Saturday, October 31, 2009

+aku rasa sengal malam nih+

salam peeps..hhmmm..actually i dont really have any mood at all..i'm hurting someone this morning..haiiyyaaa..i just ashamed myself..sengal dowh..ntah apa kena ngan aku sejak akhir2 nih..

assignments??dah habis pon..xde lagi dah assignment yang tertangguh..semuanya submit on the due date,.exam??x start lagi pon..study??may be lah..tapi macam lah aku x pernah study kan..tiap2 sem pon exam..tiap2 sem pon aku study..alhamdulillah so far aku x pernah sangkut mana2 paper lagi..amin..

ntahlah..aku pon xtaw kenapa dengan aku nih??kadang datang time otak aku bengong habis semua orang kena..huhhhh..agak mengong aku nih kan..

dahlah..saja nak bagitaw tuh jerk..kang ada laen aku bagitaw lah lagi ekh....

cau cin cau..


nOta kHaki:semakin hari semakin tidak faham dengan perangai aku sendiri..

sharing iS caring....nOt ME!!!!

salam and morning fellas..hhmmm..pagi nih sedikit letih..hari ini kena bangun awal plak..haiyyaaa..ingat tadi nak jerk sambung tidor balik..teringat plak ada perbarisan..kalau x kerana peja dan nadia sura+confirm aku x turun tadi pagi..letih dowh malam tadi aku giat sangat..hhmmm

sharing is caring....kenapa aku nak tulis entry pasal nih??entahlah kan..tapi yang nyata akau memang x suka+benci+nyampah share apa aku punya ngan orang laen especially perempuan..kenapa nih??entahlah kan,,aku malas maw expalin banyak2..pagi nih jerk aku dah wat orang sakit hati..lantaklah kan..x payah dah layan aku lagi..macam2 perasaan aku nih..makin nak exam makin ntah pape..macamlah sebelum nih aku x pernah exam..

bukan x pernah exam pon..tapi setiap kali exam mesti aku akan ada hal/masalah ngan kaum lelaki nih..ntah pape jerk..bengang gila nih..ada cerita lelaki2 yang datang time aku nak exam..semakin nak membebankan otak aku nih..masalah yang ada pon x settle lagi..dapat plak masalah baru..

aku malas nak tulis banyak2 lagi..aku memang bengang dengan semua orang..x kira ngan siapa pon..

chaoss....


nOta kHaki:sorry bro..apa yang aku x suka tetap x suka..even dia pon manusia macam aku juga,.pasnih x payahlah layan aku lagi..let me be alone..it's better to me..

akan ku tunggu~~

salam and night fellas..malam nih agak lewat aku post entry kat blog..td aku g ODC ada hari kokurikulum..huhhh..tersangatlah penat nih..malam nih aku jadi budak muzik plak..haha..aku nih flexsible..ngan budak mane2 pon aku ngam..janji bukan budak gila sudahlah..

nih cuma nak tunjuk pictures tadi yang sempat aku snapped guna henpon aku tuh..ada lagi banyak..tapi banyak kat dalam kamera orang laen..so aku kena tunggu daripada mereka dulu yerk..

mehlah jom tengok gambar AKU..bukan gambar orang laen taw..harap maklum di situ yaaa..



yaa..inilah dia gambar aku bersama adik tersayang!!weihh..serius memang aku sayang dia macam adik aku..mana ada dia kat situ ada aku..mana ada aku kat situ ada dia..dah macam kembar kan..



budak nih memang x boleh kalah kalau ambil gambar..habis lentok kat aku..x kisahlah..janji bukan lelaki yang lentok kat bahu aku tuh yerkk..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

okaylah rakan2..hanya ini jerk pictures yang i ada nak tunjuk..nanti ada pictures baru i upload lagi..kalau x pon just view my FB..FS no longer active....mata saya juga semakin mengantuk..esok pagi ada perbarisan..malas maw bangun awal nih....

chaoosss....


nOta kHaki:akan ku tunggu..detik tiba saat itu..akan ku tunggu janji naluri yang satu..xtaw dah sambung sendiri..

Friday, October 30, 2009

sikit pOn x kesah..aiman lagi lah x kesah..

salam dan selamat petang peeps..hari ini sungguh panas..hati aku pon agak panas nih..kenapa nih??dah tentu ada cerita2 yang telah memanaskan aku..semalam aida cakap siapa yang keluar pakai jeans kena balik tukar pakai seluar lain..dan buktinya nadia kena petang semalam..kebetulan semalam aku pakai track..so xdelah kena tahan..

then tadi aku pon bersiaplah untuk pergi ke bandar KANGAR tuh....aku lantak pakai jeans juga..peduli apa ngan peraturan tuh semua..itu x boleh ini x boleh..ingat kami budak2 lagi ke????macam2..x habis2 nak menyusahkan student..sampai kat guard aku wat taktik baru..selalunya aku keluar ikut pagar masuk..tapi kali ini aku keluar ikut pagar keluar yang betul..hihi..dan akhirnya aku berjaya..*wink..wink..*

masa letak kad pak guard wat bodoh jerk..xtawlah dia nampak ke x aku pakai jeans..lalu aku pon keluarlah dengan gembiranya..ingat malas nak tinggal kad..tapi pak guard tuh suka tahan kenderaan yang nak masuk..kang x pasal2 motor sayang aku tuh kena sita plak..lagilah naya kena wat surat chenta untuk HEP ngek ngok tuh..

dan bila aku nak masuk maktab tadi, alangkah kurangnya nasib aku..sekali 5 orang pak guard tunggu kat pagar!!pergghhh..melampau betul nih kan..pastuh pagar dia bukak sikit jerk..ish..aku sudah membuat perkiraan..pas ambil kad pak guard gigi gingak tuh tahan aku....isshhhh..ini yang beta tidak suka..mereka sengaja membuatkan beta murka nih..

masa aku ambil kad aku dengar dia ada cakap x boleh pakai jeans..disebabkan aku pakai helmet so aku wat bodoh jerklah..pas dia tahan aku, dia suruh parking tepi..weihh..dahlah panas dowh..boleh plak pak guard tuh bebel2 kat aku..siap pesan lagi..kalau x puas hati cakap sendiri kat encik nizam..apa aku kesah sikit..dia cakap sebab aku nak masuk so dia lepaskan..elehhh..macam aku x berani nak wat lagi..sangat tidak kisah pon wahai pak guard sekalian..

berambosss....


nOta kHaki:cepatlah aku berambos daripada maktab nih..recently semuanya menyusahkan student jerk..dan aku akan terus protes and break the rules!!ngeh3..

apa nih??

morning my fellas..what's going up??sekarang nih aku lagi bermalas2an di atas katil aku..nak release tension jap pas study..hari ini aku wat jahat lagi!!hehe..hari ini ada perhimpunan kat dewan..dan natijahnya aku malas maw pergi..saja nak tunjuk protes kat maktab nih....nak ambil attendance pon ambil lah..aku sikit pon x hairan taw..*berlagak betul nih..*(o_O)..weihh..roomate aku pon x pergi juga taw..bukan aku seorang jerk yang x g..dak montel pon g..hehe..baiknya si montel tuh..

aku xtaw nak cerita apa pagi nih..cuma sekarang aku dah ada perubahan sikit..yerlah kan..sejak2 aku seorang diri nih (bukan sebab clash ekh) aku banyak memberontak, memprotes, membantah dan yang sekutu dengannya..yang nak berkutu2 pon boleh join juga..aku x marah pon..kenapa ekh aku macam nih????soalan yang lagi hebat daripada soalan exam nanti..

buat baik berpada2, buat jahat jangan sekali....hhmmm..aku malas sudah nak buat baik ngan orang..kenapa??dah orang wat jahat kat aku, even aku baik ngan dia orang..walau pon dia orang x tunjuk dengan cara fizikal tapi makan dalam oohhh..hati aku bila dah sekali sakit memang payah nak baik..sakit yang dulu2 punya pon x hilang lagi..tambah plak dengan sakit yang baru..kadang aku berdoa biar orang yang wat jahat kat aku tuh akan dapat balasan yang sama dan setimpal..memang betul pon..aku dah nampak beberapa balasan yang dia orang dah terima..padan ngan muka hang kan!!!!you deserve for it lol....

even aku seorang diri aku x kisah..aku seorang pon boleh hidup kan..aku akan ingat kata2 tuh sampai bila2 pon..aku x suka hidup dalam kepura-puraan..aku x maw jadi hipokrit..biarpon kadang2 berterus terang itu sesuatu yang menyakitkan, aku x rela daripada kena tikam belakang..kebenaran kan selalu pahit..tapi..tapi kenapa orang x maw berterus terang ngan aku??aku bukan marah pon kalau orang nak straightforward ngan aku..aku lagi suka dan aku kan hujahkan pendapat aku kalau apa yang dia cakap tuh x benar sama sekali..

eii dahlah ekh..sudah hilang mood lagi nih..bila bercakap tentang kawan aku sedih sangat2..aku agak sukar untuk berkawan dengan orang yang sudah biasa hidup senang dan sering mengharapkan bantuan orang lain tanpa perlu berusaha..aku banyak kawan2 yang susah..bila kawan dengan orang yang senang aku cepat makan hati..dan kadang kala terhiris..macam sekarang nih lah....

adios....cau cin cau....


nOta kHaki:aku nak kawan2 yang boleh terima aku seadanya sebagaimana aku boleh terima dorang seadanya..tapi hakikat yang sebenar adalah sebaliknya....

Thursday, October 29, 2009

..teater ASY-SYURA..awesome!!

salam peeps..nih ada lagi yang aku nak share dengan kamu2 semua yerk..hari selasa, 27 oktober 2009 aku g tengok pementasan teater ASY-SYURA oleh AKRAB kat dewan indera kayangan..kat mana ekh dewan tuh??tuh dewan besar kat maktab aku dowh..sengal nih..

aku g awal sebab nak cari port best..walaupun bukan tiket VIP aku kena berebut untuk mencari tempat yang terdepan sekali..dan hasilnya aku berjaya mendapatkan tempat yang aku idamkan..roomate aku pon g tengok gak..kami antara yang terawal mendapatkan tempat di dalam dewan tersebut..

agak lambat gak teater tuh start..aku punya mata nih dah naek berair sebab ngantuk..dewan pon x penuh lagi..haiyyaaa..bosan betul menunggu..aku paling x suka menunggu..mlam tuh dewan penuh ngan budak perempuan jerk..yang lelakinya aku rasa separuh daripada suku..haahhaa..paham ke??pikir sendirilah kan..

aku xmaw cerita banyak2..kesimpulannya, teater tuh memang best..mengisahkan konflik di dalam sebuah keluarga..sedih, kelakar dan semuanya bergabung dalam teater tuh..dan juga ada penampilan istimewa daripada HAIRI ANAK WAYANG..aku rasa ramai budak perempuan yang datang malam tuh sebab nak tengok hairi..nasib baek dia okay dan sporting..layan kita orang macam dah lama kenal..tapi aku x ambil gambar ngan dia,.aku tolong ambilkan gambar orang jerk,,ngee~~

daaaa....


nOta kHaki:yang paling terharu farah nangis 2x kali tengok teater tuh..real punya nangis nih..tapi xdelah sampai 1 dewan tuh dengar..aku cuma mengalirakn air mata jerk pada part tertentu sahaja..sob..sob..sob..maknanya pementasan ini berjaya kan..isk..isk..isk

dilanda garuda KEBOSANAN~~

salam my fellas..hhmmm..nak tulis apa ekh??recently, aku x berapa nak ada mood ngadap muka blog nih haaa..nape ntah ekh??makin lama aku makin menyampah plak ngan blog nih..bila dah suka, banyak sangat entry yang nak tulis..bila dah bosan sampai x taw nak tulis apa..

