Sunday, January 31, 2010

~sambungan pasal nak menghabiskan duit hari tuh~


salam....


hari nih tetiba rajin plak kan nak update blog..saja nak release tension sebelum tension bertambah mulai esok dan seterusnya..malam nih cik noah nak cerita pasal cik noah 'shopping' (konon2nya) masa hari jumaat hari tuh....*jeng..jeng..jeng..*


okay..macam nih cerita nya..


JUMMAT - 29 JANUARI 2010..cik noah kunun2nya beranganlah nak pergi shopping *walaupun cuma kat KANGAR jerk kan*..lepas hantar motor kat kedai cik noah pon blah ke kangar ngan dak kutun..semangat berkobar2 kot nak pergi shopping..mana taknya..hari jumaat jerklah cik Align Centernoah free tak de kelas..yang ada cuma 'mentorial' jerk..cik noah siap announce lagi kat FB nak pergi shopping kat kangar tau..*berkobar2 di dada..berkobar2*..


dengan azam dan semangat serta iltizam yang kuat, cik noah dan dak kutun membelah laluan ke BSN KANGAR..dengan harapan nak withdraw biasiswa untuk membeli segala keperluan dan juga kemahuan yang terbengkalai beberapa detik nih..dak kutun pon semangat nak buat celcom broadband sebab time tuh ngah ada promotion untuk student package..


sampai jerk kat roundabout kangar tuh, perghhh..kereta ramai sangat macam apa!!*kereta ramai??lantaklah*cik noah rasa terminal bas KANGAR dah bertukar menjadi PUDURAYA PERLIS..nihlah yang cik noah paling tak suka bila 'outing' hati jumaat..orang2 KEDAH pakat mai turun PERLIS..kenapa??faham2 jerklah..kan hari jumaat kedah cuti..tak pasal2 KANGAR dah jadi macam KOLUMPO tau!!!!*dush dush..*


dan keadaan ini telah membantutkan hasrat dak kutun nak withdraw duit sebab BSN dipenuhi dengan umat manusia sekalian..begitu juga dengan BANK ISLAM, CIMB BANK dan sebagainya..tuh belum lagi kat depan the store..cik noah punya kesimpulan macam nih..KAU JANGAN NAK NGENGADA OUTING HARI JUMAAT LAGI..begitulah kesimpulan yang cik noah buat terhadap diri cik noah..


disebabkan bengang yang teramat, maka cik noah dan dak kutun yang selalu kelaparan nih pon menuju ke destinasi yeah yeah..puncak cinta tertinggi yeah yeah..eehhh2..silap nih..TER-nyanyi plak lagu datuk CT..kami berdua pergi mengisi perut yang kekosongan kat FATIN CORNER..cik noah ngan dak kutun makan laksa sama cendol..kami punya laksa dah habis cendol yang ditempah tak sampai2..ada plak sorang mamat kat situ..*dia mesti dah cam cik noah sebab selalu datang makan cendol ngan laksa*..dia tanya cik noah minum apa..cik noah cakaplah cendol biasa..pastuh dia suruh kawan dia hantar minuman yang kami pesan..padahal rasanya dia dah pegang cawan cendol tuh..bukan jauh pon nak hantar..


sedang cik noah syiok2 layan minum cendol tetiba cik noah perasan sesuatu yang pelik..'nih bukan cendol biasa yang akak mintak', kata cik noah kepada dak kutun..'cendol apa kak?'dak kutun tanya..cik noah jawab plak, 'nih cendol special..siap ada pulut, tapai, ngan buah laici..'..cik noah tak kira dah time tuh..ciknoah bantai makan cendol tuh sampai habis!!lain cik noah minta lain dia bagi plak..kemudian, masa sedang menikmati keenakan cendol datang plak cendol yang lain beserta milo ais..aiikkk..nih memang nak suruh cik noah ngan dak kutun kembung air ke??


then time nak bayar kat kaunter..cik noah cakap kat brother tuh..'laksa 2 mangkuk, milo ais 1, cendol 1..saya minta cendol biasa tapi dia bagi cendol special..berapa semua?'terkedu gaklah brother tuh..mesti budak yang bagi cik noah cendol special tuh tangkap masyuk kat cik noah kan??kan??*cik noah sudah mula mem-perasan-kan diri sendiri*pastuh brother tuh cakap rm9.00..dia kira harga cendol biasa..WAHAHAAAA..untungnya cik noah..


dan malamnya plak ciknoah ada training tarian..tak pasal2 kena menari 4 lagu..sebelum nih cakap 2 lagu jerk..aisehhh..permintaan tinggi nampaknya nih..memang penat hari jumaat tuh..dak anip running 3 tarian malam tuh..nasib baik cik noah fast learner..senanglah kot nak belajar step..memang mantap malam 5 feb nanti..masyuk..masyuk..dan training berakhir sekitar jam 1215 malam..gilak punya dak anip..tinggal 1 tarian jerk lagi yang belum belajar step..


dan malam jumaat itu berlaku lagi sesuatu yang di luar jangkaan cik noah dan dak kutun..nak tau????nantikan ceritanya di hari dan waktu yang lain..*tuh pon kalau cik noah teringat pasal cerita tuh*


nOta kHaki:bila time practicum banyak plak cik noah menonjolkan diri..tarian tuh tarian nih..tarian konvo tarian tak konvo..aisehhh..market tinggi nih~ o_O

get ready for tomorrow babeh!!


salam dan selamat petang sayangs....


hari ini adalah hari terakhir untuk cik noah me-relax-kan diri..dan esok pagi segalanya akan berubah..yaaaa....esok dah kena pergi sekolah!!!!huaaaa....tak mau pergi..tak mau pergi..tapi okay gak kan..tak payah pergi kuliah..dan tak perlu mendengar bebelan manusia yang suka membebel di pagi isnin..MUAHAHAAAA....*gelak jahat nih*


TEACHER AS:pupils, are you ready for our lesson today??..
PUPILS:yes teacher..we are very very ready..
TEACHER AS:now, i want you to clap your hand 2 times together..
PUPILS:why we have to clapped our hand, teacher??
TEACHER AS:aisehhh..why are you keep asking me??just do what i say okay!!
PUPILS:alamak....teacher nih garanglah..(kuang3)

*cik noah mempraktikkan diri sebab praktikum 3 kena ajar english..memang bungkus budak2 cik noah nanti..*


tak taulah kenapa dengan cik noah nih..praktikum fasa 3 nih macam tak memberi semangat kepada cik noah..malas nak pergi..barang pon tak prepare sangat..padahal praktikum 3 nihlah yang menentukan adakah cik noah bakal menjadi guru pelatih cemerlang praktikum....WAHAHAAAAAA..*sudah start perasan tahap cipan tenuk tapir nih*


nOta kHaki:SEKOLAH KEBANGSAAN JEJAWI....tomorrow i come!!!!

