Wednesday, September 19, 2012

Setelah Sekian Lama Menyepi

Assalamualaikum.

Huhh lama juga blog ni tak de entry baru. Banyak kerja? Yeap banyak jer kerja. Ni kejap lagi nak mengadap buku anak murid plak =_=. Tak de masa? Mustahil. Masa ada cuma kekangan tu yang membuatkan blog tidak diupdate. Hanya menjadi pembaca blog-blog tertentu.

Dalam masa beberapa minggu ni, banyak buat kerja luar. Ingat dunia cikgu dalam sekolah, bilik guru, bilik darjah ke? SILAP besar kalau orang beranggapan begitu.

4 hingga 6 September lalu aku ada Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia or formely known as KISSM dekat Hotel Tropical Inn, JB. Normal kalau cikgu ni kursus dekat hotel. Tak pe cemburu ;)

Tiga hari kursus cukuplah. Slot ceramah hanya ada beberapa yang menarik. Selebihnya aku cuma tadah telinga. Hari ketiga peperiksaan. Alhamdulillah. 50 minit jawab esei aku blah dari dewan. Hari yang sama juga aku ada taklimat pengawas UPSR. Terpaksa tak datang sebab ada KISSM. But no worried. Ketua Pengawas dah maklum.

11 hingga 13 September pula jadi pengawas UPSR dekat SK Taman Sri Pulai, Skudai. Jarak dari rumah ke sekolah tersebut lebih kurang 20km atau lebih kurang 45 minit kalau tak sesak. Jauh juga weih.

Kali pertama jadi pengawas UPSR. Suka dan teruja! Hari pertama juga ada budak kantoi guna kalkulator masa jawab kertas Matematik 2. Hampehhhh! Jaga dekat dewan memang azab. Bertambah azab bila kena eskot budak pergi tandas.

Aku tak kisah pun kena eskot budak. Yang aku kisah sangat ialah dewan dekat ground floor, tandas dekat tingkat tiga! Arghhh bayangkan betapa kejangnya kaki aku kalau 30 lebih kali kena turun naik tangga dari ground floor ke tingkat tiga? Hari terakhir memang aku terpenyek bila sampai rumah ;(

Dah itu jer berita terkini yang dah basi. Banyak cerita cuma kita tunggu entry yang lain okay ^•^


2 makhluk comel yang memekak dekat sini:

dhinai adnan said... Reply To This Comment

Itulah kehidupan seorang guru.....

Outbound Malang said... Reply To This Comment

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)