nih aku nak tunjuk beberapa keping gambar..actually it just two pictures..*wink2*aku kalau dah bowink tahap cipan nih lah kerja nya..snap gambar yang ntah pape tuh..tapi seronok..aku suka!!meh2 jom kita tengok gambar apa yang aku snapped tuh..

jeng..jeng..jeng..ini adalah gambar ketika aku sedang menyediakan supper..picture nih aku snap last 2 days..kan aku dah bagitaw aku nih gila makan roti..tiap2 minggu mesti aku akan beli dan makan roti..x kisahlah roti apa2 pon..selagi ianya masih dikenali dengan nama roti..

mug warna coklat tuh aku dapat daripada anak murid aku masa praktikum kat SK SERI PERLIS..budak tuh nak pindah sekolah so dia bagi aku hadiah..patutny aku yang bagi kat dia kan??ishh3..



okay..ini adalah hasil daripada penyediaan supper aku..time2 wat nota kau makanlah kan..itu adalah susu lembu ye adik2..aku terpaksa dan kena minum susu untuk elokkan perut aku yang selalu kena gastrik nih..x lama lagi aku akan beralih kepada susu HIGOAT plak..kat atas roti tuh plak aku sapu dengan peanut butter..memang sedap di makan bila aku tengah lapar..wahhh3..



chaoosss....


nOta kHaki:agak2 aku nih layak x jadi bini orang kalau wat makanan tuh untuk laki aku nanti???? o_O

Wednesday, October 28, 2009

the shOw-LENKA

i'm just a little bit caught
in the middle
life is a maze and
love is riddle
i dont know where to go
cant do it alone, i've tried
and i dont know why

slow it down
make it stop
or else my heart is going to pop
cause it's too much
yeah it's a lot
to be something i'm not

i'm a fool
out of love
cause i just cant get enough

i'm just a little bit caught
in the middle
life is a maze and
love is riddle
i dont know where to go
cant do it alone, i've tried
and i dont know why

i'm just a little girl
lost in the moment
i'm so scared but
i dont show it
i cant figure it out
it's bringing me down, i've know
i've got to let it go
and just enjoy the show

the sun is hot
in the sky
just like a giant spotlight
the people follow the sign
and synchronize in time
it's a joke
nobody knows
they've got ticket to the show

yeah
i'm just a little bit caught
in the middle
life is a maze and
love is riddle
i dont know where to go
cant do it alone, i've tried
and i dont know

i'm just a little girl
lost in the moment
i'm so scared but
i dont show it
i cant figure it out
it's bringing me down, i've know
i've got to let it go
and just enjoy the show
just enjoy the show

i'm just a little bit caught
in the middle
life is a maze and
love is riddle
i dont know where to go
cant do it alone, i've tried
and i dont know why

i'm just a little girl
lost in the moment
i'm so scared but
i dont show it
i cant figure it out
it's bringing me down, i've know
i've got to let it go

dum de dum
dudum de dum
just enjoy the show

dum de dum
dudum de dum
just enjoy the show

i want my money back
i want my money back
i want my money back
just enjoy the show

i want my money back
i want my money back
i want my money back
just enjoy the show


nOta kHaki:kegilaan menghafal lagu..patutnya menghafal nota untuk exam..sudah sewel nih..*toing..toing..*

..JAWAPAN kepada RAHSIA cik yuna..

salam peeps..sekarang nih aku maw memberi jawapan kepada rahsia cik yuna mengenai jamuan Jabatan PJ hari tuh..nak reply kat comment takut panjang sangat kan..so aku post entry kat blog aku jerklah ekh..

MENGENAI AYAM, IKAN DAN DAGING YANG TELAH DIPERAP TETAPI....
JAWAPAN:kami bertungkus lumus membersihkan ayam yang sedia keras dan kaku tidak bermaya yang kami temui di dalam freezer tuh..anda pon taw berapa banyaknya ayam2 itu kan..tenaga pekerja yang ada pada pagi itu pon tidak ramai..super duper junior hanya memerhatikan (senang cakap jadi MANDO) kami melakukan kerja..bila disuruh itu dan ini ada yang menarik muncung mulut itik..ada ke patut nih??

dan lagi bukan salah kami andai ketiga2 binatang itu membusuk..sepatutnya binatang2 itu dibakar awal..kami diberitahu pembakaran makanan lambat bermula..jika dibakar awal tentu binatang2 tersebut tidak akan busuk kan??mesti ada yang berkata kenapa tidak letak dalam freezer??weihh mangkuk!!kang nanti keras dan kaku lah semula binatang2 tuh kan????so dont blame us okay..kami hanya batu loncatan terhadap kerja MENGURUSKAN MAKANAN jamuan itu..harap maklum..

dan begitu juga tentang daging yang liat..kat kertas tuh pon tulis separuh masak kan..so kami watlah apa yang disuruh..xkan plak nak wat lebih2..kami menerima daging itu dalam keadaan yang kaku dan keras seperti ayam tadi..dan kami tidak melakukan sebarang perubahan terhadap daging tersebut..sama ada mengecilkan saiznya atau mengurangkan jumlahnya..senang cerita kami melakukan kerja berdasarkan arahan yang telah ditulis pada kertas itu..

nasib baik juga kami tidak keluarkan sosej daripada freezer itu..bayangkan apa jadi kalau sosej itu pon kami keluarkan awal??kami berada di dapur surau seawal 8 pagi sehingga 330 petang..cuba imagine betapa penatnya kami walaupun kerja di dapur tidak sepenat kalian berada di padang netball kan..kami bertindak mengikut arahan yang telah ditulis pada sehelai kertas..jadi di sini tidak ada pihak yang salah atau betul..kalau kalian maklumkan kepada si pembakar makanan supaya membakar awal tentu kejadian BUSUK tidak akan terjadi kan??pastinya orang lain akan bertanya siapa yang buat kerja2 tuh??dan jawapannya tentulah kami kerana orang taw kerja itu diserahkan kepada kami kan..dan yang bakal mendapat nama tidak elok juga adalah kami..sedangkan hal yang berlaku adalah sebaliknya....

sekian sahaja jawapan kepada rahsia cik yuna itu....

adios..amigos....


nOta kHaki:jamuan pada malam itu memang tersangat tidak best!!junior dengan selambanya blah apabila selesai makan..harapnya jamuan tahun depan (yang terakhir untuk batch 2007-2010) tidak akan menjadi sebegini lagi..xtawlah kalau ada orang nak boikot kan.. o_O

Tuesday, October 27, 2009

bengangnya dengan HEP!!!!

salam peeps..selamat tengah hari dan juga selamat sejahtera..di kala ini mood aku tidak berapa nak okay plak..terasa amat bengang sekali dengan HEP..x habis2 hendak menyusahkan kita orang student IPGM PERLIS nih....

maw taw kenapa??of course lah tentunya tentang+pasal+hal OUTSIDER..hari ini aku diberitahu oleh junior bahawa tidak ada confirmation bahawa kami PISMP SEM.6 dan SEM.4 akan jadi OUTSIDER..perghhh..tidakkah itu telah menunjukkan ke'PANDAI'an mereka??masih lagi aku ingat ketika itu *ayat nak jiwang plak* KETUA JABATAN HEP mengumumkan kat assembly..yang berbunyi lebih kurang seperti ini..TAWARAN TINGGAL DI LUAR UNTUK PISMP SEM 6 DAN SEM 4..PERMOHONAN SEHINGGA 2 NOVEMBER 2009..dahlah 300 orang keluar daripada hostel tuh..kalau x silap aku time assembly tuh 5 OKTOBER 2009 (ISNIN)..TUAN PENGARAH pon ada juga..

x pasal2 sekarang nih dah macam2 rumours bersebaran..gosip nih lebih hangat daripada gosip qabil ambak x maw kawen ngan fasha sandha taw!!!!sekarang nih kalau hantar form outsider tuh belum tentu mereka nak luluskan..vavi+budus+bungik+biol nya HEP nih!!!!ishhhhhhhh..apa ingat senang ke nak cari rumah kat perlis nih??kita orang (rasanya orang lain pon sama gak) berpenatan+berhabisan mencari rumah di PERLIS nih..rumah untuk dijual ngan homestay banyaklah..rumah sewa aku rasa kena kira pakai lidi mancis dulu ada berapa..

sekarang nih bila dah dapat rumah x boleh plak duduk luar..apa nih HEP????konon lah pelajar diutamakan..nih dah menyusahkan betul..dahlah hostel pon tahun depan naik harga..memang x berbaloi stay kat hostel nih..nak tambah wireless ngan ASTRO konon..tb pon hidup segan mati x maw jerk..dahlah x boleh langsung letak barang kat pantry..weih....ingat kita orang tinggal kat sini 6 bulan jerk ke??hampir 6 tahun taw dowh....aku lagi bengang ngan penyelia asrama yang baru tuh..asyik fikir nak ambil duit student jerk..bahalol punya orang..pentadbiran sekarang semakin memualkan aku..menyusahkan+membebankan kita orang..

berambos..blah..


nOta kHaki:lain kali kalau xmaw suh kita orang jadi OUTSIDER x payahlah wat announcement kat assembly..menyusahkan kita orang yang dah tersedia susah nih taw!!

Monday, October 26, 2009

..sudah tiada mOod nih..

salam peeps..how's your feeling my fellas??still in the right and good condition??i hope so..wahhhh..right now i feel very lazy..between practicum and exam, i prefer practicum..as long as there is no observation from teacher or lecturer..*wakaka*..why this feeling comes around me????*syuhh....syuhh..*..please MISS LAZY..i am begging you..stay away from my life for this 3 weeks..after that 'critical week' you can joining me all the time..!!*hua..hua..hua*..

stupida noah..dont you realize exam is around the corner????yeahh..i really realize it lol..but right now i want doing something that can make me feel free from this horrible tension!!what i am gonna doing??what actually i am going want to do??hhmmm..let me think first..aahhhaaa!!i wanna do a bungee jumping!!!!perrggghhh....syiok..syiok..i wanna do that!!i wanna do thatt!!i can screaming the way that i want..and nobody can stop me..*bling..bling*..

besides, i want eat a delicious and spicy+hot foods!!yumm..yumm..also want 'cendol' from FATIN CORNER..yummyyy..yummmyyy..tasty..delicious..wahh..do i wanna be 'nOah the fatty'??uhuhhh..it just a may be..but after that i have to do a crash diet!!dont want it..i dont want it at all..it will make my life suffer..i cant do this to my perfect body..aceceh..even though right now i feel that my body getting skinny and i lose my weight..am i anorexia bulimia??huuuuu..

okay..enough for that silly things..i have to focuses on my study..study alone give me clamness..sometimes i ask question to myself..really happy when i can understand what i am doing..ALLAH gives me BARAKAH..HE always gives me strengthen and calmness to survive this unpredictable life..oh GOD..please guide me in everything i do..amin..but i need to do group discussion..to make me more understand and get new information and knowledge..i am all alone..dont have group anymore.. )=

need to continue my study..just drop here to release my tension..also my pain..see you next time..love you all my friends..

chaoss..


nOta kHaki:good bye blog..for only this moment time okay!! o_O

makan malam Jabatan PJ

salam and mabuhay my lovingly fellas..hik3..macam nak buang tebiat nih..okaylah ekh..hari ini aku nak sambung entry malam tadi..kan last entry aku cakap pasal jamuan Jabatan PJ kan..meh sini baca+lihat apa yang aku tatapkan khas untuk kau orang semua..lagi satu, jamuan nih melibatkan bebudak yang major PJ..macam akulah tuh (+.O)

come here check it out these pictures..ngeee~~ (o_~)

mari kita lihat gambar yang pertama..oohhh..di situ ialah my mentor a.k.a ABAH o_O..nampaknya beliau sedang melelongkan hadiah cabutan bertuah..haha..memula dia cakap x g jamuan tuh sebab g pangkor..tetiba plak malam tuh ada kan..tapi umi x ikut pon..aisehhh..firdaus pon xde juga..