+kalau cik epal punya entry paling pendek dan isinya memang betul2 pendek, cik noah punya title entry nih paling panjang kot tapi tak taulah isinya+


salam....


MALAS!!!!


nOta kHaki:sekian, terima kasih..cik noah tak de mood nak update blog walaupun banyak cerita berita sensasi....haha..sesuai tak dengan tajuk entry????


Sunday, January 24, 2010

//tak de nafsu shopPing tapi nafsu nak berjalan jerk nih..tolonglah bawak cik noah jalan2 lagi//


salam sayang2 intan payung..
*wakaka..kunun nak ngengada jap*
Align Center

sekarang nih cik noah sudah malas mau meng-update blog nih..hari2 yang berlalu penuh dengan kuliah..semalam pon ada kuliah ganti..tapi kita orang ada taklimat kajian tindakan..nasib baik 2 jam jerk..kalau sampai petang maw kematu gak telinga cik noah nih..bukan tuh jerk..punggung pon boleh kematu tahap gaban nih..


then petang SEMALAM cik noah dapat offer daripada seseorang..ajak cik noah teman dia hantar barang kat rumah..cik noah pon apa lagi..giat2 terus pergi mandi dan menyiapkan serta mencantikkan diri cik noah..*wahhh..bajet macam nak pergi dating kan..kan..kau noah kalau pasal berjalan ngan sesiapa pon kau sanggup kan??*


hehe..seronok2 dapat berjalan..sekurang2nya cik noah menyihatkan diri dengan berjalan..kan ke cik noah jalan guna tongkat..stop!!okay cik noah tipu nih..mestilah jalan guna kaki kan..tapi selebihnya dok kat dalam kereta jerk..cik noah jadi co-pilot..haha..nasiblah siapa yang bawa cik noah keluar memang sangat kesian..cik noah akan tidur sepanjang perjalanan ini..lurah dan lembah ku lewati..okay2..dah melalut mencarut benda lain plak dah kan..maaflah..cik noah memang macam nih..suka syok sendiri..*plap plap..tampar pipi..adusss!!pipi nih bila nak tembam macam dak kutun??agege..*


dan hari nih pon cik noah pergi merambu merayap lagi..tapi bukan dengan orang yang sama..hari nih turn dengan orang lain plak..*wink wink..ehh2..berapa banyak lelaki nih??apakah cik noah nih playgirl??mungkin....*hari nih lagi penat daripada semalam..macam2 tempat cik noah pergi..dapat plak yang pergi tuh sekepala memanglah merepek meraban macam apa..hua3..


walaupun penat tapi cik noah suka..sebab kan..kan..LELAKI itu belanja cik noah dan dak kutun makan eskem mcd *meleleh air liur jap..lap cepat!!* ngan KFC..wahhh..cik noah pon melantak macam apa!!makan free pon kan..siapa yangtak maw kan??kan??sangat sedap dapat makan eskem mcd tuh..weihh....cik noah bukan jakun batak tak pernah makan eskem mcd tau..tapi kalau dah dok kat perlis mana nya nak jumpa McDONALD tuh!!donald duck ngan daisy duck banyaklah..nih baru ada secret recepi pon alhamdulillah..mungkin lepas nih nak buka mcd plak kot..huhhh..tak de maknanya..time tuh bila dah ada mcd cik noah pon dah posting ntah ke mana2 agaknya..


dan SEKARANG..cik noah bertungkus lumus menyiapkan fail MQA..bunguks kan diorang nih..ada ke patut minta fail tahun 2005-2006..manalah cik noah nak kutip pungut kumpul segala benda2 tuh??dah tentu2 ada kat rumah..tuh pon kira baik ada kat rumah..kalau cik noah dah gadai kat SURAT KHABAR LAMA..BUKU LAMA.. macam mana??nih pon terkeruk2 tapi tak macam beruklah nak cari bahan..macamlah daya ingatan cik noah kuat sangat nak ingat benda yang dah belajar masa tahun 2005-2006..lecturer pon masuk kelas ajar baca al-fatihah..*seperti budak tadika kan..ehh bukan2..macam budak baru nak belajar mengaji quran*


okaylah..cik noah malas nak mencarut melalut meleret2 nih..badan penat, mata penat, otak pon dah penat..tangan cik noah pon turut serta penat nak menaip panjang2..kang nanti lagi banyak bebelan sengal cik noah, maka jawapannya memang tak siaplah fail MQA *nih saja nak highlight besar2..cik noah memang nyampah tahap dewa cipan nih tau!!* tuh..nanti siapa nak tolong buatkan??korang nak buatkan ke??bertuahnyaaaaa....


nOta kHaki:01 feb dah start praktikum fasa 3..huaaaaa..tak mau g sekolah!!!!


Friday, January 22, 2010

BIRTHWAY from BUTTON PLANET ENT.



salam my fellas....


nih cik noah ada 1 lagi birthway a.k.a birthday giveaway daripada BUTTON PLANET ENTERPRISE..birthway nih sempena dengan 1st year celebration of BTE..


meh cik noah nak nyanyi sikit..

selamat hari jadi..
selamat hari jadi..
selamat hari jadi BTE (BUTTON PLANET ENTERPRISE)..
selamat hari jadi..

*tuhlah dia nyanyian daripada cik noah..*




birthway nih akan bagi korang baucer rm20 seorang untuk 3 orang pemenang..nanti bila dah menang korang boleh pilih pape pon button yang ada kat blog tuh..
menarik kan??bukan senang tau nak menang button nih..nanti boleh buat koleksi..kot2 koang ada bakat terlebih kan..


so jangan malu jangan segan..
silalah meng-joinkan diri dalam birtway nih..


nOta kHaki:sedap plak nama birthway nih kan..memandai jerk cik noah mereka2 perkataan..

