang..boleh plak semalam aku nak mandi kul 7 xde air..dahlah badan melekit sebab baru pas joging ngan montel..*wink..wink..*bila naik bilik xde air plak..agak bengang di situ yerk..

terpaksalah aku menadah air yang macam embun pagi tuh..dapatlah aku mandi dan membasuh sedikit pakaian..pas tuh aku tadah air lagi..aku balik bilik semayang dan yang sewaktu dengannya..pastuh aku kembali ke toilet dengan harapan air yang aku tadah tuh ada walaupun aku taw tidak akan penuh..sekali aku tengok!!baldi aku kosong!!!!masa aku tinggal baldi tuh ada juga air..nihlah dahlah air xde..tutup plak paip aku tuh..memang hantu betul siapa yang ambil air aku..haram dowh..siot betul..dah xde air lagi nak curi aku punya air plak..siapa guna memang kencing x tos lah nanti..ambil kau!!ngeheee

malam tadi aku tidor blok a setelah di persuade oleh montel and the gang..nak tengok aku study macam mana..alahaiii..macam itu jug aku study..highlights, buat nota, baca..x paham baca lagi..x paham juga cari orang lain wat discussion..eheee..sekarang aku dah ada kat bilik aku..aku siap2 mandi kat blok a..boleh plak kan aku tersalah ambil toiletries orang lain..lantaklah..janji aku dah mandi..aku x sengaja nak ambil orang lain punya..ter-misunderstood di situ..kah3..

okaylah..aku maw sambung buat nota..lagi sepuluh hari nak start exam..habis exam aku enjoy!!!!

chaossssssssssssssss....


nOta kHaki:kepada pencuri air dalam baldi aku, aku sumpah kau mandi xkan wangi sebab dah curik air aku!!!!!!kau memang sangat sengal dowhhh....