kita lihat di situ ada mira yang membelakangkan kamera, fza si tudung putih dan juga kak dee si tudung biru..terlindung di sebalik mira adalah minder..aku xde??ishhh..x boleh jadi nih??di manakah aku ketika itu??yaaa..baru aku ingat..akulah si photographer pada malam itu..dikecualikan daripada menjadi host walaupun ada permintaan..ecehhhh..budget famous plak kan..*wink..wink*




okay gambar yang kedua plak..aisehhh..agak tidak berpuas hati dengan gambar ini..kenapa ekhh?cuba tengok betul2..amat jelas sekali perlakuan si perempuan super duper junior (huhh..banyak sangat junior..payah nih) tuh mengambil hadiah dengan TANGAN KIRI..perghhh..agak tidak sopan di situ yaa..ntah pape nih..yang si pemberi hadiah tuh adalah encik azman..




haaa..gambar nih plak x payah tanya lah..dah tentu gambar aku kan..tapi bersama aku ketika itu ialah aida - junior aku..aku ada berapa banyak junior nih??ada 4 kot..so mereka2 nih ada macam2 gelaran..super duper senior(PISMK oum), super senior(PISMP sem.6), senior(PISMP sem.4), junior(PISMP sem.2), super junior(PPISMP sem.3), super duper junior(PPISMP sem.1)..pelik2 nih..

actually, aida tuh lagi tinggi daripada aku..tapi kenapa dalam gambar nih vice versa??aku bukan jengket kaki pon kan..jelaas lagi nyata di dalam gambar itu pon..haaaa....sebabnya tengoklah wedges aku tuh!!huhu..mesti lah tinggi kan..baru bikin gemppak sikit..




yang ini pon masih lagi bersama dengan si aida..senang cerita aku nih macam kakak dia lah..dia plak macam adik aku..berapa banyak ntah aku ada adik kat sini..isshhh..dah lama kami x snap gambar sama2..kebetulan plak malam tuh aida agak gelap kerana siangnya berjemur di tengah panas..aku memang pure putih..ehh..kuning langsat..cuma flash kamera yang menjadikan muka aku begitu bercerah dan berseri.. (o_O)..*kuang3*




gambar yang terakhir ini adalah ITU AKU!!!!kenapa xde gambar orang lain??pelik kan..dah kamera aku, of course, sure, confirm lah semuanya gambar aku jerk..*kih3*.. tuh pon nak tanya lagi ker??





okay2..cukup sudah..malas maw upload banyak2 gambar..sebabnya gambar aku sikit jerk,.xde orang nak amek gambar aku nih....huhu..manyak sedih ooooo..aku pon malas nak cerita banyak2 pasal jamuan tuh..banyak kejadian yang menyayat hati berlaku semasa aku dan geng bas sekolah menyediakan keperluan untuk memasak..xmaw story..nanti sakit hati nih..

chaoosss..amigos..berambos..


nOta kHaki:tahun depan adalah tahun terakhir aku ber-gathering ngan jabatan PJ..sob..sob..sob

Sunday, October 25, 2009

penat dan juga ngantuk....

salam peeps..dengan mata yang hamppir kuyu dan tangan agak keletihan untuk menaip..huaarrghh..ngantuk gila nih..adoyai..tapi hari ini aku x study lagi..so nanti mesti tidur x tenang..alamak....

tadi ada dinner jabatan PJ..dinner ke??x macam dinner pon..senang cakap jamuan makan sempena perpisahan PISMK OUM ngan KPLI PJ Jan 2009..malas maw cerita banyak2..esok2 jerk ekh aku sambung cerita..cuma nak bagitaw tuh jerk pon..

chaosss......


nOta kHaki:katil sudah memanggil2 aku..adoyai....

KURANG AJAR BETUL!!!!

salam fellas..huhhhh..cuba tengok title entry aku petang nih..tuh tandanya aku sangat marah dan geram!!!!arrgghhhhh..kurang ajar+bodoh punya perempuan..vavi betul nih..$%#k off lah minah gila!!haaa kan dah kena..dah lama mulut aku nih x mengeluarkan ayat2 dan perkataan yang agak pedas dan x sopan bunyinya (memang x sopan pon dah)..

petang nih memang free2 perempuan bastard, x sedar diri tuh dapat!!even kau bukan ada kat depan aku pun..aku rasa macam nak bagi jerk flying kick kat kau taw x!!memang sedaplah kalau kau dapat flying kick aku nih..kau, perempuan gila x sedar diri jangan nak buat gila kat aku plak..kau taw x aku nih taekwondo tali pinggang putih taw!! (+.O)errkkk..haaa kan dah kantoi..nihlah akibatnya belajar x habis....

aku peduli apa aku belajar habis ke x..aku memang naik angin betul dengan perempuan c*&^i macam kau nih!!pergghhh..memang tersirap darah aku sampai ke otak dah nih taw x..kau dah lah muka x tahu malu..sibuk2 plak nak taw hal aku kenapa??kau jagalah diri kau tuh dulu..nak baca diari orang kenapa??kononlah laki kau..boleh blah..ingat aku nak percaya cakap pendusta macam kau nih??minta tolong sikit....aku x hairan lah kau dah buat projek dengan bekas aku tuh..aku x rugi pape pon..kau yang bodoh, otak biol, bengong, x waras!!ishhhhhh geram geram geram nih..tuhlah bila p&$$#t dah gatal sangat kan??kau ingat aku cemburu, jealous tahap cipan ke bila kau dah ber-tut tut dengan jantan tuh????werrkkkkk....

kononlah student UMT..elehhhhh..aku x hairan lah kau tuh belajar kat mana sekali pon..belajar tinggi2 tapi xde akal, xde iman wat apa????memang kau nih g kuliah belajar ilmu wat projek ekh????memang dah gersang, sangap kat jantan tuh..eeeiiii..malam sikitlah..kau pon bodoh juga..bagitaw kat aku kau dah wat projek kenapa??aku x kempunan mahupun kebulur dengan jantan tuh..wat malu muka jerk..kalau dah buat tuh diam2 sudahlah..nak canang2 kat orang kenapa??kau nih memang x berakal kan??agungkan sangat kau punya dosa, maksiat tuh..

aku sangat marah, geram, naik hantu dengan perempuan celaka tuh!!!!



nOta kHaki:aku taw perempuan nih xkan baca blog aku..penyibuk, penipu, pendusta, perempuan murah!!

Saturday, October 24, 2009

perlu ke saya amek taw semua tuh??

salam peep..fellas..hari ini saya merasa agak sedikit bengang tahap gaban dengan seseorang (bukan seseorang saja tapi berorang-orang) dan bukannya orang-orang di tengah sawah tuh..kenapalah dugaan ini yang saya dapat??bukan sekarang ini saja saya dapat dugaan itu, tetapi sejak daripada dulu lagi.. =(

saya merasa sangat sedih..kenapa saya perlu sedih??tidakkah setiap masa saya harus bergembira sahaja??oohhh..itu tidak patut..segembira macam mana pun saya, saya pasti akan bersedih juga..mungkin cara saya menunjukkan kesedihan itu berlainan dengan cara orang lain..mungkin....

orang melihat saya bergembira sahaja seperti tidak mempunyai masalah..walaupun saya keseorangan ke sana ke mari..saya tidak kisah semua itu..perlu ke saya ambil tahu apa yang orang fikir tentang saya??perlu ke??tolonglah jawab untuk saya.... ='(

apakah orang yang pada luarannya kuat, di dalamnya juga kuat??begitukah saya??saya rasa saya seperti itu..tetapi tidak setiap kalinya..bila saya sedih saya sendiri tidak tahu mahu lakukan apa..sudah pasti saya tidak akan melakukan perkara yang di luar kewarasan fikiran saya..kerana saya masih lagi mempunyai iman, akal yang waras dan mampu berfikir dengan sempurna..walaupun kadang kala ada suatu perasaan jahat yang cuba menghasut saya..

saya selalu meronda bersama nouvo saya bila saya sedih..saya tidak mampu untuk mengalirkan air mata apabila saya sedih..saya tidak tahu kenapa..saya akan mengalirkan air mata apabila saya teringat kepada abah dan emak saya..juga kepada nenek saya..ketika mengingati mereka baru saya akan mengalirkan air mata..begitu juga ketika saya menghadap ILAHI..saya hanya mampu mengadu kepada DIA..DIA yang memberi kekuatan kepada saya untuk menghadapi semua ini..saya redha dan tabah..

sekian sahaja untuk kali ini..


nOta kHaki:kadang kala saya tidak tahu apa yang saya rasa..seolah-olah saya seperti tidak mempunyai perasaan..

Exam

Petua Untuk Belajar Saat-saat akhir.


1. Beri tumpuan lebih terhadap pembelajaran

2. Yakin terhadap kebolehan diri

3. Masa rehat perlu secukupnya

4. Hapuskan tabiat suka tidur lama

5. Jangan mengambil sebarang ubat yang boleh buat anda khayal

6. Beri tumpuan lebih kepada bab yang penting..


Selamat Menghadapi Peperiksaan......


nOta kHaki:incik beast yang tulis yaaa..bukan shayer!!

why GUY like GIRL??

1.They will always smell good even if its just shampoo.

2.The way their heads always find the right spot on our shoulder.

3.How cute they look when they sleep.

4.The ease in which they fit into our arms.

5.The way they kiss you and all of a sudden everything is right in the world.

6.How cute they are when they eat.

7.The way they take hours to get dressed but in the end it makes it all worth while.

8.Because they are always warm even when its minus 30 outside.

9.The way they look good no matter what they wear.

10.The way they fish for compliments even though you both know that you think she's the most beautiful thing on this earth.

11.How cute they are when they argue.

12.The way her hand always finds yours.

13.The way they smile.

14.The way you feel when you see their name on the call ID after you just had a big fight.

15.The way she says "lets not fight anymore" even though you know that an hour later.

16.The way they kiss when you do something nice for them.

17.The way they kiss you when you say "I love you".

18.Actually, just the way they kiss you.

19.The way they fall into your arms when they cry.

20.Then the way they apologize for crying over something that silly.

21.The way they hit you and expect it to hurt.

22.Then the way they apologize when it does hurt(even though we don't admit it).

23.The way they say "I miss you".

24.The way you miss them.

25.The way their tears make you want to change the world so that it doesn't hurt her anymore.

Yet regardless if you love them, hate them, wish they would die or know that you would die without them. It matters not. Because once in your life, whatever they were to the world they become everything to you. When you look them in the eyes, traveling to the depths of their souls and you say a million things without trace of a sound, you know that your own life is inevitable consumed within the rhythmic beatings of her very heart. We love them for a million reasons, no paper would do it justice. It is a thing not of the mind but of the heart. A feeling. Only felt.


nOta kHaki:no cOmment lah..

Friday, October 23, 2009

it is ME nOt YOU!!