..jOm karOk kat DIK!!..

salam sayang2 buchuk intan payung....


hari ini hari JUMAAT!!!!memang cik noah selalu tunggu hari JUMAAT..kan hari JUMAAT penghulu segala hari..tapi yang lagi bestnya sebab hari JUMAAT adalah penghujung hari untuk kuliah....wakaka *gelak jahat nih =)*


tapi kegembiraan cik noah terbantut jap..esok ada taklimat kajian tindakan!!!!then ada kelas plak lepas taklimat tuh..aisehhh..cik noah baru jerk berangan nak bangun lewat..biasalah kan hari minggu..dari isnin sampai jumaat dah bangun awal..so sabtu ngan ahad kenalah bangun lewat sikit kan..tapi apakan daya..hajat cik noah tak kesampaian....sob3..Align Center

hhmmm..petang nih ada pertandingan mencungkil bakat nyanyian kat dewan indera kayangan..semua kelas wajib hantar!!tak hantar pon still tetap harus bayar yuran penyertaan..puaslah cik noah memujuk bob masuk nyanyi..kalau nak tau incik bob nih juara BINTANG M3P tahun 2006 kot..kalau tak silaplah..suara dia sedap oohhh..cik noah tak taulah incik bob datang ke tak saringan petang nih..cik noah dah bayarkan untuk dia..kalau dia tak datang bermakna nanti adakah cik noah yang kena nyanyi???


oohhh tidakkkkkk!!!!cik noah mana tau nyanyi..kalau suruh menggediks kat atas stage cik noah taulah..wakaka..minta2lah incik bob datang nanti..mau tergelak sakan dak maton kalau cik noah nyanyi..cik noah bukan tak tau nyanyi..tau jerk pon..cuma lagu kanak2 jerk yang cik noah arif..haaa..cikgu lah katakan..kalau cik noah nyanyi nanti kang tak pasal2 hujan macam mana??mesti ada yang sumpah seranah cik noah sebab tak boleh keluar pergi pekan kangar..kalau band hujan yang datang tak pe gak kan....


*inilah incik bob yang cik noah maksudkan..dulu dia agak chubby dan chumel..sekarang kurus sedikit daripada dulu..* (+.+)


nOta kHaki:bob, tolonglah aku..datanglah DIK petang nih..demi maruah kelas kita, bob..PISMP PJ SEMESTER 7..pleaseeeeeeeee*bajet macam incik bob baca jerk entry cik noah nih*


Monday, January 18, 2010

iNgat LELAKI tak dE brEAst caNcer kE??


Info nih untuk bacaan umum, baik lelaki mahupun perempuan..tetapi isu fokusnya adalah kepada golongan LELAKI..yang perempuan pon boleh baca juga sebagai peringatan dan persediaan untuk masa hadapan..

*Sila baca sehingga habis tau*
Jangan kau ingat kau lelaki kau tak de penyakit nih yerk..

WALAUPUN anda seorang lelaki, kemungkinan untuk diserang barah payu dara tetap ada, apatah lagi jika anda obes dan lahir dalam keluarga yang memiliki sejarah penyakit itu.


Pakar Bedah Am, Hospital Damai Jalan Ipoh, Dr Chaw Kien Chee, berkata umumnya peratusan kes barah payu dara lelaki agak kecil iaitu satu peratus dalam semua kes barah payu dara.

Bagaimanapun, katanya kerana kebanyakan lelaki beranggapan barah payu dara itu penyakit wanita, ada yang tidak mempedulikan simptom yang ada pada mereka.

Justeru, katanya, apabila pesakit lelaki datang mendapatkan rawatan kebanyakan mereka sudah berada di tahap akhir.

"Simptom paling ketara adalah ketulan di payu dara. Disebabkan payu dara lelaki lebih dekat dengan dada, ia lebih mudah merebak berbanding barah payu dara yang menyerang wanita," katanya.

Dr Chaw berkata, lelaki memiliki sejumlah kecil tisu payu dara yang tidak berfungsi. Pada peringkat kanak-kanak tisu payu dara kanak-kanak lelaki dan perempuan hanya terdiri daripada struktur seperti tiub atau saluran yang dikenali sebagai puting susu.

Bagi perempuan apabila datang haid, ovari menghasilkan estrogen menjadikan saluran itu membesar dan kelenjar susu terbentuk di hujung puting itu. Lelaki pula, hormon testosteron menekan pertumbuhan tisu payu dara dan pembentukan kelenjar susu.

Justeru, payu dara lelaki selalunya kecil dengan puting yang tidak terbentuk dan sejumlah kecil lemak dan tisu.

"Lelaki yang diserang barah payu dara selalunya gemuk kerana golongan itu memiliki lebih banyak tisu pada payu dara," katanya.

Walaupun barah payu dara lelaki agak jarang berlaku tetapi Persatuan Barah Amerika meramalkan untuk tahun ini, 1,990 kes baru akan dicatatkan dengan 480 kematian dicatatkan.

Simptom barah payu dara antara lelaki dan wanita juga sama. Ada ketulan kecil di payu dara atau ketiak, lelehan daripada puting atau kulit di payu dara yang termasuk ke dalam membentuk lekuk.

INFO: Faktor risiko barah payu dara pada lelaki

Berusia

Memiliki sejarah keluarga yang didiagnos dengan barah payu dara

Terdedah pada rawatan radiasi

Penyakit hati yang kronik

Berhadapan dengan masalah hormon perempuan yang berlebihan (sindrom klinefelter)


Rawatan
Tiada beza rawatan barah payu daya sama ada untuk lelaki atau perempuan. Apa yang perlu ditekankan adalah pada tahap mana barah itu berada. Ada pesakit yang hanya memerlukan pembedahan kecil dan tanpa kemoterapi. Ada juga yang memerlukan rawatan kemoterapi dan terapi hormon.



*gambar nih sekadar ilustrasi saja..tak de kaitan dengan yang hidup, yang tengah sakit mahupun yang sudah mati..*



sudah faham sekarang??ingat yerk..barah payu dara bukan hanya untuk kaum wanita jerk..mungkin untuk lelaki kita boleh tukar nama penyakit nih..iaitu BARAH PAYU TERUNA..amacam??ada setuju tak??


nOta kHaki:jagalah kesihatan anda sebaik-baiknya..TUHAN dah bagi anugerah yang tak terhingga kepada manusia..so tolong please jangan abaikan kesihatan diri anda dan juga orang lain..pesanan ringkas ini disampaikan oleh cik noah..@_@


WITHOUT BORDERS CONTEST (join sudah)


salam my fellas....

hari nih cik noah ada join 1 contest baru..iaitu WITHOUT BORDERS CONTEST yang dianjurkan oleh cik edriena..silalah yerk KLIK SINI untuk mendapatkan maklumat lanjut..kalau tak maw klik nanti tak tau plak macam mana nak join contest nih..


