Saturday, December 22, 2012

Sugar Glider: Celia Belum Dijumpai

Assalamualaikum,

Hari keempat, Celia belum dijumpai lagi. Sedih. Berjaga sampai pagi tunggu Celia balik. Cari sampai ke bumbung pun tak de juga. 

Hati kecil aku kata mungkin Celia pergi dekat rumah kosong hujung jalan ni. Sebab rumah tu ada pokok tinggi, ada semak rumput tinggi. 

Aku dah pergi tengok tapi tak sampai ke dalam. Rasa terpandang-pandang jer Celia tengok. Sayu hati ni. Ada orang kata, 'sugar glider yang paling mahal plak yang hilang. terbang duit'.

Hello!! This is not about money. Bila kau bela binatang tak kira mahal atau murah, kau tetap akan ada raa sentimental value tu. Binatang yang murah kalau kau dah sayang tetap jadi binatang peliharaan yang berharga.

Aku risaukan keadaan dia. Makan ke tidak, hidup ke mati. Macam-macam bersarang dalam kepala ni. Sampaikan bila orang tanya aku diam membisu jer. Speechless. Sebab memang aku tak jangka dia akan seludup dari sangkar.



*Iklan ni aku dah bagi dekat pet shop yang ada dekat kawasan rumah aku. Depan rumah pun aku tampal. Bila budak-budak tengok, dorang kata ni HAMSTER. Huhuuuu (+_+)



4 makhluk comel yang memekak dekat sini:

░♥si lampu neon♥░ said... Reply To This Comment

hurm..wehh memula nak ucap tahniah sebab selamat bertunang :) Alhamdulillah..moga bahagia till jannah :)

tak sure celia mana satu ko pun da beranak pinak glider ko tu..hurmm celiaaaa baik laaa ;( camne leh lepas wehh...

celiaaa come back homee ...

Azie Yanti said... Reply To This Comment

sedihnya...huhu...risau jgk kt dia...hope dia blik mcm sg akak y pnh hilang dlu...tp npa byk2 dia ja y hilang?tkt jgk klo da org curi bla jmpk dia

Azie Yanti said... Reply To This Comment

sedihnya...huhu...risau jgk kt dia...hope dia blik mcm sg akak y pnh hilang dlu...tp npa byk2 dia ja y hilang?tkt jgk klo da org curi bla jmpk dia

Azie Yanti said... Reply To This Comment

sedihnya...huhu...risau jgk kt dia...hope dia blik mcm sg akak y pnh hilang dlu...tp npa byk2 dia ja y hilang?tkt jgk klo da org curi bla jmpk dia