About Me Myspace Comments


About Me Myspace Comments


About Me Myspace Comments


About Me Myspace Comments




nOta kHaki:xtaw ekh nak tulis apa lagi..just..just........

sup bebola nOah O_o

salam sayangku intan payung!!!!muahaha..kenapa aku tersangat menjadi kanak2 riang nih??huhu..macam bebudak kecil jerk nih..padahal umur dah banyak..*toing..toing*maaf yerk agak terlambat sikit meng-update blog nih..saya pergi ke surau untuk solat berjemaah..*wink2*malu di situ..

okay2 enough..sekarang aku maw tunjuk aku punya resepi!!sup bebola yang berkhasiat+sedap+menyelerakan+menyihatkan dan pasti akan tambah lagi bila dah makan..akekeke..malunya saya mem-promote-kan resepi yang jauh x hebat macam resepi chef wan tuh..haiyyaaa..

let's we go through to the pictures one by one..yang first ngan second pictures nih adalah segala bahan+ramuan yang aku gunakan..so simple right??budget x banyak pon..tertinggal di dalam gambar adalah sebiji telur ayam yang aku beli kat pasaraya hafifah di aked mara tadi..dan lagi satu aku bukan semata2 beli sebiji telur ayam tetapi lima biji taw..mana taw esok maw bikin fried rice kaa..ngeee~sian telur ayam tuh lupa nak snap picture dia..isk3..

seperti yang kamu semua lihat..di dalam rice cooker (malas maw guna multi cooker) tuh ada bawang merah, ikan bilis, cili padi, kentang, kiub pati ikan bilis dan juga air yang beta sudah masak menggunakan heater yaaa..harap maklum di situ!!bling..bling..




now we move on to the second picture..nih juga adalah bahan yang telah menyedapkan sup bebola aku tuh..nama pon sup bebola kan..xkan plak nak letak ekor ayam dalam tuh..ehhh..ayam ada ekor ke??haiyoo..sudah salah ini..ekor lembu lah..aku guna meatball, crab ball, veges ball, dan juga cocktail..




nih pula adalh gambar semasa proses memasak sup bebola noah..punyalah sedap kan nama resepi aku tuh..kih3..perasan lagi..minah nih suka betul memperasankan diri sendiri..aku juga meletakkan sedikit (tapi rasa macam banyak jerk tadi) serbuk lada putih dan juga lada hitam..baulah kaw2 aku punya sup tuh..kasi pedas baru ada ummpphh maw makan!!untuk makluman, sup bebola nih aku x taruk minyak langsung taw..so xde istilah menumis di dalam ini resepi..alright??




jeng..jeng..jeng..dan ini adalah hasilnya setelah di-transform-kan ke dalam pinggan jacob's free tuh..hehe..(O_o)..sedap weih..sebelum g surau tadi aku sudah makan 2 pinggan sup nih..really delicious!!tasty and superb!!kan aku dah cakap aku nih pakar memasak (dia sudah naik minyak lagi nih)..aku masak pape pon insyaALLAH sedap dan menyelerakan tekak orang..meleleh air liur tengok makanan aku nih,...sup ini agak pedas kerana aku maw membakarkan kalori+lemak yang ada di dalam badan aku nih..so pas makan tadi ada keluar peluh sikit tapi x masuk dalam pinggan sup aku taw!!





sudah2..jangan riak bangga sangat..aku cuma terlalu happy kerana sudah lama aku x masak..yerlah dok hostel mana boleh masak kan..tapi aku bikan jenis makan saman..lantaklah ngan peraturan yang diorang wat tuh..tiap2 bulan potong juga elaun kita orang..so sebelum aku melangkahkan kaki keluar daripada hostel nih nanti, aku akan memanfaatkan segala kemudahan yang telah diberikan untuk aku!!tengoklah nanti..

amigos..berambos!!


nOta kHaki:maw sambung makan lagi..roomate keluar so rasanya aku lah yang bakal menghabiskan sup bebola nih..sweet!!!!

santapan aku malam nih..pasti menyelerakan..

salam peeps..sekarang aku lagi sedang bersiapan untuk makan malam aku nanti..benda yang paling simple dan menyelerakan+menyedapkan+menyihatkan!!ekekeke..sementara aku nak tunggu makanan aku siap, aku nak g mandi dulu..

sekembalinya aku daripada toilet nanti mesti makan malam aku dah siap masak..yumm..yumm..sekarang nih pon aku dah terbau makanan aku tuh..wahhhh....sungguh tidak sabar untuk menjamu selera nanti malam..nanti mesti jiran2 di sebelah bilik aku akan terbau keharuman+kewangian makanan yang aku masak tuh..wakakaka (o_O)

chaoossss....


nOta kHaki:aku memang rajin memasak dan juga kuat makan..nanti tengoklah hasilnya ekh..

macam kempunan..

salam peeps..hari ini seperti hari yang sebelum2nya..masih lagi tiada kelas..cuma tadi ada mentor jerk jap ngan en bad..tuh pon xdelah lama sangat..cerita tuh cerita nih dah pukul 12..aku semakin kebuntuan untuk men-study-kan diri aku dengan nota2 yang telah aku buat..nak tidor lagi lah plak.. sekadar lelap mata pastuh mesti bangun sebab teringat kat exam..apalah yang si exam nih pakai sampaikan setiap masa aku teringat kat dia..cinta kah itu??kuang..kuang..kuang..

sekarang aku harus+wajib+sunat menjalinkan hubungan yang mesra bersama nota2 aku tuh..hubungan dengan mana2 lelaki (macam banyak jerk nih.. O_o) akan ku teruskan juga *wink..wink* tetapi aku harus mengurangkan kekerapan aku online+chatting+blogger+fb+fs+maen mesej+cakap kat telefon sampai berjam2 dan sebagainya lagi....huaaaaaaaaaa..amat tidak suka ini yaaa..tapi x mengapa..demi cinta dan kasih sayang ku kepada *nota* aku sanggup melupakan itu semua..wah3..ayat jiwang nak mampos..tapi nasib baik hidup lagi kan.. (o.+)

ekkhhh..sebenarnya aku nak tulis entry pasal kempunan..bukan pasal exam+nota dowh..baru semalam dapat ELAUN PRAKTIKUM..tetiba saja hari ini aku seperti kempunan untuk makan spageti masakan aku..adoyaii....meleleh air liur..tapi aku terasa amat malas dan juga berat tangan untuk masak walaupun aku ada multi cooker tuh..ish3..siapa maw masakkan aku spageti????aku x maw spageti ready mate kat pizza hut tuh..aku maw original masak sendiri punya juga.. (+.~)

pastuh aku teringin nak makan sup bebola campur ngan sayur2an..sedapnya!!kenapa ekh aku menjadi seperti tidak siuman nih??nih lah padahnya bila aku sudah lama tidak makan tengah hari.asyik skip makan jerk..yang aku makan roti, roti dan juga roti..x lupa juga kepada si nestum tuh..bersama dengan air milo..kah3..sudah 2 hari berturut-turut juga aku asyik makan nasi rempah..adoyai..lelama nanti aku addict plak ngan makanan tuh..kalau kat johor ada juga xpelah..ish3..

jadi, petang nih aku harus men-decide-kan diri aku sama ada untuk masak atau beli lagi nasi rempah..nak masak ker??bunyi macam rajin kan..aku memang rajin pon..tapi sekarang otak sudah serabut..mana ada rajinnya..aku sedang mengalami mental disoder..begitulah yang aku bagitaw reza..kuang3..gelak sakan dia bila aku cakap camtuh..kureng asam betul!!


nOta kHaki:ke-blur-an, keserabutan, kebingungan melanda aku lagi..

pertanyaan untuk CINTA (~.~)

~Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu berdebar kencang dan suaramu tersekat di dadamu?
+Itu bukan Cinta, itu SUKA..

~Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan mata darinya?
+Itu bukan Cinta, itu NAFSU..

~Adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu ia ada di sana?
+Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN..

~Adakah kamu mencintainya kerana itulah yang diinginkan semua orang?
+Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN..

~Adakah kamu tetap mengatakan kamu menyintainya kerana kamu tidak ingin melukai hatinya?
+Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN..

~Adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan matanya membuat hatimu melompat?
+Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA..

~Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana kamu mengambil berat tentangnya?
+Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN..

~Adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap hari hanya dia yang kamu fikirkan?
+Itu bukan Cinta, itu DUSTA..

~Adakah kamu rela memberikan semua perkara yang kamu senangi untuk kepentingan dirinya?
+Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI..

Tetapi

~Adakah kamu tetap bertahan kerana campuran antara kesakitan dan kegembiraan yang membutakan dan tak terfahami.... menarikmu mendekati dan tetap bersamanya?
+ITULAH CINTA.

~Apakah kamu menerima kesalahannya kerana itu bahagian dirinya dan siapa dirinya?
+Jika demikian, ITULAH CINTA..

~Adakah kamu tertarik dengan orang lain tapi setia dengannya tanpa penyesalan?
+Jika demikian, ITULAH CINTA..

~Adakah kamu menangis kerana kesakitannya walaupun saat itu dia kuat?
+ITULAH CINTA..

~Adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia bersedih?
+ITULAH CINTA..

~Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia?
+ITULAH CINTA..

~Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk kalbu?
+Yang demikian itulah namanya CINTA..

adios..amigos..


nOta kHaki:aku tidak mempunyai sebarang pertanyaan untuk cinta..kih3.. (O_o)

Thursday, October 22, 2009

Malam Yang Sepi

Hai Kawan-kawan....

Bila malam selalu teringat bulan....
Bila siang selalu teringat matahari....
Bila senang semua suka hati....
Bila susah..ramai pulak yang pergi....

Cantik tak semestinya cun....
Cun tak semestinya jelita....
Bila dah terlalu cantik bangga tak ingat dunia....
Tapi tak sedar kah yang tu hanya sementara....

-bye-


nOta kHaki:entry nih incik beast yang wat ekh..bukan daripada aku..ayat x boleh blah betul mamat nih..anyway, thanks a lot..

practicum allowance!!

salam sayangku intan payung berlian permata..huhu..tadi petangt aku sudah dikhabarkan oleh kawan aku bahawa dengan ini elaun praktikum sudah masuk ke dalam BSN!!yeahhh..setelah lebih kurang 2 bulan menanti (ye ker??mcm lebih jer) akhirnya kitaorang dapat gak elaun praktikum tuh..

bukan elaun praktikum pon..pada hal memang elaun kita orang..mereka cuba memanipulasi keadaan dengan mengatakan itu adalah elaun praktikum..tipu jerk lebih nih kan..dah lah elaun dapat x pernah cukup..manjang jerk dapat sikit daripada maktab laen..hampeh betul nih..makan duit student..biar buncit perut baru taw..geram..geram....

dahlah..cuma nak bagi taw tuh jerk..duit sudah banyak ooohhhh..boleh makan sedap2..tapi x juga..sebab kena settle duit deposit rumah sewa..aisehhh..apa macam nih..adoyai..duit..duit..sana sini asyik duit jerk..hantu betul nih..

chaossss....


nOta kHaki:aku rasa lama2 orang kat pentadbiran tuh nanti perut jerk buncit..banyak sangat makan duit student..wat longkang lah..tanam pokok lah..ntah pape nih..konon mengutamakan student..bolayan..

nOtes fOr PJM3115 O.o

salam and afternoon fellas..aku baru saja menyelesaikan tugas membuat nota..huhhh..agak penat otak dan tangan aku..sambil membuat nota aku kena mamahamkan diri aku tentang nota yang aku wat nih..wahai otak aku yang tersayang (sayang time nak exam jerk ^.^) adakah kau sudah faham dengan nota2 tadi tuh..lalu kepala otak aku pon memberi isyarat kepada kepala untuk menggeleng..kah3..sel neuron aku sudah putus..maknanya aku kena me-repeat baca nota lagi..wink..wink..biol sudah jadinya..errkkkk..

kat sini aku nak tunjuk sikit nota yang telah aku buat..aku tidak mempunyai niat untuk membangga diri tapi sesaje jerk nak melayan otak aku yang sudah ketandusan fikiran yang waras..haiiyyooo..bahasa pon tarak betul ini..apa macam minachi??mehlah jom tengok nota aku yang color of rangoli nih..aku suka nota aku camni..siapa yang x suka jangan nak mem-busybody-kan diri untuk melihat+menatap wajah nota aku (+.~)..nih adalah nota untuk subjek en burn, PJM3115 atau PENGUKURAN DAN PENILAIAN DALAM PENDIDIKAN JASMANI DAN SUKAN..huhhhh..nma subjek sangat panjang..