---<@ ---<@ ---<@ ---<@ ---<@ ---<@




inilah dia gambar yang cik noah perjudikan untuk contest ini..cik noah telah men-join-kan diri dalam contest PART 1..part 2 mungkin akan menyusul dalam masa2 terdekat nih..akeke~*bajet gilak contest nih*


jadi, kepada sesiapa yang view blgo cik noah nih, jangan malu jangan segan *even korang buat muka malu2 kucing pon* silalah meng-join-kan diri dalam ini contest..manalah tau kalau rezeki dapat hadiah..WANG TUNAI tau takkkk!!ingat boleh dapat free2 ke duit?


nOta kHaki:jap lagi pukul 2 ada kelas action research..wakaka..*haraf maap..tak de kaitan dengan entry..taip pon dah tunggang langgang nih*..aiisehhh

Saturday, January 16, 2010

m-i-s-s-i-n-g-a-g-a-i-n


salam my fellas....

hari nih cik noah merindui seseorang..
seseorang yang amat cik noah sayangi dan kasihi melebihi segalanya..
dan insan yang bertuah tuh adalah dia....
MUHAMMAD DANISH ZAQUAN!!!!
miss you so damn much babyyyyyy..muah3..

@_@

@_@


nihlah saya si baby anish..sangat chumel kan..
nampak kan gigi saya yang cantik tuh..jangan tak tau..saya nih suka gigit2 orang tau!!
*anish nama manja saya kalau acik along balik rumah*


o_O

o_O


ini adalah saat ketika cik noah bawa anish g shopping kat angsana..
sangat seronok dia dapat berlari2 di tempat yang luas..
cik noah pon agak penat nak mengejar anish..lotih den haaaa
*khusyuk dia dapat main ngan tutup botol tuh*


+.+

+.+


anish nih pantang kalau dapat botol..kat mana2 pon dia layan hisap botol tuh..
padahal cik noah dah letak elok2 kepala dia kat bantal besar..
tapi ngesot gak kat lantai tuh..
*seksi sedikit perutnya TERnampak*


^-^

^-^

lagi cerita tentang anish..
anish memang pantang kalau jumpa cermin..lagilah cermin ajaib yang sangat besar nih..siap main tepuk2 kat cermin tuh..
bajetlah sebab nampak muka dia yang sangat chumel tuh..
*perempuan tanpa kepala tuh adalah cik noah..takuttttttt..takuttttttt*


*.*

*.*


cik noah sangat suka gambar nih..
time nih baru jerk lepas azan maghrib berkumandang..anish punya pose sangat sempoi..
bajet macam nak sembahyang..tapi tangan dia salah letak plak..
ada ke tangan kiri kat atas..haiyaaaa
lagi 1 anish nih pandai azan..
kalau dengar azan dia pon menyibukkan diri gak nak azan..
cuba tengok kening dia..cik noah ngan mummy eno buat transformasi kat kening anish..
hehe..biar lebat dan hitam kening dia..
wakaka..wakaka


nOta kHaki:ramai yang sangka anish anak cik noah..sebabnya anish sangat manja dan rapat dengan cik noah..mummy eno pon jeles kalau baby anish nih tak mau kat dia..kah3..


k.e.h.i.l.a.n.g.a.n


salam sayangs..

petang kang pas asar cik noah nak berdating ngan incik reza..wakaka..incik reza bukan boyfriend cik noah yerk..dia adalah friend of my akak sedara..today is his last day kat perlis..on monday dia dah start kerja kat puspakom penang..


bolehlah cik noah minx macam2 kat dia..hehe..cik noah ajak pergi kuala perlis..dah lama tak makan jagung bakar..kebetulan incik reza ajak keluar so cik noah ajaklah dia pergi sana..kunun2 macam nak dating kat tepi pantailah nih..tak dapat cik noah bayangkan betapa sedapnya makan jagung bakar kat tepi pantai..walaupun pantai KP tuh tak delah cantik mana pon..


lepas nih kalau cik noah lapar, tak de orang dah yang nak belikan makanan..yerlah..peraturan sekarang dak perempuan kena ada kat asrama sebelum jam 9 malam..isk3..peraturan nih yang telah membuatkan cik noah selalu kelaparan tengah malam..siot dohhhhhh


dan bila cik noah balik tak de siapa lagi yang nak ambil dan jaga nouvo S cik noah tuh..nampak gaya kena tinggal kat asrama jerklah..dan tak de lagi orang yang nak bawa cik noah jalan2 kalau cik noah bosan kat asrama..
*waaaa..incik reza sudah seperti cik noah punya boyfriend kan*


nOta kHaki:tak sabar nak tunggu makan jagung bakar..sedap..sedap..



Cabutan Bertuah di Yanmieonline.com

salam semuanya sayang2ku..hehe

hari nih cik noah masuk contest lagi..kali nih lucky draw punya contest..masyuk..masyuk..cik noah dapat contest nih daripada blog cik lala kismis..wakaka..cik lala suka sangat masuk contest..sampaikan cik noah pon dah terikut nih..

meh jom kita check it out dulu pasal Yanmieonline.com nih..baca sampai habis tau!!tak baca nanti tak tau camne nak join..*wiki wiki*


Yanmieonline.com adalah sebuah laman blog peribadi Yanmie dan Keluarga. Tiada sebarang kaitan dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada. Sekiranya ada, kemungkinan ianya hanyalah kebetulah sahaja. Yanmieonline.com dengan ini ingin mengadakan cabutan bertuah sempena Tahun baru 2010.

Pemenang untuk pertandingan ini akan menerima 1 set Minyak Wangi Pure dan Barangan Mutiara Asli dari Sabah. Opss!! lagi ada hadiah khas untuk referrer tertinggi akan menerima hadiah yang sama seperti pemenang utama

untuk keterangan lanjut tentang Pertandingan ini, baca di http://yanmieonline.com/2010/01/cabutan-bertuah-di-yanmieonline-com/


bagaimana??baca lagi yang kat bawah nih....