let's check it out babe!! (o.O)..(+.+)..(~.~)..(^.+)..kenapalah aku suka wat muka camtuh??adoyai..ayoma..ayopa..dey tanggechi..




cuba tengok nota aku tuh..ntah berapa banyak aku menghabiskan riwayat color pencil+magic color yang aku ada..saya tidak suka nota hitam+putih+biru+merah..it's must be colorful lol..so that i can read the notes with smiling face and feel very happy..my brain also can understand about the topics easily..haha..aku sudah memulakan diri untuk men-speaking-kan dalam bahasa inggeris walaupun kadang kala kedengaran slanga J.A.W.A..kahkahkah!!gelak sama diri sendiri..x malu betul..

kenapa aku menjadi semakin bengong nih??errkkk..adakah aku bakal menjadi sewel/gila??uhhhh..aku xmaw itu terjadi kepada diri aku..huhu..walaupun kekadang kepala otk aku nih dibebani dengan masalah yang ntah apa2..tapi aku masih lagi dapat berfikiran dengan warasnya!!that's the point.. )(+.o)*

aku xtaw dah berapa tajuk yang aku dah siap untuk wat nota nih..semakin bertambah tajuk2 dalam kepala angin aku nih..*wink..wink..*..agak tough untuk kepala otak aku mengingat topik yang ada..korelasi, T-test, Chi-Square, ANOVA, deskriptif, inferensi..apakah aku bakal menjadi seorang chekgu matematik yang disegani??glluuppp..ohhhh..aku xmaw..aku xmaw..(walaupun itu akan terjadi bila dah g sekolah nanti..s^$t)




sudah puas menatap wajah nota2 aku??cukuplah sudah sampai di sini..karena aku masih ada lagi bebanan tugas untuk menyiapkan nota2 yang lain..semua (padahal 3 subjek jerk..bajet betul minah ini) subjek sedang queue up menunggu giliran..kehkehkeh..mengapa aku men-change-kan nada aku ketawa????adakah itu bermakna lagi yang aku sudah......ohhhooo..tidak..tidak..nehi..nehi..ngak maw..ngak maw..

for your information, nota2 aku nih sangat berharga..setiap semester pasti ada yang menanyakan tentang nota..pergghhh..adakah aku NOAH SI PEMBUAT DAN PENJUAL NOTA??huhhh..mungkinkah aku bakal menukar profesion??wahhh..it would not happen!!kalau jadi side income boleh juga..every piece of my note worth rm2..murah jerk kan..so kepada sesiapa yang menginginkan nota aku silalah sediakan duit yang secukupnya..syiling xmaw ekh..sebab nota2 aku berharga tetap..no negotiation!!kah3..(aku bertujuan supaya tidak ada orang yang malas membuat nota untuk exam)

weih..aku bukan tamak haloba taw..(even kekadang mempunyai niat begitu..auuwww)ada classmate aku pinjam nota aku tapi pastuh MIA!!missing in action lol..aku tersangat lah geram kepada mamat itu..jadi sebagai balasan kepada aku, aku terpaksa me-repeat-kan membuat nota yang sama dengan bantuan YASMIN a.k.a my ex-roomate..pergghh..dan untuk mamat itu juga aku berikan balasan yang setimpal..no more notes for him!!juga tidak ada talian hayat untuk kau daripada aku semasa menjawab soalan peperiksaan..baru aku rasa puas hati bila buat begitu..ewah, ewah betul dia..aku pepenat buat nota, boleh plak x pulangkan nota aku kan!!ingat nota aku tuh surat chenta untuk kau ke???ish..ish..ish..aku sudah menjadi geram..apakah aku bakal bertukar menjadi NOAH HULK si budak perempuan hijau yang ganas???ohhh nooooooo!!!!

caucincau..


nOta kHaki:selama aku belajar kat sini aku tidak lagi pernah meniru jawapan orang lain melainkan aku bertanyakan tentang kemusykilan sesuatu soalan..haha..adakah itu juga dinamakan meniru??tidak kan????

Wednesday, October 21, 2009

peculiar..weirdo..that's me..

holla peeps..sekarang nih perangai aku yang pelik2 sudah datang..jeng..jeng..jeng..kenapa aku jadi camni??biasalah kan..nak release tension..exam is around the corner!!hampasgas betul nih..aku dah prepare pape ke??ada gaklah preparation yang aku wat..but i think it's not adequate..too many things to do..haiiyooo..apa macam nih..

okay2..enough for it..sekarang aku sudah maw buat perangai pelik aku..apa dia??macam2 benda yang aku suka wat..tapi sebelum tuh meh aku nak tunjuk form yang aku ambil pagi tadi kat HEP..form nak jadi outsider..errkkk..




kat form tuh aku tulis pakai pensel jerk..ada 1 part tuh soalan dia camni:>sebab2 memohon..nak taw jawapan aku??aku tulis arahan daripada HEP dan juga arahan Ketua Kediaman suruh kita orang bebudak PISMP SEM.4 ngan SEM. dok kat luar..ngeheee....dah tuh xkan aku nak tulis sesaje jerk nak jadi outsider kan..bongok lah aku kalau camtuh..kalau diberi pilihan aku memang x maw melangkahkan kaki aku keluar daripada hostel nih..tapi bila difikirkan kembali aku mesti keluar juga!!yeahhhh..

aku akan mempunyai banyak ruang untuk melanggar lebih banyak lagi peraturan..kih3..perhimpunan pagi dah sure+pasti aku akan datang lambat..xpon bila dah habis assembly baru aku datang..kuang3..tazkirah hari jumaat lagi lah plak kan aku nak datang..duduk kat hostel pon aku dengar daripada bilik jerk.. (O.+)..punyalah nakal aku nih kan..so nak wat camne??jadi outsider lagi lah macam2 aku boleh buat..bling..bling..

(O_o)..(~.+)..(+.+)..(^.^)..


yang nih plak aku sudah menjadi bread addict..hehe..hentam sajalah..aku makan nasi tadi pon perut mual jerk..nak muntah pon ada gak..so aku beli roti sebagai persediaan untuk aku semasa kat bilik nih..okay gak kan aku kureng makan nasi..kiranya nih macam diet karbohidrat lah..diet apa bendanya..apa roti tuh bukan karbo ke??kan dah kena..memanglah roti tuh karbo gak tapi x seberat nasi dowh..begitulah aku bermonolog dengan diri aku sendiri..tapi itu x bermakna aku nih GILA/SEWEL/OTAK TIONG2 yerk..minta perhatian di situ taw..

aku suka butter loaf nih..sedap weih..sekali makan paling kurang pon 4 slices..x boleh lebih daripada tuh..nanti perut aku mual lagi..makan banyak x boleh, makan sikit x boleh..pelik bebenor nya perut aku nih haaa....




and last but least, nihlah gambar aku..kenapa??aku sesaje nak tunjuk piercing aku tuh..aku memang suka wat piercing..tapi kat telinga jerklah..tempat laen sorry wa x layan okay..yang paling tinggi tuh yang paling latest aku wat..tuh aku wat masa semester break bulan 6 hari tuh..aku tembak kiri kanan tapi yang belah kanan tuh macam ada problem jerk..so yang kiri jerklah kekal sampai ke saat ini..

for your information, setakat nih aku dah ada 5 piercings kat telinga..kiri ada 3, kanan ada 2..may be cuti nanti aku nak tambah lagi..kenapa??wehh..telinga aku kan..suka hati akulah nak tembak berapa banyak pon..sibuk jerklah..haha..emosi sudah x stabil lagi nih..bahaya2..silap2 maw jap lagi aku meletup..

xdelah..aku puas hati bila aku wat camni..kira okaylah kan aku x menyusahkan orang lain..aku bukan tindik telinga orang lain pon..bukan korang yang sakit bila aku tindik telinga aku tuh..korang sakit tengok jerk kan..yerlah..perempuan melayu+islam elok ke tindik telinga lebih daripada yang sepatutnya??kadang2 tuh soalan yang selalu aku tanya kat diri aku..tapi aku malas cari jawapan..sebab jawapannya aku yang nak buat!!

bukan piercing jerk aku wat..color my hair, kuku hitam..kuku hitam nih aku wat masa start 1st degree..aku bukan pakai kuitik (ejaan sure salah!!) pon..aku pakai inai hitam jerk..dah kecoh semua ingat aku pakai kuitik (betulkan ejaan aku nih)..bungik kan..siap ada yang panggil aku 'GOTHIC'..heiii..what the hell are you??kan ku dah banyak kali bilang urusan aku xde kena mengena ngan korang..tapi still nak mem-busy body-kan diri dengan hal aku kenapa??manusia..manusia..

okaylah malas maw melalut lagi..aku nih banyak pendam..sebab tuh bila dah cerita semua cerita yang dulu2 kala pon keluar gak..aiiseyy..i dont like me, myself at all..huahuahua..





adios..amigos..berambos..blah!!


nOta kHaki:aku adalah aku..bukan engkau, engkau mahupon engkau juga!!

aku maw kawen!!

salam peeps..di kala ini aku ngah keBENGONGan+keBLURan+keSEDIHan dan sebagainya lagi..ishhh..kenapa plak time camni aku mula nak fikir yang bukan2????kenapa aku x boleh nak concerntrate ngan study nih??ku rasa daripada pagi tadi aku wat nota..but nothing in my mind!!kerana....kerana aku merindui seseorang..

yeaa seseorang yang sangat aku rindui..ntah berapa lama aku x jumpa dia..hhmmm..dia bukan kekasih aku..tapi kawan yang aku sangat sayang..(memang aku sayang gila kat dia dowh)..aku hanya merindui dia daripada jauh..tuh jerk yang boleh aku wat pon..hes' someone..and i am not the lucky girl..huhhhh..

kenapalah di saat2 ini aku terINGAT kat dia plak??adoyai..aku dah cuba menyingkirkan perasaan aku kat dia..even dia pernah berjanji kat aku..huhu..xmaw ingat lagi..i am suffering of this!!!!kerana dia aku putuskan hubungan aku ngan mamat hebat+bajet kat kelas aku tuh..aku pilih kawan daripada boyfriend..but at the end, it's nothing to me..

(o_O)..arghhh..i hate this feeling..benci betul..kadang sikap aku nih telah menyusahkan diri aku sendiri taw x!!bila dah jadi barulah aku sedar..time x jadi x reti nak sedar dulu..kan sekarang aku juga yang makan hati tahap cipan..orang laen semua sudah mempunyai pasangan hidup masing2..tapi aku????still alone and still waiting for someones' love..huhhhhh..

umur dah 22 tahun (muda lagi kan)..tapi ALONE!!kengkawan aku dah ada yang plan nak tunang..aku nak plan tunang ngan siapa??sama hantu kah??hahaaa..sila jawab pertanyaan aku nih..kenapa aku mula memikirkan benda yang x masuk dalam exam nih??bungik betul taw..arrghhhh..sudah mula memeningkan diri sendiri dengan pertanyaan yang aku xmaw jawab!!!!dush..dush..

huhhhh..relax beb..aku masih muda..memanglah aku muda lagi pon..tapi sampai bila aku nak jadi muda??lama2 aku menjadi TUA juga..maw kerepot agaknya nanti aku still ALONE..huhu..xmawlah jadi spinster..adik2 aku semua dah kawen..(adik aku 2 orang jerk pon)..tinggal aku keseorangan..kadang2 keJEALOUSan melanda bila kau tengok adik aku ngan hubby masing2..yerlah..aku nih xde orang yang nak teman..siot dowh!!

sudah malas maw fikir lagi..hope that someone out there belong to me..untuk dia, semoga berbahagia hendaknya ngan insan yang tersayang..truly, kekadang aku masih mengharap kat dia..pergghhh..ayat x boleh blah betul..tapi xpe..kalau dia dah kawen aku x mengharap dah..(ayat frust nih wey)..

apa yang aku taw aku memang sayang gila kat dia..entahlah kan..(+.+)

adiosss~~~~


nOta kHaki:he's maybe not for me..MUNGKIN jerk pon kan..wink..wink

..i am talking (nOt talking but writing) about love..

love,
it's makes people smile,
it's makes people cry,
sometimes it can be so close to us,
and sometimes it can be so far to be reach,
love should be happiness,
but don't forget,
it can bring sadness.

love is invincible,
but the power is incredible,
love is true,
but people don't make it through.

love can travel for a miles,
bring your mind to the blue sky,
though you know it's never reply,
you still hope, you still try.

love is care,
love is share,
together it's move,
together it's flare,
don't judge it,
don't never compare,
love come in different that you never aware.

love is pure,
love is sincere,
but always remember,
thinks for the better,
because 'i love you' is not the everything for the future.


nOta kHaki: pOem nih drpd naim..ktaorg kna wat mse blaja subject ELE3101 kot..if not mistaken lah..

..no class for this week..

salam and good morning peeps..semalam aku dah balik hostel..huhu..teramat tidak suka..kenapa??dah x suka nak wat cmne kan..boring dok kat hostel..lagi plak kelas xde..aisehhh..minggu nih langsung xde kelas..kalau aku taw aku balik next week..isshhh..tapi x boleh gak..sebab sekarang aku bisnes jual buku..hik3..disebabkan buku yang aku order tuh dah sampai, makanya aku kena balik gak!!!!

actually, bukan bisnes lah..aku sekarang nak beli pape online jerk..leceh nak cari kat luar tuh..memula dulu aku beli baju, wedges..tapi sekarang aku beli buku plak..haaa..x yah nak susah2 pening kepala nak cari buku kat mana..sekarang aku cakap jerk nak buku apa..nanti kakak tuh tolong orderkan..senang gitu kerja aku..ngeee~~

tadi pon aku g ambil barang aku dekat HEP..baju ngan buku..tapi buku tuh x ambil lagi..nanti petang baru aku ambil..kenapa??sebab tanyalah HEP tuh!!!!buku dah 2 minggu sampai taw..jadi jugak macam kes dulu..aku kena ulang-alik kat HEP semata2 nak check buku aku dah sampai ke belum..ish3..beta amat tidak suka dengan perkara ini yaa..lain kali jangan buat begitu..nanti beta murka beta bakar HEP..kuang3..

petang nih mungkin aku nak g pool..berenang2 di muara hati2 dilambung ombak..cewahhh..ternyanyi plak kan..saje maw exercise dalam air plak..kihkihkih..

okay2..sekarang saya maw kembali study..en madi cakap next week nak wat kuiz..adoyai..very dont like this.. o.0 haaa..kan dah wat muka seposen camtuh..belajar x habis lagi kena wat kuiz plak..bagi jerklah jawapan soalan exam tuh..gerenti dpt straight A punya..wakaka..

chaoossss....


nOta kHaki:kepala aku blur..blur..blur..kenapa????kenapa????kenapa????

Tuesday, October 20, 2009

aku rasa kan..

holla peeps!!ngehe..x habis2 lagi aku nih meng-update blog..camnilah jadinya bila aku dapat meng-update blog..cerita banyak sangat x habis2..kahkahkah..aku bukan sesaje nih tulis blog lagik..tetiba jerk teringat plak..

aku rasa aku nak wat bisnes shawl..okay x agak2??aku kan selalu turun kl..apa lagi shopping lah kat masjid india..ada someone yang mengsyorkan aku bisnes shawl..aku selalu gak beli shawl kat akak tuh..tapi kan aku x berapa nak confident plak..aku nih bila rajin, rajin memanjang..bila datang malas, x habis2 ngan malasnya nanti..

agak2 korang okay x??aku memang dah terfikir kan benda nih sejak beberapa minggu yang lalu..KAK BUNGA..okay x??ngehe..kak bunga kan wat bisnes gak..incik beast, meh bagi advise sama saya..

chaooossss!!


nOta kHaki:aku minah shawl..errkkkk....~~

Monday, October 19, 2009

aku kenyang!!

salam lagi my fellas!!aku baru jerk menghabiskan 6 keping pizza thai seafood..gila banyak aku makan dowh!!!!haha..nih sebabnya aku nak balas dendam kat someone..aku berjaya menge-pow pizza pepperoni (betul ke nih aku eja) ngan pizza thai seafood..plus lagi ngan soup..baru padan ngan muka dia!!saya amat geram sekali sama dia..hanya incik beast yang taw siapa dan mengapa..ehh..ye ke??yerlah tuh kot..

kenapa aku buat dia camtuh??haaa....memang layak pon..sib baik aku x pow nandos ke..kenny rogers ke..pizza tuh kira okaylah kan..tuh pon ada lagi beberapa perkara yang aku nak pow dia..geram..geram..geram!!kira aku nih baik gaklah x minta emas permata berlian kat dia..kalau x, nanti dia gak yang susah kan..nih pon ada lagi 1 janji yang belum ditunaikan..tengoklah..nanti aku pow dia macam2..sebal dowh aku rasa bila orang mungkir janji..isk3..

pasnih insyaALLAH aku maw sambung makan pizza lagi..nanti pastuh tinggal tidor jerk..then esok pagi bangun..esok balik!!!!huaaaaaaa....xmaw balik..xmaw balik..boleh x aku balik bila esok nak exam??(di kala ini mata aku bersinar dengan cahaya keimanan..errkkk)

aku sudah mula melalut lagi..need to go now..

adiossss..berambosss


nOta kHaki:aku rasa jap lagi maw ronda2 kat BB..sesiapa yang nak itot??

Friday, October 16, 2009

++mabuhay++

salam and mabuhay peeps..hehe..taw x mabuhay tuh apa??mabuhay tuh bahasa orang filipina..maksud dia lu pikirlah sendiri!!hak3.. (O.O)..kuang3..okay2..sebenarnya mabuhay tuh maksudnya helo..haaaa..senang jerk pon kan maksudnya..x susah mana sangat..boleh dapat A nih..hik3..

okay..right now i'm in my sisters' house..pagi tadi sampai pukul 9 lebih..memang aku rasa ngantuk gila..this time i cant sleep well in the bus..perghh..dahlah sejuk..x dapat plak tidor..eeiii..geram yang amat dowh..

tadi aku melantak tidor sampai pukul 6..adoyai..gerenti ini malam aku x bisa tidor..huk3..maknanya aku akan menghabiskan masa aku dengan membuat nota ataupun tengok tb..dah lama x tengok tb kan..nih lah masanya aku nak membalas dendam....kih3..

haaa....terlupa plak nak cakap..nih aku update blog pon disebabkan ada coverage..tuh pon xdelah laju sangat..agak lama juga nak menunggu..huhu..whatever..janji aku dapat meng-updatekan blog aku nih even it's just one entry..

okay..sekarang time aku nak pergi mandi plak..pastuh nak kuar g isi perut..

buhbyeeeeeeeeeeeeeeeee..


nOta kHaki:aku maw mengenyangkan perut aku masa kat umah nih..biar buncit sikit perut aku nih..erk..xmwa..xmaw..ampunnnnnnnnnnnn ~.+

..aku dan kampung..

salam and mabuhay peeps..hehe..taw x mabuhay tuh apa??mabuhay tuh bahasa orang filipina..maksud dia lu pikirlah sendiri!!hak3.. (O.O)..kuang3..okay2..sebenarnya mabuhay tuh maksudnya helo..haaaa..senang jerk pon kan maksudnya..x susah mana sangat..boleh dapat A nih..hik3..

okay..right now i'm in my sisters' house..pagi tadi sampai pukul 9 lebih..memang aku rasa ngantuk gila..this time i cant sleep well in the bus..perghh..dahlah sejuk..x dapat plak tidor..eeiii..geram yang amat dowh..

tadi aku melantak tidor sampai pukul 6..adoyai..gerenti ini malam aku x bisa tidor..huk3..maknanya aku akan menghabiskan masa aku dengan membuat nota ataupun tengok tb..dah lama x tengok tb kan..nih lah masanya aku nak membalas dendam....kih3..

haaa....terlupa plak nak cakap..nih aku update blog pon disebabkan ada coverage..tuh pon xdelah laju sangat..agak lama juga nak menunggu..huhu..whatever..janji aku dapat meng-updatekan blog aku nih even it's just one entry..

okay..sekarang time aku nak pergi mandi plak..pastuh nak kuar g isi perut..(^.^)..perut lapar dowh bangun tidor tadi..nanti malam kalau aku rajin aku update lagi blog nih..tuh pon bergantung kepada coverage broadband aku nih haaa..

chaoosss....amigos....


nOta kHaki:hari pertama nih xde rasa boring sangat..mungkin esok aku start boring..sebabnya..tunggu....

Thursday, October 15, 2009

gOing back hOme~~

salam peeps..x sedar rupanya nih entry aku yang ke-46..huhu..agak banyak gaklah entry untuk bulan nih..sebabnya aku banyak ngadap laptop..plak tuh macam2 yang jadi kat aku..so banyak gaklah cerita yang aku ada..basically, all those things give me many experience..hidup tak selalunya indah kan..

tonight i'll be going back to my village..aku tak de rumah sebab tuh aku balik rumah nenek aku..ngehee..sabtu nih mak cik aku wat open house..wahhh..mesti banyak makanan sedap2 nanti..yummmmyyy!!tak sia2lah aku balik.. (+.0)

tapi yang wat aku frustrated bila kelas xde..pergghhh..semalam xde kelas..hari nih pon kelas en madi jerk..aku rasa kalau aku balik hari selasa pon okay gak..tentu sekarang nih aku ngah bersenang lenang kat rumah adik aku sambil menonton televisyen (aku dah lama x jumpa TB taw!!)..geram siot..x pasal2 malam nih baru aku balik..ish3..

tapi tidak mengapa..because i'll make revenge!!aku akan balik lambat..kah3..en madi xde next week..en tat pon maybe xde sebab dia ada tauliah KRS dak junior..tinggal pon kelas en burn jerk..xpe2..aku dah ada buku..so aku skip kelas dia x mendatangkan banyak masalah sangat kat aku pon..wink..wink..sekarang aku sudah kembali menjadi nakal seperti semester lepas..

last semester aku x g kuliah selama seminggu..semester nih mungkin x sampai seminggu kot..banyak lagi yang x habis belajar..terutama sekali subjek en tat tuh haaaa..ntah bila dia nak men-startkan ngajar kita orang pon x taw..dia tuh asyik sibuk jerk..macamlah plak kita orang nih x sibuk kan..kuang3..sorry en tat.. (^_^)

jadi, bila aku dah berada di kampung nanti mungkin agak payah untuk aku mem-busy-kan diri dengan menulis blog..kat kampung tuh payah nak dapat coverage..plak tuh dok kat rumah adik aku..rasa macam nak campak jerk broadband tuh kat dalam parit!!kalau boleh ngan handphone sekali aku nak campak..nak kata ceruk xdelah ceruk pon..ntahlah..aku pon xtaw..

so, maybe this is my last entry for this being time..if i can update my blog that is mean i can get the coverage..otherwise, we'll see next week..huhu..terasa sedih plak bila x dapat tulis entry kat blog nih..

sayonara..chaoosss..adiosss..amigos....berambusss!!


nOta kHaki:aku maw maen game!!dan tidor dengan nyenyaknya..nanti dalam bus aku sambung tidor lagi..aku memang suka tidor..zzzzzzzz

Wednesday, October 14, 2009

fatigue..sleepy..

salam peeps..huaaarrggghhhh..today i am so tired!!and right now feel very sleepy..i want to lay on my bed..but i couldnt..i cant sleep at all even i go to bed early..huhu..

tadi petang aku g swimming kat kangar..dah lama x g swimming..adoyai..penat gila!!dah lah tadi kat kolam ramai orang..so agak terbatas lah aku nak berenang sana dan sini.. ceh..mcmlah aku nih pro sangat berenang..tadi pon agak semputlah..

actually, aku x berapa nak suka sangat wat free style..aku paling lemah bila wat style tuh..daripada belajar ngan encik azman dulu aku payah nak dapat skill..kalau breast stroke bolehlah lagi..agak terror di situ..hak3..perasan sudah..bronze medal pon x lepas..ntah pape kan aku nih..

xpe2..lain kali bila skill renang aku dah mantap, aku amek bronze medal lagi..tuh pon kalau hidup lagi..insyaALLAH..sekarang nih cikgu fyza yang ajar aku..hehe..dia terror renang2 nih..laju jerk daripada si bob tuh..teringat plak masa kelas renang ngan encik azman dulu..bob kalah renang dengan fiza..alasan dia kaki sudah kejang.. pergghhhh..lawaking betul bob tuh..

eiihhh..mata aku sudah semakin ngantuk..minum air susu lagi bertambah aku ngantuk.. biar cepat sikit aku tidor nanti..tuh pon kalau boleh tidor..

adioss....chaosss....cau cin cau....