1. Apa yang perlu korang buat hanyalah copy paste ayat di bawah dan buat satu entry baru dengan memasukkan ayat dibawah sebagai entry korang dan publish Entry macam biasa.

2. Entry korang mestilah menggunakan tajuk Cabutan Bertuah di Yanmieonline.com

3. Untuk referrer pulak jagan lupa nyatakan darimana korang tau tentang pertandingan nie. Contohnye ” Saya tahu pertandingan ini dari blog si A”

4. Sekiranya anda sudah menyiapkan Entry tersebut, sila tinggalkan komen di ruangan ini, agar mudah untuk Yan spotcek ok!

5. Pertandingan ini tamat pada 31/01/10 pukul 11.59pm

6. Cabutan akan dibuat oleh Putera kesayangan mereka Aiman, bukti cabutan akan dikemukakan pada hari cabutan nama pemenang.

See sangat mudah untuk menyertai pertandingan ini. Jom, jangan segan-segan yea..penyertaan dibuka kepada semua, tidak kira yang blogspot ataupun yg berdomain self hosted. Apa yang penting blog korang mestilah berusia sekurang2nya 2 minggu.


nOta kHaki:aku kegilaan contest di kala ini..walalalalala....



Friday, January 15, 2010

K.E.J.U.J.U.R.A.N.


Sepasang kekasih yang hendak menikah sedang berbincang. Si Gadis berbisik pada kekasihnya, "Sekarang waktunya kita saling jujur agar kelak kita tidak kecewa."

Align CenterSi Pemuda mengangguk.


Gadis berkata "Sesungguhnya dada saya rata..seperti papan... kalau kau tidak suka katakan saja. Kita boleh batalkan pernikahan ini. Saya sedia menghadapinya", kata gadis.


Pemuda dengan lemah lembut menjawab, "Itu tidak masalah. Bagiku seks bukanlah hal yang penting. Tetapi cinta kasih." Gadis pun lega mendengarkannya.


"Saya juga perlu mengatakan sesuatu sejujurnya padamu.", jelas pemuda. Gadis mengangguk tersenyum. "Sesungguhnya 'anu' saya seperti bayi... ", kata pemuda. "Sstt... sudahlah itu tidak penting. Bagiku seks bukanlah hal yang penting. Tetapi cinta kasih.", sahut si Gadis. Pemuda pun lega mendengarkannya.


Malam pengantin tiba. Gadis mula membuka baju dan nampaklah dadanya yang memang..memang... benar-benar.. rata. Pemuda hanya tersenyum melihatnya. Kemudian pemuda mula membuka seluarnya sehingga nampaklah 'anu'nya.


Melihat itu gadis menjerit dan pengsan. Setelah sedar si gadis bertanya, "Kau katakan 'anu'mu seperti bayi... ?"


"Ye la memang seperti bayi,... panjang 50 cm dan berat 3 kg"


nOta kHaki:wakaka....mengong betol nih..seperti bayi..ceettttt!!



Edit Photo Contest


salam..salam..dan salam..

 
cik noah baru jerk buat blog walking..jumpa lagi contest..kali nih cik noah saja nak join edit photo contest..bajet macam cik noah nih pakar lah bab2 edit gambar kan..

 
meh jom kita usha dulu dia punya syarat2 penyertaan....check it out!!



syarat2:


  • gambar mestilah gmbar korang..solo atau paling ramai bertiga...(baik solo, kalo rmai nnti menang kena lak share hadiah..=)
  • kreativiti perlulah tulen, asli dn bkn cetak rompak ye...xbaik pirate2 ni..hehe..
  • buat satu entry kat blog korang psl contest ni dan letak la pic yg korang edit kat entry tersebut dn bg link kat komen cik ros..nnti cik ros g terjah ye
  • korang kena letak pic/banner kata atas tu kat side bar korang dan link pada contest ni ek...nnti cik ros nk wat sportcheck sape yg join contest ni...hehe..
  • kalo nk follow..follow lah..kalo xnk pn xpe..bkn pe..sng korang nk update pe2 psl contest ni..hehe


okay..semua syarat2 tuh telah cik noah penuhi..dan sekarang marilah jom tengok gambar yang telah cik noah perjudikan..nih pakai hentam punya edit taw..




::


::


::


::


::


::






nihlah dia gambar yang cik noah edit malam tadi..sebab bosan kan..so cik noah edit lah gambar cik noah..saja maw tunjuk kekreatifan cik noah untuk mengedit gambar..wakaka (+.+)




dan sesiapa yang view blog cik noah, jangan lupa join contest nih..cik noah bukan nak harap dapat hadiah..tapi mengisi masa lapang sementara meng-update blog cik noah..

semalam..itu semalam..


salam peeps..

hari nih cik noah nak story tentang SEMALAM..kenapa dengan semalam??ahaaa..nak taw lebih lanjut..silalah baca entry nih sehingga tamat yerk..insyaALLAH tak de sambungan punya....


SEMALAM..kelas cik noah yang happy go lucky tuh pergi ambil gambar untul buat pas keselamatan yang baru..dah semester 7 baru nak buat ke??heeee..tak delah..sebelum nih batch cik noah dah ada..tapi yang old season punya lah..dan unvalid pon sebab kat kad lama tulis sampai disember 2006..skang dah 2010 kot..


tuhlah pasainya batch cik noah kena buat kad yang baru even kami ada lagi kad yang lama..siapa yang tak de tuh memang patut kena ada!!!!heeheee..out of topic again..


cik noah agak malu2 juga masa nak ambil gambar..padahal cik noah nih memang kaki ambil gambar tak kira tempat!!!!manalah cik noah tak shy2 cat..ramai sangat junior lelaki kat situ..kalau junior perempuan cik noah tak eranlah..jadinya cik noah pon senyum kambing jerk masa ambil gambar..
*cik noah pon tak tau kambing senyum macam cik noah ke tak*


dan nak tengok gambar cik noah tak??mehlah jom kita tengok satttttttttt jerk....



jeng..jeng..jeng..



..presenting..





noahdarham




a.k.a




the gediks and stylo mylo seniorita!!!!