(+_+) ~~~~~~~~ (o.o)

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


nOta kHaki: YA ALLAH, berilah aku ketenangan untuk tidor sebentar lagi..AMIN..~~

betul ke orang cakap??

salam kembali fellas..suddenly, i remembered about something..dah lama orang cakap benda nih kat aku..tapi baru sekarang aku teringat..nak taw apa dia????

betul ke orang cakap kalau makan roti banyak2 nanti PEHA besar??mcm peha fafau tuh.. hehe..serius nih..adik aku selalu cakap cam tuh kat aku..sebabnya aku x suka makan nasi..so aku gantilah makan ngan roti/spageti/pasta..but most of the time i ate bread and bun..betul ker nih??ada gak kengkawan aku yang cakap cmtuh..aku perasan gak time schooling2 dulu..badan aku slim jerk..bla dah start aku x makan nasi dan lebih makan roti, peha aku agak besar..

tapi peha aku xdelah macam peha fafau tuh..si montel tuh pon selalu cakap peha aku besar..elehh..siot gak si montel nih..tawlah peha dia kecik jerk..huk3..sesiapa yang ada pengesahan tentang apa yang orang cakap kat aku nih, mehlah bagi taw kat aku..kalau betul maknanya aku kena kurangkan makan roti..xmaw nanti peha aku lagi besar..nak pakai suar slim cut pon tarak boleh nanti..ngeeee~~


chaoosssss.. (+.+)


nOta kHaki:jika cerita ini benar, maka aku akan kembali menyukai makan nasi..ehh..xpe2..aku boleh makan kueteow hari2..sebab aku gila kueteow!!!!

i hate this..

salam and morning peeps..hurrmmm..nak tulis apa ekh pagi nih??thinking..thinking.. (0.0)..dont have idea lol..initially, i have class with mr madi at 9 am..but mr madi cancelled the class because he have an oral test with the junior..hooorayyyy!!!!really 'syiok' when dont have class at all..huahuahua..aku dah lama online daripada pagi tadi..tapi sibuk siapkan nota untuk exam nanti..tinggal berapa minggu jerk nak exam..adoyai..perasaan malas tuh dah mula terbit sikit2..

(+_+) (o.+) (^.^) (~.+)

erkkkk..apa yang telah aku buat nih??haha..aku xde mood sangat pagi2 nih..perut asyik sakit jerk..makan pon nak x nak..kenapa ntah sejak akhir2 nih jadi camni..hhmmm..but one thing sure that make me like this because i miss my emak and danish.. =[..huhu..i havent seen my emak almost 6 months lol!!last time i meet her on april..erkkk..emak..emak..

........~~~~~~~~........~~~~~~~~........~~~~~~~~........~~~~~~~~


nOta kHaki:aku sudah tidak mempunyai mood lagi..mungkin ini entry yang pertama dan terakhir untuk hari ini..MUNGKIN jerk taw..

Tuesday, October 13, 2009

miss my emak :(

salam my fellas..right now i am thinking of my mother..really miss my emak..uuhhh..i just only have my emak..i dont have anybody since my sisters get married..alone.. lonely..loneliness..

emak, cepatlah balik..i cant stand on this anymore..i am so jealousy with my friends.. everytimes talk about their parents..their family..but i??huhhhh..i feel like i want to see my emak now!!i dont care even though she is in riau..huaargggghhhhh..i want emak!!(apa daa merengek macam budak kecil nih)..isk..isk..isk..


nOta kHaki:emak, akak minta maaf banyak2..

nOthing in my mind

salam peeps..petang ini agak membosankan bagi aku..mata ngantuk tapi aku xmaw tidor.. aku pantang tidor pas asar..nanti malam aku sure+confirm+pasti+muktamad x boleh tidor punya..macam malam tadi..sebabnya petang semalam aku tertidor masa wat nota..pastuh malam jadi burung hantu..huk3..pusing kanan, pusing kiri tetap gak x boleh tidor..aku dengar lagu nasyid lagi x boleh tidor..aku mesej pon sama gak..adoyai..aku pon x taw kul bape aku tidor.. bila sedar aku tengok jam dah kul 540 pagi..aku pon teruslah g mandi..sejuk weih..dah lah xde orang dalam toilet..aku sesorang jerk mandi..takot2..

sekarang nih aku banyak mendiamkan diri kat bilik..nape ntah..aku kalau ada masalah aku suka diam2 jerk..selalunya aku cerita kat kawan aku tuh..tapi sekarang ada konflik so aku diam jerklah..bila dok kat bilik aku banyak ngadap laptop ngan wat nota..at least aku dah wat preparation untuk exam..adoyai..agak takut lah exam sem nih..aku rasa macam nothing jerk bila masuk kelas..ZERO!!

ada orang cakap aku nih sombong..weihh..dont judge me by your attitude!!aku nyampah gila kalau orang cakap aku sombong..kang aku jadi peramah sangat pon korang x suka gak..ingat aku nih hidup sebab nak memuaskan hati orang lain jerk ke??ntah pape jerk nih..x kenal aku lagi dah memandai cakap aku sombong..memang at the first meet orang cakap aku sombong..sebab aku x berapa nak senyum sangat ngan orang..kalau orang wat kekwat ngan aku, so aku pon wat kekwat gaklah....lebih2 lagi ngan super duper junior nih..ntah kenal ke tidak senior ngan super senior..

apa lagi nih....???? =[

errkkk.... :x

blurr..hhmmm.. (",)

malam tadi aku dapat mesej pasal bunga ros (--<@) daripada seseorang..hitam untuk musuh, merah untuk cinta, putih untuk kawan baik, pink untuk sahabat istimewa, kuning untuk kawan, oren untuk orang yang mengambil berat..then i replied that i want to give all the color of roses to you..each petal for each color..kendian apa ekh..malas nak taip lagi..hehe..nanti kantoilah..ada sebab nape aku nak bagi semua warna bunga ros kat dia dalam sekuntum bunga..

1) kawan boleh jadi musuh..musuh boleh jadi kawan..
2) kawan pon boleh jadi cinta..tapi mustahil cinta nak jadi kawan..
3) kalau dah nama pon kawan, mesti dia best friend, taking care and special friend..

so pastuh dia nak gak aku pilih satu jerk warna yang nak bagi kat dia..aku pon cakap lah..aku x bagi warna hitam sebab nanti dia fikir dia tuh musuh aku..(memang dia fikir aku nih anggap dia musuh sebab mula2 aku cakap nak bagi semua warna bunga ros)..warna merah pon aku x bagi gak sebab dia dah ada cinta hati dia..so aku bagi lah selain daripada warna hitam dan merah..(actually x menjawab pon soalan dia suh aku pilih satu warna jerk.. hehe)

kalau ikutkan hati aku, sebenarnya aku xmaw bagi apa2 warna bunga ros kat dia pon..aku nak bagi warna biru, ungu ngan hijau..ada ke bunga ros warna tuh????tapi aku lupa plak nak tanya bunga ros yang mana satu dia nak bagi kat aku..adoyai..xpe lah kan..lain kali jerk boleh tanya..

chaoossss....


nOta kHaki:sekuntum mawar merah, sebuah puisi..pastuh sambung sendiri aku xtaw.. (+.o)

+bench mark kat JPN PERLIS+

salam everybody!!!!!!!!!!bertemu kembali kat blog aku yang agak hot sejak akhir2 nih.. haha..perasan sudah minah nih..okay lah..ari nih batch aku g wat BIG (bina insan gemuk) kat JABATAN PELAJARAN NEGERI PERLIS..huhu..asyik2 BIG jerk..dah 6 sem ktarog kena wat BIG nih..dan ini adalah BIG yang terakhir sepanjang kita orang belajar kat IPGM PERLIS nih hahhhh..

xmaw cerita banyak sangat pasal lawatan tadi tuh..nothing special..just so-so punya lawatan jerk..paling special pon sebab lawatan kat dalam Perlis jerk..not more than that..

syukur alhamdulillah sepanjang lawatan nih aku x berasa ngantuk sangat semasa diorang bagi taklimat..aku menumpukan sepenuh perhatian sebab i am looking for someone overthere..hehe..dah alang2 nampak aku pon curi2 tengok jerklah kan..plak tuh zam dekat dengan aku..lagi x ngantuk di buatnya..macam2 hal si zam tuh wat ngan adib..budak 2 ekor tuh ntah pape jerk..orang dok sibuk bagi ceramah diorang boleh wat lawak x tentu hala..aku nih penat nak layan..

masa taklimat tadi ada beberapa part yang bestlah..contohnya pendrive ngan laptop..bagi aku benda tuh biasa sebab aku selalu turun KL..aku up to date dululah daripada dorg semua..tapi memang lawak habis lah..lucah pon yerk gak..zam ngan adib x habis2 kacau aku pasal laptop ngan pendrive..sekali aku bagi pok nanti kang berdesing jerk telinga tuh..macam2..

pastuh petangnya plak kita orang kena g interview setiap unit yang dah di bagi..aku dapat unit kewangan bersama na'im dan juga fikri..nasib baik dak laki 2 orang nih bagus..even aku sesorang jerk perempuan, aku x kisah pon..aku pon dah biasa group ngan budak lelaki..sorang pon x kisah..aku kisah ke??x pon..tuh menandakan aku mampu berdikari walaupun ditinggalkan oleh kawan2..kawan??ye ker??no comment peeps..

dahlah..malas nak taip lagi..perut aku sejak akhir2 nih x maw makan nasi plak..pehal ntah..dah seminggu aku makan roti ngan air milo..nasi tuh aku tengok xde nafsu pon..nih mesti tanda2 aku nak mati kot..gluuppp!!


adiossss....cau cin cau!!!!!!!!!!!!!!!!!


nOta kHaki:mati itu pasti, hidup itu insyaALLAH..

dedicate fOr rOhaizam~

salam evening peeps..entry kali ini aku tujukan khas buat rohaizam a.k.a azroy..

zam, jga 'pendrive' tuh elok2 sikit ekh..jangan nak main cucuk ntah mana hala..kang nanti dapat virus 'laptop' gak yang problem sama..kah3..(+_0) besar mana pon GIGA 'pendrive' tuh ianya tetap boleh mencucuk ke dalam 'laptop'..wink..wink..yang bezanya cuma muatan yang boleh disumbat ke dalam 'pendrive' tuh jerk..

okay2..enough for this time..xmaw lalut yang bukan2 dah..zam, kalau terbaca entry nih, hayatilah dengan penuh mendalam..ngeeee~~


nOta kHaki:pendrive kena cucuk kat laptop baru ngam..errkkkk..