;

;

;

;

;

;




nihlah dia gambar cik noah SELEPAS ambil gambar kat kafe semalam..hehe..tak sama pon gambar yang ambil untuk pas tuh..beza benar pon..


tuh jerklah pon yang cik noah nak bagi tahu..bukan penting sangat kan..saja nak menggediks lebih sikit hari nih..


nOta kHaki:kengkawan cakap cik noah fotogenik..alahaiiiii..iyer ke nih?gerenti lepas nih cik noah akan ambil gambar selalu..wakaka 0_O



Thursday, January 14, 2010

Terserlah Ayu Mu Kategori A



salam my fellassss..


hari nih i gila buat blog walking..dan lagi gila i join contest..tak pernah2 i join contest kat blog taw..dan ini adalah kali kedua untuk hari nih saja!!!!memang gila kan i nih..hehe


nak taw contest apa??meh jom tengok lagi kat bawah nih..baca elok2..dan jangan lupa join sekali yerk..i pon dah join tadi..saja nak mengisi masa lapang di petang ini..kuh3..


:


:


:


:









.Terserlah Ayu Mu Contest.
Terbahagi kepada dua kategori:-
A. Terserlah Ayu Mu edisi 'memakai shawl @ bertudung'
B. Terserlah Ayu Mu edisi 'shawl wearing with anak tudung syria'

.Cara untuk menyertainya.
  1. Setiap peserta hanya dibenarkan untuk menghantar 1 penyertaan shj.(Tidak boleh masuk kedua-dua kategori,pilih salah satu shj.)
  2. Jadi follower ButikTejaz.
  3. Buat entri mengenai contest ini dengan tajuk 'Terserlah Ayu Mu-kategori A' atau 'Terserlah Ayu Mu-kategori B'.
  4. Letakkan sekali banner contest pada entri dan link kan kepada link contest ini.
  5. Letakkan juga gambar yang anda pertaruhkan.
  6. Setelah selesai,emailkan data peribadi anda seperti nama ,phone num dan link post anda dengan subject Terserlah Ayu Mu contest kepada anggunpesona88@yahoo.com
  7. Senarai peserta akan sentiasa kami kemaskini dari semasa ke semasa.


okay..dan sekarang ini adalah gambar yang telah i perjudikan..ehhh..pertaruhkan..wakaka..i tak tawlah gambar nih ayu ke tak..cuma i rasa orang yang kat dalam nih gedik terlebih..auuwwww


jeng..jeng..jeng..jom terjaz i punya gambar


:


:


:


:




nih gambar i dan ahli geng gediks masa perform pesta tanglung..bajet macam konon kami ayu sangat lah nih..auuwww..seswai gitu..~

the sweetest smile contest....auummmm


salam sayangs2 ku semua..

tetiba petang nih kelas en tat cancel..bagus dan sangat syiok nih..sudah lama mengidamkan saat2 kelas cancel..so sepanjang petang nih i buat nota subjek psikososial sukan..*wahhh..sangat rajin kan..uhukkk*

 
then i pon buatlah blog walking..*disebabkan otak dah tepu buat nota*..i pon terjumpalah ngan satu blog nih..ada plak contest kat blog tuh..THE SWEETEST SMILE CONTEST kat blog delisya's collection..



i pon sesaje nak cuba contest tuh..then i pon upload 2 gambar yang i rasa sangat manis senyumannya!!!!ohh manisnya..manisnya senyumanKU....wakaka..sudah perasan kan..kalau you all nak tahu ini adalah contest pertama yang i try..sebelum nih tengok jerk..sekarang baru ada nafsu maw join contest.. @_@
tapi sebelum tuh i kena komen blog tuh..i rasa kalau blog tuh di-upgrade lagi mesti syiok punya..betol tak akak tuan blog??then akak promote lah anything yang akak jual tuh..gerenti lepas nih MALATOP punya!!!!*wahh..i sudah menjadi kaki bodek nih..stop2!!*

 
dan ini adalah gambar yang telah i upload..i tak tahulah gambar tuh senyuman paling sweet ke tak..aceceh..*sebenarnya malu nak puji diri sendiri*


check it out yaaa!!!!

:

:

:

:

:

:


nih adalah picture i yang sedang SENYUM PALING MANIS!!time nih i ngah nak pergi kelas..*bajet sebentar untuk mengambil gambar sebelum kelas bermula* maaflah..ketika nih i agak gelap kerana banyak ujian amali dan selalu berdating dengan incik matahari..

:

:

:


dan yang ini i bersama my BFF, maton masa nak pergi shopping kat penang..sangat manis kan kami berdua tersenyum..i sangat suka gambar nih taw..wakaka (O_o)


nOta kHaki:ada chance tak i nak menang contest tuh??hehe..sesiapa yang rajin jangan lupa view blog tuh yerk..i dah promote habis nih!!

siapa yang BANGSAT????


Seorang gadis berusia 20-an menemui Dr. FAIZUL, seorang doktor pakar jiwa... ...

Gadis : Doktor, saya merasa amat marah pada kekasih saya sehingga saya memanggilnya lelaki bangsat. Ada kalanya saya rasa dia keterlaluan, dan ada kalanya pula saya rasa memang patut saya memanggil dia seperti itu.

Doktor : Hmm.. Panggilan itu memang hinaan yg agak melampaui batas untuk seseorang. Tapi, mungkin kamu punya sebab tersendiri memangilnya demikian. Ceritakanlah kpd saya agar saya dapat membantu.

Gadis : Ya memang ada. Pada satu malam kami berduaan dalam kereta di tepi pantai. Dia pegang tangan saya.

Doktor : Dia pegang tangan kamu seperti ini? dr Faizul memberi contoh.

Gadis : Ya. Seperti yg doktor lakukan.

Doktor : Kalau hanya ini, tidak sepatutnya dia dipanggil bangsat. Itu tandanya dia tidak mau berpisah dgn kamu.

Gadis : Kemudian dia merapatkan badannya kepada saya dan memeluk bahu saya.

Doktor : Dia lakukan seperti inikah?

Gadis : Ya.. seperti inilah dia peluk saya doktor.

Doktor : Itu bukan bangsat, itu tandanya dia mahu sentiasa berdampingan dgn kamu, kata dr Faizul.

Gadis : Kemudian dia cium saya.

Doktor : Dia cium kamu seperti ini?

Gadis : Ya. Ciumannya sama seperti yg doktor lakukan.