Monday, October 12, 2009

danish playing+dancing (",)

video


nOta kHaki:sekarang danish dah pandai joget bila dengar lagu atau orang nyanyi..kadang g pasar malam pon joget gak..maen goyang2 perut, angguk2 kepala..really sweet this baby!!

~a big apOlogy~

salam and evening peeps..

right now i want to make a confession..hehe..nope!!correction okay..i just want to make a big apologies to my friends..they are YASMIN and NUR SHAFINAZ ZURIATIE..why?? only three of us knew that thing..

setelah aku berfikir dengan sedalam-dalamnya (ayat jerk lebih nih), mungkin kesalahan aku kerana menulis entry di blog tentang ari tuh..huhhhh..manusia pon kan..nobody's perfect lol..kalau ada yang sempurna amat, hanyalah sempurna sebagai seorang manusia.. yang namanya manusia tetap juga manusia..sehebat mana pon manusia pasti ada kelemahan dia walaupun tanpa disedari dirinya sendiri..hehe..ayat terpanjang plak kan..xpelah.. senang sikit nak faham nanti..

aku nih pon kadang tulis entry main ikut sedap jerk..BUT..i have my own acceptable reason okay..aku x sampai hati dowh nak marah2 orang..biarlah aku buat dengan cara yang halus..asal faham sendiri2 jerk..

adiossssssssssssssssssss


nOta kHaki:i really meant it..that is because i love my friends even they have a lot of mistakes..

adoyai..

dear my fellas,

skang nih aku terasa amat bengang sekali sama orang yang menjawab panggilan telefon aku tadi..aku rasa macam nak cucuk2 jerk wayar tipon kat muka dia..aku tipon sini dia suh tipon sana..aku tipon sana dia cakap dia proses jerk..ekhhhh..bengang dowh!!aku nak buku aku..huuuaaaaaaaaaaaaaaa..bend yang pos kendian dah dapat dulu..yang pos awal x dapat2 lagi..haiiyoooo..aku sangat bengang!!aku memerlukan buku itu..bukan buku hutang ekh..aku memang mengharapkan ketibaan buku tuh..

aku rasa sejak minggu lepas aku dah lebih daripada 5x g HEP tengok parcel aku tuh..agak geram gak lah..tanya office boy dia cakap petang nanti sampai..bila aku g petang xde gak..dulu pon jadi camtuh..barang aku dah lama sampai tapi dorang boleh x tulis nama aku!!!!pergghhh..agak menyirap gaklah aku ngan HEP nih..tuh belum lagi dengan barang yang aku x dapat..

nOta kHaki:aku bengang tahap dewa dengan HEP nih!!!!aku nak buku aku tuh.. ='(

+time study+

salam peeps..sorylah ekh..mlm td dah upload gmbr..pastuh pening gler terus shut down laptop..ngehee..mehlah jom tengok gambar aku ngah study..ehh..bukan study tapi membuat nota subjek PJM3115..erkk..killer pny subjek..

cuba tengok picture nih..time study pon aku dok sibuk upload gamabr kat blog..hehe.. sambil menyelam minum air kan..haaa..sebab tuhlah tersedak!!kuang3.. (0.+)sebenarnya aku kalau study memang kena buka laptop..sebab nak dengar lagu..then sambil2 tuh boleh tengok apa perkembangan terbaru kat dunia..tengok berita ke pape jerklah..




picture lagi 1 nih agak berselerak gaklah meja aku..dahlah penuh ngan fail, buku dan macam2 lagi..nampak x color pencil tuh..aku punya nota memang coloring abes!!baru best nak baca kan..senang sikit otak nak ingat fakta yang bukan auta tuh..huhu..

buku ELT yang warna oren tuh pon x abes study lagi..byk benda sehh nak kena study even subjek 3 jerk.. ;(





nOta kHaki:setelah beberapa ketika, baru aku perasan nota khaki aku tertinggal..apa daa nih budak..

Sunday, October 11, 2009

aku lagi??

hye3 fellas!!sblm aku nak melelapkan mata, tataplah gamabr yang aku amek semasa menunggu giliran motor syg aku tuh di cuci..nih disebabkan aku x de keje laen dah..
(+_+)

tengok jangan x tengok taw~~

actually aku nih memang suka gila amek gambar..tp x bley orang amekkan..aku kena amek sndr..malu dowh sama orang yang amekkan gambar aku..shy2 cat lah nih..meoowww..
auummmm..








nOta kHaki:xde nOta kot ari nih..pale pening so x dpt nak pk ngan waras..aiiseehhhh

aku nak tidor~~

salam peeps..nmpknya skt pale yg aku hidapi nih dpd pg td x jgak2 baek..so skang aku men-decide-kan diri aku spy g tdor dlu..huhu..aku sure bla aku dah tdor mst esok pg bru aku bangun..klu terjaga tgah mlm bgus gak..bleylah aku sambung wat nota lgk..hmm.. xmaw cter byk2 mlm nih..sjak 2 mgu yg lpas aku dah start wat nota..sem nih x byk subjek so aku ada byk masa free..assignment pon dah settle..so skang aku kna focus kat exam..klu nak focus kat exam kna study dpd awal..even subjek x byk tp killer pny paper sem nih..adoyai..lgkpon aku bkn bdk pndi..so aku kna study utk jdk pndi..hehe.. (+_0)

td ptg aku melaratkan diri gak utk kuar bli roti..pdhal kafe bkak jerk..aku x skalah beli mknan kat kafe tuh..agak kotor dsbgnya..even dorg ckp sdp (kekdng pon aku ckp sdp gak) tp xmawlah..harga pon bley tahanlah..murah lgk kafe sharbina..tp skang kafe sharbina sudah tutup..mengong btol sape g wat report kafe sharbina mahal.. =[

td ptg aku g basuh motor syg aku tuh..agak lma gak aku x membelai motor aku tuh ngan air..selalu kena air hujan jerk..sakng nih musim hujan..aku malas nak basuh motor..bru basuh dah kotor..dahlah kat kawasan maktab nih mcm2 dorg wat..abeslah tanah melekat kat tayar..tuh yg menjadikan aku malas mau cuci itu motor syg aku..cian dy asek kotor jerk..tp td disebabkan cian amat sangat kat motor tuh aku pon g lah car wash sblh nih..pastuh shiny2 lah motor syg aku tuh.. (0.0)

aku bwk motor td pon slow jerk..bwk laju2 kang accident plak..dahlah pale ngan noneng2..x psl2 dpt skt laen nti kang..aku nih bwk motor agak bahaya ckt..adik aku ckp ska nyelit2 klu bwk motor..sbb tuh klu kat umah adik aku jerk yg bwk motor..aku n ih jdk penumpang kat belakang..nyampah btol..bwk keta pon cmtuh gak..kna plak keta auto..aku bkn reti sgt bwk keta auto..mst nak gna 2 kaki..ntah pape..

okay2 enough..pale aku smkn berat dah nih..let me get enough rest first..kang klu terbangun aku ngadap lagi tulislah pape pon yerk..


nOta kHaki:adakah masalah yang menimpa membuatkan aku sakit kepala nih??

ke-dizzy-an

salam peeps..ari nih tetiba aku dilanda kepeningan yang amat sangat..pergghhh..rasa dunia nih pusing2 jerk..adoyai..solat td pon ntah bape rakaat aku wat pon aku xtau.. huk3..bgt azab sekali pening yang aku dapat ari nih..dah lama gak aku x dapat pening nih..dahlah pening..asyik sesedu jerk..adoyai..

so disebabkan penyakit yang aku tetiba dapat nih aku x mempunyai mood yang sangat bagus untuk meng-update blog untuk ari nih..hinggalah pening aku dah hilang nanti.. isk3..amat sedih di situ yaaa..tapi mau bikin gi mana lgk kan..nanti dah okay aku update-lah blog nih..haiiyaakkk!!

nOta kHaki:adakah kerana aku mem-bzkan diri ngan nOta2 en burn maka aku dilanda ke-dizzy-an yang amat sangat??glupp..it's better than i feel alone..

siapa iTu? (+.+)

salam and a very good morning fellas..pagi nih amat sejuk sekali..huhu..hujan, hujan, dan hujan lgk..pagi nih agak lmbt aku update blog..mls dowh..kang asyik ngadap mcm xde keje laen plak nak wat kan..

kat bwh nih aku ada upload gmbr2 aku mser dlu2..nih special pny gmbr tau!!hak3..aku x maw komen gmbr nih..tgok jerklah jom!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



yg kat atas nih gmbr group aku mse blaja SDP dlu..agak2 sape yg kat tgah tuh??wink.. wink.. (+.0)pnat dowh meen ngan fyza make up time tuh..ktaorg gna alat make up special pny tuk menjadikan aku si NOAH BADUTI..adoyai..

x cye??meh tgok plak gmbr kat bwh nih..tp xdelah close up pny gmbr..seganlah aku nak letak close up pny gmbr..agak malu gak time tuh..aku kena jdk badut!!xpelah kan..aku sndr yg rela jdk badut utk group aku..sib baek wat kat dlm gym..so aku xdelah rasa malu sgt..klu wat kat astaka, confirm aku xmaw!!



nOta kHaki:tgok kesanggupan aku utk menjadi baduti..bkn tuh jerk aku sgup..demi kwan2 aku sgup..huhu..sbb lu pklah sndr!! (nabil yg cakap tau)

Saturday, October 10, 2009

xde keje

holla fellas..nih skang ngah blurry2..so aku uploadlah gmbr ntah pape nih..hek3..sje jerk nak upload gmbr aku byk2..blog aku pon kan..xkan nak ltak gmbr org laen plak kan..nti jap lgk myb nak upload nota plak..bley ke??tgoklah kan klu rjin..mcm aku nih ngadap blog jerk ke??

jom meh tgok gmbr apa yg aku upload..but it's not nudity/phorn pictures okay..

yg 1st nih gmbr danish dpd dy kecik smpilah rya ari tuh..aku syg sgt kat danish nih..even dy anak adik aku..tp mcm anak aku plak..kat umah ska nyelit2 ngan aku..kat mama dy bolayan..hak3..comey kan dy??bpak dy itam tp sib baek dy pth..hehe..etot jgn marah aku kutuk ko nih..




yg nih plak gmbr mser pesta tanglung ari tuh..siap ada tarikh aku buh kat gmbr tuh..dak jr ckp mka aku klu senyum sme jerk..dah tuh xkan aku senyum muka aku bley berubah plak??ish3..dasat dowh klu senyum cmni jdk hulk..senyum cmtuh plak jdk nenek kebayan..TAK ADA LOGIKA!!




finally, gmbr mser g kelantan sem lepas..xtau nak describe gmbr nih apa..cma yg pntg ITU AKU!!




nOta kHaki:aku ska gmbr aku..aku ska aku..aku syg aku..aku cinta aku..aku benci aku..aku syg semua!!

lagu zam

salam geeks..menurut zam, ini lirik lagu..tp xtaulah lagu apa..ada sktlah kaitan ngan aku..ekh ye ker??ntahlah..tp ini lagu pasal kawan mehh..jom2 hayati apa lagu nih cakap..bkn ckp tp nyanyi..hak3..

Alangkah susah mendapat kawan
Bukan kenalan dizaman ini
Berpunca dari hati yang rosak
kerana dunia memautnya..

Alangkah susah mencari kawan
Kebaikan kita disoroknya
Bahkan didengkinya pula
Kejahatan di canang melata

Salah yang sikit dibesarkan
Yang besar apatah lagi
Alangkah sepi dunia ini.
Walaupun hidup ditengah laman
Kerana kawan tiada lagi
Yang ada hanyalah dijalanan


nOta kHaki:nih aku dpt dpd zam..not really from me..adiosss..