Doktor : Kalau sekadar ciuman seperti ini, masih belum boleh dipanggil bangsat. Itu tandanya dia sayang kamu, kan ?

Gadis : Kemudian dia memasukkan tangannya ke dalam baju saya & meraba saya, doktor.

Doktor : Dia lakukan seperti ini kah?

Gadis : Ya, seperti yg doktor lakukan inilah cara dia memperlakukannya.

Doktor : Itu bukan bangsat, itu tandanya dia mau membelai diri kamu.

Gadis : Kemudian dia menanggalkan semua pakaian saya satu persatu.

Doktor : Adakah kamu membantah tindakannya?

Gadis : Tidak, saya merelakannya sebab saya sayang dia.

Doktor : Dia tanggalkan pakaian kamu seperti ini?

Gadis : Ya, sampai saya tak de seurat benang pun, seperti ini doktor.

Doktor : Itu masih belum layak dipanggil bangsat, kerana dia sememang ingin mengenali diri kamu sepenuhnya.

Gadis : Kemudian dia mencumbui saya lalu melakukan hubungan se-- dgn saya .

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
(selepas seketika... ... )

Doktor : Dia lakukan seperti yg kita lakukan tadi kah?

Gadis : Ya. Memang itulah yg dia lakukan ketika itu.

Doktor : Hmm, itu juga masih belum boleh dipanggil bangsat. Itu tandanya dia memerlukan kamu kan!

Gadis : Tapi kemudian dia memberitahu saya bahawa dia ada HIV positif.

Doktor : HAH?? DIA..MEMANG....BANGSAT!!..BANGSAAA TTT!!!!LELAKI BAANGSAAAATTT!!!!


nOta kHaki:hati2 bila nak jumpa doktor..and moral of the story, JANGAN NAK AMBIL KESEMPATAN KAT ORANG LAIN DOWHHHHHH!!!!



Monday, January 11, 2010

roti dan kuah

Suatu hari sepasang suami isteri terpaksa bermalam di sebuah hotel murah dan terpaksa share bilik ngan orang lain..

Jadi nak dijadikan cerita..ketika menyewa bilik, suaminya dapat katil single dan isterinya terpaksa share katil ngan orang lain..

double decker bed..isterinya kat atas.. Waktu malam..tu..terasa gersang plak kedua suami isteri tu.. Maka terpaksa lah bertahan kerana memikirkan orang kat bawah katil isterinya tu..

Mereka pun membuat satu password yang best..agar mereka dapat "buat" bila gersang malam nanti..

Bila salah sorang cakap "roti"..sorang lagi..akan cakap "kuah"..BIla malam setelah orang tu pun dah tido dan mereka pun start..si isteri mula cakap ROTI suami pun jawab KUAH..

Maka mereka pun berjaya "melakukannya" dalam keadaan yang senyap tanpa diketahui oleh orang yang sebilik ngan mereka..

Bila waktu pagi..orang yang sebilik berkata pada mereka.."Saya tau la korang sangat lapar semalam.. tapi takkan lah sampai begitu..kuahnya tumpah ke muka saya malam tadi.."


nOta kHaki:moral of the story, jangan 'buat' kalau kat double decker bed!!huahuahuaaaaaa



Friday, January 08, 2010

P.A.R.A.H


chicken pox membuat serangan kat muka....
sangat gatal dan menyakitkan....
ada plak yang ingat jerawat....
huaaaaa....


saya mahu balik rumah!!!!
gatal2 nih membuatkan saya tak senang duduk..
adoyaaiii....
memang dugaan betul....
baru seminggu kat maktab dah ingat nak balik rumah..
nih belom lagi praktikum dah start..


saya sangat rindu kat anish..
really really miss him sooooooooooo much..
saya nak balik!!saya nak balik!!


nOta kHaki:tak tahu nak tulis apa dah..gatal2 mengatasi segalanya....~

Thursday, January 07, 2010

ANUGERAH PONTENG TANPA SEBAB


salam semua yang i sayang..ngeee~~

i nak story pasal malam tadi..
HEP buat taklimat tatatertib dan disiplin kat DIK..
start jam 9 dan berakhir lebih kurang jam 12 malam..
pakaian????dimaklumkan pakaian formal..tapi i pakai hentam sports attire..ngeh3..
dan diumumkan pelajar outsider dapat tepukan sebab datang awal..
creeeettttt..


agak banyak celoteh, ceramah, nasihat, ugutan yang diberi..
ugutan??ada main ugut2 ke??
ada3..KU DISIPLIN nak tarik balik segala kelonggaran yang diberi kalau buat masalah lagi..
haiyaaa...
sangat tak syiok nih..
dan yang menghangatkan DIK....
jeng..jeng..jeng....

:

:

:

:

:

:




150 orang pelajar tersenarai dalam ANUGERAH PONTENG TANPA SEBAB
muahhh..muahhh..muahhh....
anugerah yang tiada tolok bandingan di mana2 IPG..
dan yang paling mengharukan hati dan perut i..
nama i, NOOR ASMAWATI BINTI DARHAM pon tersenarai!!!!
cehhhh........
buat malu muka den nih..
nasib baik nama i tak disebut..

ABP ngan AJL pon tak setanding ngan anugerah nih tau..
rasa bangga bila dapat..
(+.+)



pelik nih tau....
i nih manusia yang paling rajin datang kuliah..
tetiba plak dapat anugerah PTS tuh....
wahhhhh....
ini sudah menjatuhkan imej dan reputasi i..
sob..sob..sob....
nama SABRI budak nerd dalam kelas i pon ada juga..
apa kes nih????


untuk minggu nih saja i dah terima banyak dugaan..
demam, chicken pox dan juga anugerah yang tak disangka i akan dapat..
hhhmmmm....
apa lagi anugerah yang i bakal dapat lepas nih..
kalau APC tak mungkinlah..
sebab pointer semester lepas agak dropped..
may be i boleh dapat anugerah pelajar stylo mylo..
ngeh....ngeh....ngeh....


nOta kHaki:hampehlah HEP nih....nih mesti silap letak nama..haiyaaaaaa~~

Wednesday, January 06, 2010

chicken pox@chicken pork

salam my intan2 busyuk....

last 2 weeks i diserang penyakit gatal2 kat kaki..mula2 i ingat gatal2 sebab nyamuk gigit..tapi mak ngah cakap i kena chicken pox..adusss..sangat tak suka nih..seumur hidup i sehingga ke hari nih i tak pernah kena lagi penyakit tuh..boleh plak kan bila i dah umur 22 nak kena..

dan kebetulan time tuh i kat kampung..4 orang sepupu i pon kena chicken pox..danish pon kena gak..dia kecik lagi tak pe lah kan kalau kena..i yang dah agak 'kecik' nih malu juga kalau gatal2 tuh naik kat muka.. then bila i balik johor mama danish pon kena gak!!apa chicken pox nih main jangkit2 ke??haiyaaa....si bapak danish tak kena plak tuh..sangat tak adil nih..

tadi petang i pergi klinik..sangat menyakitkan ulu hati i tau tak!!hampir sejam i menunggu sang doktor..padahal time tuh orang bukan ramai pon..bilik lain patient siap keluar masuk lagi..tapi doctor bilik i tak de yang keluar dan tak de yang masuk pon..bunguk betul..

then bila i masuk doctor tuh ngan borak dengan nurse!!!!beberapa minit juga i dok kat kerusi..tapi sang doctor tak hirau kat i pon..nak kata i kecik pelik lah kan..bila i dah cerita dan tunjuk gatal2 yang i dapat tuh doctor cakap i kena
ALAHAN MAKANAN LAUT!!!!tak ke bangang camtuh????sebelum nih kalau i makan seafood tak pernah pon i kena camtuh tau x DOKTOR Z&^%#@(A!!!!i rasa bengang juga tadi..dahlah layan patient macam nak tak nak..kalau macam nihlah doktor kat klinik kerajaan memang payahlah..ntah berapa ramai yang sakit tapi diagnosis salah..

memanglah i bukan doctor..tapi at least i tau gatal alahan tuh camne..bengang gila hati i tadi..nih lah sebabnya i tak suka pergi klinik@hospital..terutamanya yang kerajaan punya..memanglah tak semua macam tuh..tapi tiap kali i pergi jumpa doctor i mesti dapat layanan yang kurang memuaskan hati dan juga penyakit i..sedih siot....


nOta kHaki:chicken pox@chicken pork??kalau translate chicken pork jdk apa??AYAM #$@i??siapa nak jawab nih????

Monday, January 04, 2010

super duper seniorita!!

salam sayang2ku sekalian....

hari pertama kuliah bermula dengan agak membosankan..pagi nih tak de assembly sebab ada pendaftaran pelajar PISMP Sem 1..kelas pon start lambat sebab lecturer ada meeting..hhmmm..agak penat dan bosan menunggu..

memulakan borak-borak kosong dengan maton and the gang kat kantin..baru rasa syiok sikit..si maton tuh sangat siot..boleh plak dia panggil nama i masa i ngah on the way nak pergi ke kantin..*agak malu i ketika itu kerana ramai budak kat kantin..tapi rasa bangga pon ada..kuang3*

then lebih kurang jam 9 lebih baru start kelas yang pertama untuk tahun 2010!!kelas BIMBINGAN DAN KAUNSELING KANAK-KANAK yang diajar oleh en. zulkifli bin othman..i rasa macam ada sikit bosan dengan lecturer itu..tapi alhamdulillah dia pandai kawal kelas..i pon tadi rasa macam nak lelap mata jerk taw!!serius nih tak tipu punya..

mungkin jam 2 nanti ada kelas dengan dr. faridah..tapi budak2 lain tak de kelas pon..lecturer dia orang ada meeting..mungkin juga dr. faridah ada meeting..i hope so..sebabnya i malas mahu pergi kelas hari nih..badan i panas sejak hari sabtu..i mahu pergi klinik..

haaa..dan untuk tahun nih batch i merupakan super duper senior!!yeahhhh..kami sudah besar!!dan itu bukan bermakna tua okay..i still muda lagi..*sangat penipu nih*agak2 seronok ke jadi super duper senior????ntahlah..i suka sebab itu bermakna pengajian kami bakal habis penghujung tahun nih!!dan juga bermakna tahun 2011 akan posting, insyaALLAH....


nOta kHaki:memulakan hari baru semester dengan semangat yang baru..harapnya kekal hingga ke penghujung tahun..

Saturday, January 02, 2010

result sem 6/09

salam peeps..

result semester 6 dah keluar..tadi lepas makan i pergi tengok dengan dak maton..i memang dah agak yang result semester 6 akan drop..dan ianya menjadi realiti..huk3..i rasa result exam i semakin menurun..masa exam hari tuh pon i tak berapa nak confident jawab soalan..lebih2 lagi paper PJM..memang killer nak mampus punya soalan..

apa pon i redha dengan result tuh..setakat nih CGPA i masih lagi di tangga teratas dalam kelas..uikksss..terPERASAN plak..dan yang penting result exam i melebihi 3.5+..dan untuk 2 semester yang terakhir nih, i akan cuba sedaya upaya..di tambah plak dengan praktikum 3 bulan..menambahkan juga beban di kepala dan bahu..aiissshhh..


nOta kHaki:hari tuh i mimpi dapat result exam gempak..so maknanya mimpi tuh terbalik lah kan dengan yang realiti punya????any comment??

layan kebosanan

salam my fellas....

i sangat bosan ketika, waktu, detik dan masa ini..cuaca yang sejuk2 gitu membuatkan i lebih selesa berada di atas tilam yang agak empuk nih..huaaaa..i mahu melelapkan mata tapi bila dah penat sangat nak tidor pon tak jadi..nak keluar pon malas nih..tambah plak perut dah keroncong macam2 lagu....ishh..

dengarnya, praktikum fasa 3 akan bermula pada 11 januari..wahhhhh..ini sangat tidak menyeronokkan hati i..baru nak bermalas-malasan pergi kuliah..dah kena plak start praktikum..sangat tidak adil nih..rasanya tahun lepas i dengar cerita start praktikum 1 februari..sekarang sudah tukar pula??haiyaaa....tarak best ini macam ooo..kalau sebelum pergi praktikum dah dapat elaun tak pe juga..nih dahlah kering..nak beli buku rekod pon puluh ringgit gak tuh..bukan ringgit kasorga..belum lagi nak buat ABM dan macam-macam lagi benda yang semuanya melibatkan wang ringgit malaysia!!!!


nOta kHaki:seriously, i belum ready apa2 untuk last practicum nih....damn it!!!!